2012 Yılı En Çok Kullanılan Browserlar (FF Ziyaretçileri Tarafından)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,401
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2012 yılında sitemize giren ziyaretçiler arasında en popüler tarayıcı açık ara farkla Google Chrome oldu. Chrome %52'ye yaklaşan oranıyla büyük fark atarken Internet Explorer ve Firefox onu takip etti.

Mobil alanda ise en çok tercih edilen tarayıcı Opera Mini oldu...

[TABLE="class: ec XY"]
[TR="class: ID-row-0-0-0 ACTION-select TARGET-row-0 trb"]
[TD="class: gR"]1.[/TD]
[TD="class: hH"]Chrome[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%51,73
[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-1-0-0 ACTION-select TARGET-row-1"]
[TD="class: gR"]2.[/TD]
[TD="class: hH"]Internet Explorer[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%23,12[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-2-0-0 ACTION-select TARGET-row-2 trb"]
[TD="class: gR"]3.[/TD]
[TD="class: hH"]Firefox[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%15,78[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-3-0-0 ACTION-select TARGET-row-3"]
[TD="class: gR"]4.[/TD]
[TD="class: hH"]Safari[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%3,06[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-4-0-0 ACTION-select TARGET-row-4 trb"]
[TD="class: gR"]5.[/TD]
[TD="class: hH"]Opera[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%1,77[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-5-0-0 ACTION-select TARGET-row-5"]
[TD="class: gR"]6.[/TD]
[TD="class: hH"]Opera Mini[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%1,70[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-6-0-0 ACTION-select TARGET-row-6 trb"]
[TD="class: gR"]7.[/TD]
[TD="class: hH"]Android Browser[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%1,36[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-7-0-0 ACTION-select TARGET-row-7"]
[TD="class: gR"]8.[/TD]
[TD="class: hH"]Mozilla Compatible Agent[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%0,76[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-8-0-0 ACTION-select TARGET-row-8 trb"]
[TD="class: gR"]9.[/TD]
[TD="class: hH"]NetFront[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%0,20[/TD]
[/TR]
[TR="class: ID-row-9-0-0 ACTION-select TARGET-row-9"]
[TD="class: gR"]10.[/TD]
[TD="class: hH"]Safari (in-app)[/TD]
[TD="class: Gz Tfb"]%0,15[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: cms_table_ec cms_table_XY"]
[TR="class: cms_table_ID-row-2-0-0 cms_table_ACTION-select cms_table_TARGET-row-2 cms_table_trb"]
[TD="class: cms_table_gR"]3.[/TD]
[TD="class: cms_table_hH"]Firefox[/TD]
[TD="class: cms_table_Gz cms_table_Tfb"]%15,78[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

açık ara en iyisi firefox

Firefoxda iyide chrome kullanınca insan çok alışıyor. :D Bırakamıyor :(

Chrome'nin lider olmasının en büyük sebebi Google'nin reklam politikası. Bir kere hemen herkesin anasayfası googledir ve google eğer chrome kullanmıyorsanız sürekli uyarı veriyor daha hızlı bir tarayıcı için tıklayın gibisinden. Ayrıca internet reklam piyasasının çok büyük bir kısmı da google'nin elinde ve hemen her sitede chrome reklamı görmek mümkün. Bu kadar çok reklamı yapılan bir ürün de doğal olarak bu başarıya ulaşıyor.

Chrome, Internet Explorer'e göre tabii ki çok daha iyi fakat Firefox ile karşılaştırılınca epey zayıf kalıyor. Bir dönem sürekli kullanmak zorunda kalmıştım Chrome'yi ve internet işkence gibi gelmeye başlamıştı. :)

aynen admin internet explorer oluyo zaten ilk direk chrome indirin çıkıyo ben bile indirmiştim sürekli çıktığı için ama sonra firefox indirdim müthiş hem hızlı hem de daha güzel geliyo bana chrome tuhaf bişey :D explorer berbat ötesi zaten söylemeye gerek yok onla foruma 1 hafta girdim resmen işkence yav mesaj yazıyom sayfa kapanıyo mesaj gitmiyo çok kötü :D

[TR="class: cms_table_ID-row-2-0-0 cms_table_ACTION-select cms_table_TARGET-row-2 cms_table_trb"]
[/TR]
[/TABLE]

açık ara en iyisi firefox

Bir çok açıdan en iyisi Fiefox ama Chrome daha hızlı.

