2014 En İyi Film Oscarını Hangi Film Kazanacak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
12 yıılık esaret: konusuda tam seveceğim bir konu köle ve zenci .. oyuncularda süpermiş kesin izlemem lazım

gravity: sandra bullock u severim ama bilim kurgu filmlerini pek sevmem:) filmi izleyenler filmdeki uzay
boşluğunun sessizliğinden ve huzurundan bahsetmiş bu yüzden izlemek isterim bunu.. fazla kalabalık filmler kafamı şişiriyor sessizlik güzeldir birde sanırım görsel açıdan seyredilecek filmlerden biriymiş..

nebraska: konusu itibariyle seveceğim bir film yaşlı adam ve oğlunun hikayesi siyah beyaz olarak anlatılıyormuş bu tarz filmleri severim, kuşak çatışmaları arasındaki durum komediler hoşuma gitmiştir hep..

the wolf of wall street: oyuncularına rağmen, konusu bana uzak borsada milyoner olan üçkağıtcı birinin maceraları oscar da hiç madalya almasa umrumda olmaz ..

saving mr banks: kadro süper olsada konu bana uzak..

captain philips : oyuncular iyi ...yaşanmış bir korsanlık hikayesi.. ama konu bana uzak tom hanks bile kurtarmaz..

american hustle: kadro süper konu berbat , FBI ya muhbirlik yapan bir dolandırıcının dolandırıcının hikayesi hikaye beni hiç çekmemekle birlikte robert amcanın hatrına bakabilirim..

Ben de güncel yorumlarımı paylaşayım. :)

1-Gravity: Gelen tepkiler çok olumlu. Teknik dallarda ödüllerin çoğunu toplar ama ben En İyi Film ödülünü kazanacağını düşünmüyorum. Yönetmen ödülünü de alır gibi.
2-Captain Phillips: Filmi merakla bekliyorum. Ödül şansı yüksek bir film.
3-12 Years a Slave: Oscar'lık bir film. Her kategoride yarışın içinde. Dolayısıyla bu kategoride de iddialı.
4-American Hustle: Aday olur ama kazanamaz. Oyunculuk kategorilerinde -özellikle yardımcı oyuncularda- şansı yüksek. Yardımcı oyuncu kategorilerinde 12 Years a Slave ile çekişecektir.
Ada olacağını düşüdüğüm diğer filmler: The Wolf of a Wall Street, Nebraska, All is Lost, Jagten, Inside Lweyn Davis.

Rush ve The Butler da sürpriz yapabilirler.

Ben de yazayım. :)

1-Gravity: Adaylığı kesin ancak ödülü kazanabileceğini sanmıyorum.
2-12 Years a Slave: Ödül için yarışacak bir film. Oscar zamanı geldiğinde en iddialı film olacağını düşünüyorum.
3-Captain Phillips: 12 Years a Slave'in en büyük rakibi olacağına inandığım film. Hem Amerikan propagandası yapıyormuş.
4-American Hustle: Adaylığı kesin. Ancak ödül için şansı yok. Daha çok yardımcı oyuncu kategorilerinde şansı var.
5-Nebraska: Aslında ilk başından beri ilk 10'da olabileceğine inandığım bir filmdi. Ancak sonradan herkes tarafından üstlerde görülmesi beni şaşırttı. Yine de ödül için şansı olduğunu düşünmüyorum.
6-The Wolf of Wall Street: Aday olacaktır, ancak ödül için şansı olduğuna inanmıyorum. İsimlere bakınca "evet ödül için çok iddialı" filan diyesim geliyor ama fragmanlar, resimler, bir türlü kısaltılamayan süresi ödülü kazanmayacağını düşündürüyor bana.

Inside Llewyn, The Butler (geçen yılki Lincoln'e benziyor. :D) ise aday olacağını düşündüğüm filmlerden.

Prisoners, August: Osage Country, Saving Mr. Banks (pek iddialı durmuyor ancak kendi işlerini anlatan filmlere adaylık verebilir.) da emin olamadığım filmler. All is Lost'tan tam emin olamıyorum artık. Ama yine de kenarda dursun. :D

Her bana iddialıymış gibi gelmiyor. Aynı şekilde Blue Jasmine'in de aday olacağını sanmıyorum.

