2014 Gotham Ödülleri Sahiplerini Buldu!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Sezonun ilk ödüllerinden olan Gotham ödülleri sahiplerini buldu. Pek çok ünlünün de katıldığı gecede büyük ödülü Birdman aldı. Oscar konusunda pek bir belirleyiciliği bulunmayan ve son olarak Inside Llewyn Davis'in büyük ödüle uzandığı gecede aynı gün açıklanan New York ödüllerinde beklenmedik şekilde dışarıda kalan Michael Keaton ve Julianne Moore da ödüle ulaştı.

Boyhood ise gecede seyirci özel ödülü aldı.

İşte kazananlar:

En İyi Film
Birdman
Boyhood
Love Is Strange
The Grand Budapest Hotel
Under the Skin

En İyi Erkek Oyuncu
Bill Hader | The Skeleton Twins
Ethan Hawke | Boyhood
Michael Keaton | Birdman
Miles Teller | Whiplash
Oscar Isaac | A Most Violent Year
(Bu dalda Foxcatcher'ın erkek oyuncularına toplu performans başarılarından dolayı özel ödül verildi)

En İyi Kadın Oyuncu
Gugu Mbatha-Raw | Beyond the Lights
Julianne Moore | Still Alice
Mia Wasikowska | Tracks
Patricia Arquette | Boyhood
Scarlett Johansson | Under the Skin

En İyi Belgesel
Actress
Citizenfour
Life Itself
Manakamana
Point and Shoot

En İyi Çıkış Yapan Yönetmen
Ana Lily Amirpour | A Girl Walks Home
Dan Gilroy | Nightcrawler
Eliza Hittman | It Felt Like Love
James Ward Byrkit | Coherence
Justin Simien | Dear White People

En İyi Çıkış Yapan Oyuncu
Ellar Coltrane | Boyhood
Jenny Slate | Obvious Child
Joey King | Wish I Was Here
Macon Blair | Blue Ruin
Riz Ahmed | Nightcrawler
Tessa Thompson | Dear White People

Seyirci Ödülü: Boyhood

Benim için en iyi çıkışı Shailene Woodley ve Ansel Elgort ikilisi yaptı. S.W.'yi saymazsak -sektörün içindeymiş zaten- Ansel Elgort ilk filmlerini bu sene yapmış. Üstelik Men, Women & Children'ın da kadrosunda var. -Elgort 2013'te Carrie'de rol almış ama muhtemelen yardımcının yardımcısı şeklindedir.-

Yönetmen ödülü Farsça bir filme gitmiş. Acaba Oscar aday adaylığı var mıdır? Birden son dokuzda görünce bu da ne demeyelim?

Erkek oyuncu ve kadın oyuncu ödülleri şaşırtmadı ama erkek oyuncuda Foxcatcher'ın da ödül almasına sevindim.

Yarış şu an Boyhood ve Birdman arasında yoğunlaşmış gibi ama Boyhood bir tık daha iddialı.

Ansel Elgort iyi çıkış yaptı gerçekten ama bilmiyorum nedir kurallar belki 2013'teki küçük rolü engel oluyordur.

Yönetmen ödülünü alan filmi hiç duymadım, yok galiba yabancı dil adaylarında.

Boyhood, sadece bir ödül almış @OzaN. Dünkü sevincin biraz kursağında kalmış olabilir...

Ödüller de genellikle iyi yerlere gitmiş, Birdman inşallah söylendiği gibi güzel bir yapım olur...

Boyhood, sadece bir ödül almış @OzaN. Dünkü sevincin biraz kursağında kalmış olabilir...

Ödüller de genellikle iyi yerlere gitmiş, Birdman inşallah söylendiği gibi güzel bir yapım olur...
Zaten 3 tanecik önemli kategori var. Boyhood için kayıp değil burası. Hem zaten bütün ödülleri toplamasın, Birdman'e de olumlu bakıyorum ben ve büyük ihtimalle Boyhood'dan daha çok seveceğim.

Zaten 3 tanecik önemli kategori var. Boyhood için kayıp değil burası. Hem zaten bütün ödülleri toplamasın, Birdman'e de olumlu bakıyorum ben ve büyük ihtimalle Boyhood'dan daha çok seveceğim.
seyirci ödülü kısmına çok güldüm
))

filmi izlemeyi başaran seyircilere ödül veriyorlar değil mi ?
)

Olabilir. O zaman çıkış değil, ilk adım falan desinler. .ss

Birdman'ın kazanmasına sevindim ama Gotham'ın pek bir belirleyiciliği yok o yüzden daha beklemek lazım.