2013 BAFTA Ödülleri Kazananları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,851
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Film dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen "İngilizlerin Oscarı" olarak bilinen BAFTA'nın 2013 yılındaki kazananları bu gece belli oldu. Sonuçlar canlı olarak FavoriForumum'dan duyuruldu.

Bu yıl tüm ödül törenlerine damgasını vuran Argo, BAFTA'dan da eli boş dönmedi. Argo en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kurgu ödüllerini kazanarak BAFTA'ya da damgasını vurdu.

Dört ödül birden kazanan Les Misérables ise gecenin en çok ödül alan filmi oldu. Film; en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi sanat yönetmenliği, en iyi saç &makyaj ve en iyi ses ödüllerini kazandı.

En iyi erkek oyuncu ödülünde de gelenek bozulmadı ve bu yılki tüm büyük ödüllerde olduğu gibi yine Daniel Day-Lewis ödülü kazandı. Ayrıca bu ödül Lincoln'ün gecedeki tek ödülü oldu.

En iyi kadın oyuncu ödülünde ise sürpriz yaşandı. Diğer büyük ödül törenlerinin aksine BAFTA'da Emmanuelle Riva, Amour'daki rolü ile Jennifer Lawrence'yi geride bırakıp ödülü kazanmayı başardı. Amour filmi ayrıca yabancı dilde en iyi film ödülünü de kazanarak geceyi iki ödülle kapadı.

Django Unchained, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi orijinal senaryo ödüllerini; Life of Pi ise görüntü yönetmenliği ve görsel efektlerini kazanarak geceden ikişer ödülle ayrıldılar.

James Bond serisinin son filmi Skyfall pek çok adaylığa rağmen iki ödülle ayrılarak beklediğini tam anlamıyla bulamadı. Film, en iyi İngiliz filmi ödülünü kazandı.

İşte tüm kazananlar:

En İyi Film: Argo
En İyi İngiliz Filmi: Skyfall
En İyi Yönetmen: Ben Affleck (Argo)
En İyi Erkek Oyuncu: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
En İyi Kadın Oyuncu: Emmanuelle Riva (Amour)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Django Unchained)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anne Hathaway (Les Misérables)
En İyi Orijinal Senaryo: Django Unchained (Quentin Tarantino)
En İyi Uyarlama Senaryo: Silver Linings Playbook (David O. Russell)
En İyi Görüntü Yönetmenliği: Life of Pi
En İyi Sanat Yönetmenliği: Les Misérables
En İyi Kurgu: Argo
En İyi Kostüm Tasarımı: Anna Karenina
En İyi Film Müziği: Skyfall
En İyi Saç & Makyaj: Les Misérables
En İyi Ses: Les Misérables
En İyi Görsel Efektler: Life of Pi
En İyi Animasyon Film: Brave

1fYzOcPuy94cFgb9FAByGRkM.jpg

(Argo'dan bir sahne)

2hD3cdDcg4RSAGkLZArMUy3F.jpg

(Ben Affleck)

28oO6c8Ps3N2NviHeGnTH8Gg.jpg

(Daniel Day Lewis / Lincoln filminden bir görüntü)

ZvzkEo3ZGGZe3CmBZecLItN5.jpg

(Emmanuelle Riva / Amour filminden bir görüntü)

VOEOmOJKPSUzl1NCcAKvIV2Z.jpg

(Christoph Waltz / Django Unchained filminden bir görüntü)

JJc4fnNB8DPzKuzpp3Evkvok.jpg

(Anne Hathaway / Les Misérables filminden bir görüntü)

Son düzenleme:
Argo ve Skyfall izleyenler İstanbul'u nasıl buldunuz filmde? Skyfall indirdip görüntü kalitesine bakarken spoi yedim :bağır:

Argo ve Skyfall izleyenler İstanbul'u nasıl buldunuz filmde? Skyfall indirdip görüntü kalitesine bakarken spoi yedim :bağır:

Skyfall henüz izleyemedim. Argo'da İstanbul, İran olarak gösteriliyor. Yani filmin önemli bir kısmı İran'da geçiyor. Fakat çekimleri İran'da yapmak yerine İstanbul'da yapmışlar. Tanıdık yerler önplana çıkmıyor fakat anlaşılabiliyor İstanbul olduğu. :)

Tebrik edeyim ödül kazanan yapımları ve kişileri. Yakın bir zamanda buradaki filmleri izlemeyi düşünüyorum. :)

Skyfall tek kelime ile süperdi İstanbul sahneleriyle başladı kısa ama güzel sahneler vardı özellikle trende. :)

Argo haketti ama bryan cranston'a ödül çıkaydı iyiydi.:D

Aynısı Silver Linings Playbook içinde geçerli.

Lincoln'ü izlemedim daha.Hakedildi mi ödül bir yorum yapamıycam.:D