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-Gravity
4-American Hustle
5-Nebraska
6-The Wolf of Wall Street
7-The Butler
8-Inside Llweyn Davis
9-August: Osage Country
10-Saving Mr. Banks
11-Prisoners
12-All is Lost

2-12 Years a Slave: Ödül için yarışacak bir film. Oscar zamanı geldiğinde en iddialı film olacağını düşünüyorum.
3-Captain Phillips: 12 Years a Slave'in en büyük rakibi olacağına inandığım film. Hem Amerikan propagandası yapıyormuş.
4-American Hustle: Adaylığı kesin. Ancak ödül için şansı yok. Daha çok yardımcı oyuncu kategorilerinde şansı var.
5-Nebraska: Aslında ilk başından beri ilk 10'da olabileceğine inandığım bir filmdi. Ancak sonradan herkes tarafından üstlerde görülmesi beni şaşırttı. Yine de ödül için şansı olduğunu düşünmüyorum.
6-The Wolf of Wall Street: Aday olacaktır, ancak ödül için şansı olduğuna inanmıyorum. İsimlere bakınca "evet ödül için çok iddialı" filan diyesim geliyor ama fragmanlar, resimler, bir türlü kısaltılamayan süresi ödülü kazanmayacağını düşündürüyor bana.

Inside Llewyn, The Butler (geçen yılki Lincoln'e benziyor. :D) ise aday olacağını düşündüğüm filmlerden.

Prisoners, August: Osage Country, Saving Mr. Banks (pek iddialı durmuyor ancak kendi işlerini anlatan filmlere adaylık verebilir.) da emin olamadığım filmler. All is Lost'tan tam emin olamıyorum artık. Ama yine de kenarda dursun. :D

Her bana iddialıymış gibi gelmiyor. Aynı şekilde Blue Jasmine'in de aday olacağını sanmıyorum.

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-Gravity
4-American Hustle
5-Nebraska
7-The Butler
8-Inside Llweyn Davis
10-Saving Mr. Banks
11-Prisoners
12-All is Lost

12 years a slave in konusu ve oyuncuları itibarıyla oscarda başarılı olmasını isterim .özellikle konusu çok ilgimi çekti ilk fırsatta izleyeceğim
nebrska hakkında hiçbişey söylememişsin ben bu tarz filmleri severim sakin bir filme benziyor umarım kazanır herhangi bir dalda..onuda daha izlemedim izlersem pekde fikrimin değişeceğini sanmıyorum ama
captain philips için 12 years a slave e en büyük rakip demişsinde, bence hiç bir ödül almayacak ahada buraya yazıyorum berkan:))

12 years a slave in konusu ve oyuncuları itibarıyla oscarda başarılı olmasını isterim .özellikle konusu çok ilgimi çekti ilk fırsatta izleyeceğim
nebrska hakkında hiçbişey söylememişsin ben bu tarz filmleri severim sakin bir filme benziyor umarım kazanır herhangi bir dalda..onuda daha izlemedim izlersem pekde fikrimin değişeceğini sanmıyorum ama
captain philips için 12 years a slave e en büyük rakip demişsinde, bence hiç bir ödül almayacak ahada buraya yazıyorum berkan:))

Captain Phillips'i En İyi Film'de favori olarak görüyorum. Ancak Yardımcı Erkek Oyuncu, Yönetmen ve diğer kategorilerde ödülü alacağını düşünmüyorum. Erkek Oyuncu kategorisinde şansı var ama Tom Hanks'ın 3. ödülü olacağı vermezler gibi. :)

Nebraska'nın konusu gibi konuları ben de severim. Hoş bir diyalog filmi gibi duruyor. Ancak bana hiç bir kategoride ödül alamaz gibi geliyor. :D

Captain Phillips'i destekleyeceğim şahsen ama en iyi filmde işi çok zor. Daha önceki yazıda yazmıştım eğer geçen sene Argo ödülü almasaydı bu sene Captain Phillips olabilirdi ama iki yıl üst üste benzer tarz filmler olacağını sanmıyorum. (Çok da benzemiyor gerçi ama yine de bu yılın Argo'su olarak görülüyor Captain Phillips)

Geçen yılki Zero Dark Thirty gibi ses kurgusu tarzı çok önemli olmayan bir iki ödülle geçiştirirler gibi Captain Phillips'i. Keşke Tom Hanks üçlese ama o da çok zor. Aday bile olamayabilir. :(

Aday filmlerin çoğunu beğenecekmişim gibi geliyor bana ama bakalım. :):)

Geçen yılki Zero Dark Thirty gibi ses kurgusu tarzı çok önemli olmayan bir iki ödülle geçiştirirler gibi Captain Phillips'i. Keşke Tom Hanks üçlese ama o da çok zor. Aday bile olamayabilir. :(

Yok ya o kadar da değildir. :D Bence adaylığı kesin.