Firefox'un bu kadar geride kalması ilginç. :)

Firefox'un tanıtım eksikliği var. Sadece internetle gerçekten içli dışlı olan kişiler biliyor Firefox'u. Hiçbir yerde reklamları falan yok. Internet Explorer gibi Windows ile hazır da gelmiyor. :)

Eskiden payı daha yüksekti çünkü Google kendi tarayıcısını yapmadan önce Firefox'u destekliyor ve reklamını yapıyordu Chrome kadar etkin bir reklam olmasa da. Kendisi gibi olan rakipleri Safari, Opera vb tarayıcılara göre çok önde. :)

Ben halâ pcde Internet Explorer kullanıyorum gayet de memnunum. :D

Biz eski toprağız Explorer kullanırız evelallah. :D

Son düzenleme:
[TR="class: cms_table_ID-row-9-0-0 cms_table_ACTION-select cms_table_TARGET-row-9"]
[TD="class: cms_table_gR"]10.[/TD]
[TD="class: cms_table_hH"]Safari (in-app)[/TD]
[TD="class: cms_table_Gz cms_table_Tfb"]%0,15[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ben giriyorum. :D

[TR="class: cms_table_ID-row-0-0-0 cms_table_ACTION-select cms_table_TARGET-row-0 cms_table_trb"]
[TD="class: cms_table_gR"]1.[/TD]
[TD="class: cms_table_hH"]Chrome[/TD]
[TD="class: cms_table_Gz cms_table_Tfb"]%51,73[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

istediği kadar reklam yap bir mal kötüyse tutulmaz coreme hep daha az bilgisayar kaynagi kullanıyor hem daha basit. çok hızlı ekrana geliyor. hızıda çoğu tarayıcıdan iyi

istediği kadar reklam yap bir mal kötüyse tutulmaz coreme hep daha az bilgisayar kaynagi kullanıyor hem daha basit. çok hızlı ekrana geliyor. hızıda çoğu tarayıcıdan iyi

İyi olduğundan tutuyor tabii ki. Ona bir şey diyen yok ama Firefox ile arasında 52-15 gibi uçurum bir fark olmasında reklamların payı da büyük. İki tarayıcı arasında bu kadar uçurum bir fark yok.

İyi olduğundan tutuyor tabii ki. Ona bir şey diyen yok ama Firefox ile arasında 52-15 gibi uçurum bir fark olmasında reklamların payı da büyük. İki tarayıcı arasında bu kadar uçurum bir fark yok.

firefox yavaş ekrana geliyor ve kasıyor pcyi aynı internet explorer gibi ondan dezavantajlı. ben kaç kez yeni.sürümünü indirdim düzelmiş diye ama asla choremdeki rahatligi bulamadım
. bide adobeflashi extradan kur derdi yok pdfleri otomatik okuyorsun bunlar için extra bişey yüklenen gerekmıyor. basit internet kulancısı için çok ideal

[/TR]
[/TABLE]

Seneye arttırır oranını. :)

firefox yavaş ekrana geliyor ve kasıyor pcyi aynı internet explorer gibi ondan dezavantajlı. ben kaç kez yeni.sürümünü indirdim düzelmiş diye ama asla choremdeki rahatligi bulamadım
. bide adobeflashi extradan kur derdi yok pdfleri otomatik okuyorsun bunlar için extra bişey yüklenen gerekmıyor. basit internet kulancısı için çok ideal

Firefox'un ilk açılma hızı belirgin bir yavaşlık var sadece onun dışında belirgin bir hız farkı yok. Şu an günümüzdeki PC'lerin hiçbirini kasmıyor tarayıcılar ama anca çok 1 GB altı ramli sistemlerde kasma durumu olursa ayrı. Benim Chrome'yi başlıca beğenmeme nedenim çok sık çökmesiydi. Her uzun kullanımda mutlaka bir kez çöküyordu. Firefox'ta böyle bir durum hiç olmuyor.

Evet PDF vs konularda avantajlı ve basit kullanıcı için ideal tarayıcı ama gelişmiş internet kullanıcısı için Firefox bariz bir şekilde öndedir bana göre. :)

ozan sanırım sen choremin eski sürümünü kulanmıssın eskiden cokerdı yazılar sılınırdı ama şimdi uzun zamandır çöktüğünü görmedim. o sorun aşıldı ondan zaten fark bu kadar açıldı eskiden firefoxla esıttı.

benim için sadelik ve belememek olmazsa olmaz. sen alışmışın firefoxun ilk açılış yavaslıgına rahatsız etmiyor olabilir ayrıca internet explorer kadar olmazsada kulanırkende hafif kasıyor bunlar genel kulanıcıyı rahatsız etmez ama beni ediyor. dediğim gibi genele hitap edeceksen basit olacak uğrastirmayacak iki ozelık açık ara choremde var ondan tercih ediliyor