Senin olası ilk 5'in nasıl ki Erkek Oyuncu'da? :) (Oraya da yakın zamanda güncelleme yapabilirsin. :D)

NYFCC ödülü sonrası listeyi yeniden güncelleme ihtiyacı duydum. American Hustle için tablo düşünülen kadar kötü değil gibi, film hala iddialı.

12 Years a Slave'in ödülü kazanmasına kesin gözüyle bakıyordum ama hem Gotham'ı hem de NYFCC'yi kaptırması düşünüldüğü kadar net bir favori olmadığını gösteriyor. (Tabii özellikle Gotham ne kadar kaale alınmalı orası ayrı konu.)

American Hustle ve The Wolf of Wall Street'in atak yapması mümkün gözüküyor.

Diğer adayların durumu için Altın Küre adaylarını bekleyeceğiz. :)

Ben de güncelliyim:

12 Years Slave hala Oscar için en büyük favori. Silip süpürecek gibi. :D

Gravity'nin iddialı olduğunu düşünüyorum. Ama kazanabileceği konusunda ki eski hissiyatım kalmadı, yine de en büyük 2. favori şu anda. Ama ödüllerden eli boş dönmesi de düşündürmüyor değil.

The Wolf Of Wall Street filmi hakkında daha şimdiden bir şeyler söylemek yanlış olur ama ben yine de umutluyum. İnşallah bir süpriz olabilir. :D Şu anda en büyük üçüncü favori bence.

The Captain Philips fragmanlardan gördüğüm kadarıyla bana çok iyi bir izlenim veriyor fakat ben bu filmden Oscar'lık bir hava sezemiyorum niyeyse. Birkaç dalda adaylık alabilir ama ödülsüz ayrılır gibi.

American Hustle bana pek bir umut vermiyor açıkçası. Kadro süper ama izlemiyeceğim filmi. Doğrusu yorum yapmam belki yanlış ama beklentim yok açıkçası bu filmden. Fakat oyuncu ödüllerinden bir şeyler yapabilirler. :)

Nebraska iddialı gibi duruyor ama ben pek başarılı olabileceğini düşünmüyorum bu filmin. Oyunculuk ödüllerinde bir şey yapabilirler belki...

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-Gravity
4-American Hustle
5-Nebraska
7-The Butler
8-Inside Llweyn Davis
10-Saving Mr. Banks
11-Prisoners
12-All is Lost

Altın Küre'den sonra kafamda ilk 10 -ya da 9- daha netleşti. Kısa kısa yorumlayacak olursam.

1- 12 Years a Slave: Hem oyunculuk, hem yönetmen hem de senaryo dalında adaylık alacak bir film. Bu yüzden En İyi Film'in en iddialısı konumunda.
2- American Hustle: Yine oyunculuk, yönetmen ve senaryo dalında adaylıklar alabilecek bir film. Ancak listemde bu kadar yükseltmiş olsam da kazanabileceğini pek ihtimal vermiyorum.
3- Captain Phillips: Tom Hanks'ın olmasından mı ya da filmi beğeneceğimi düşündüğümden mi bilemiyorum ama 12 Years a Slave'den sonraki en büyük favorim benim.
4-Gravity: Filmi izlemeden önce, bu filmin Oscar'lık bir film kapasitesinde olduğunu düşünmüyordum. İzledikten sonra da düşüncelerimde yanılmadığımı anladım. Şimdi teknik dalların net favorisi + yönetmenlik kategorisinde de en büyük favorilerden ancak senaryo olarak biraz geri planda kalmış bir film. Sonuç olarak adaylığının kesin olduğu kadar ödülü alamayacağı da kesin olan bir film. (Çok eminmişim gibi konuştum ama asıl amacım kafiye yapmaktı. :D)

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-American Hustle
4-Gravity
5-The Wolf of Wall Street
6-Nebraska
7-Inside Llweyn Davis
8-The Butler (Hala sürpriz yapacağına inanıyorum.)
10-Her/Saving Mr. Banks (İkisini de seveceğime pek inanmasam da adaylık ihtimalleri çok yüksek gibi.)

Altın Küre ve SAG sonrası liste güncellendi.

@berkann @gundix123 @destere

ödül alacak filmler bunlar..
1.12 Years a Slave
2. nebraska
3.gravity
4. american hustle

the wolf of street ödül almayacak @OzaN aha buraya defalarca yazıyorum:))

nebraska filmi, 12 years a slave den sonra en büyük aday olur
gravity üçüncü sırada
american hustle ı oyuncu kadrosunun hatrına yazdım

diğerleride sürpriz olur.

Altın Küre'den sonra kafamda ilk 10 -ya da 9- daha netleşti. Kısa kısa yorumlayacak olursam.

1- 12 Years a Slave: Hem oyunculuk, hem yönetmen hem de senaryo dalında adaylık alacak bir film. Bu yüzden En İyi Film'in en iddialısı konumunda.
2- American Hustle: Yine oyunculuk, yönetmen ve senaryo dalında adaylıklar alabilecek bir film. Ancak listemde bu kadar yükseltmiş olsam da kazanabileceğini pek ihtimal vermiyorum.
3- Captain Phillips: Tom Hanks'ın olmasından mı ya da filmi beğeneceğimi düşündüğümden mi bilemiyorum ama 12 Years a Slave'den sonraki en büyük favorim benim.
4-Gravity: Filmi izlemeden önce, bu filmin Oscar'lık bir film kapasitesinde olduğunu düşünmüyordum. İzledikten sonra da düşüncelerimde yanılmadığımı anladım. Şimdi teknik dalların net favorisi + yönetmenlik kategorisinde de en büyük favorilerden ancak senaryo olarak biraz geri planda kalmış bir film. Sonuç olarak adaylığının kesin olduğu kadar ödülü alamayacağı da kesin olan bir film. (Çok eminmişim gibi konuştum ama asıl amacım kafiye yapmaktı. :D)

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-American Hustle
4-Gravity
6-Nebraska
7-Inside Llweyn Davis
10-Her/Saving Mr. Banks (İkisini de seveceğime pek inanmasam da adaylık ihtimalleri çok yüksek gibi.)
August: Osage County büyük sürpriz olur şu ana kadar her şey filmin aleyhinde ama vizyona girmesiyle çıkış yakalarsa bilemem. :):)

Şimdi baktım da Meryl Streep 2002'deki The Hours'tan bu yana pek çok adaylık hatta ödül kazansa da filmleri hiç en iyi film adayı olamamış. Bu gelenek sürebilir. Büyük ihtimal Meryl Streep ve Julia Roberts'ın adaylıklarıyla yetinir film. :)

August: Osage County büyük sürpriz olur şu ana kadar her şey filmin aleyhinde ama vizyona girmesiyle çıkış yakalarsa bilemem. :):)

Şimdi baktım da Meryl Streep 2002'deki The Hours'tan bu yana pek çok adaylık hatta ödül kazansa da filmleri hiç en iyi film adayı olamamış. Bu gelenek sürebilir. Büyük ihtimal Meryl Streep ve Julia Roberts'ın adaylıklarıyla yetinir film. :)

Evet, öyle olması daha yüksek ihtimal. Ama ben Altın Küre'de J.Roberts da aday olduğu için film dalında adaylık kazanabileceğini düşünüyorum. Çünkü hiç beklemiyordum adaylık kazanmasını. :)

1- 12 Years a Slave
2- American Hustle
3- Nebraska
4- Gravity
5- The Wolf of Wall Street
6- Captain Philips
7- Her

American Hustle ve Nebraska hakkındaki görüşüm son ödüllerle ve adaylıklarla değişti. American Hustle'ın kazanma ihtimalini düşük görsem de en zorlayacak film olacak gibi. Nebraska'da iddialı duruyor. Bakalım, gelecek ay işler iyice şekillenir nasılsa...

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-American Hustle
4-Gravity
6-Nebraska
7-Inside Llweyn Davis

Son adaylarım:

1-12 Years a Slave
2-Captain Phillips
3-American Hustle
4-Gravity
6-Nebraska
7-Her (Konusunu okuyunca sevebileceğimi düşündüm.)
8-Saving Mr. Banks
9-Dallas Buyers Club/Inside Llweyn Davis
11-The Butler

Eğer 9 aday olursa DBC ILD ikilisinden ILD'nin aday olacağını düşünüyorum.

The Butler'ın sürpriz yapmasına inancım azalsa da çok az şansı var gibi.

1- 12 Years a Slave
2- The Wolf of Wall Street
3- American Hustle
4- Gravity
5- Captain Phillips
6- Nebraska
7- Her
8- Saving Mr. Banks
9- Dallas Buyers Club
10- Rush

Kazanacak film belli zaten bu kategoride. Aday kısımlarında da yazdığım ilk 7 filmin adaylığı kesin gibi. Bu kategoride Rush'ın kesinlikle sürpriz yapmasını istiyorum. İnşallah öyle bir durum olur. :D