'20. Türkiye Müzik Ödülleri' Heyecanı Başladı!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860
miuEzo64PCvbKN8nmsFYanuc.jpg

Türkiye Müzik Ödülleri bu sene 20. yaşını kutluyor.

Aday adayları belli oldu ve halk oylaması başladı.

Oy kullanmak için : http://www.turkiyemuzikodulleri.com/vote_entry.asp

Aday adayı olan sanatçılar aşağıdaki kriterlere göre belirlendi ;
• Müyap 2013 Yılı fiziki satış resmi rakamları

• Müyap 2013 Yılı internetten dinlenme ve indirilme resmi rakamları

• MusicTopTR Verilerine Göre 2013 yılında radyolarda en çok çalan şarkılar verisi

• MusicTopTR Verilerine Göre 2013 yılında radyolarda şarkıları en çok çalınan şarkıcılar verisi

Oylarımı kullandım hak edenler kazanır umarım. :)

Oylarımı kullandım.

Buraya da yazayım önemli kategorileri:

En İyi Albüm

Sertab Erener - Sade
Gülşen - Beni Durdursan mı?
Duman - Darmaduman
Candan Erçetin - Milyonlarca Kuştuk
Model - Levla'nın Hikayesi

En İyi Şarkı

İrem Derici - Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı
İrem Derici - Zorun Ne Sevgilim
Gülşen - Yatcaz Kalkcaz Ordayım
Mustafa Sandal - Tesir Altında
Erdem Kınay & Merve Özbey - Helal Ettim

(Kardan Adam'ı zor da olsa elemek zorunda kaldım. :()

En İyi Kadın Sanatçı

İrem Derici
Gülşen
Burcu Güneş
Atiye
Candan Erçetin

En İyi Erkek Sanatçı

Mabel Matiz
Mustafa Sandal
Emre Aydın
Mustafa Ceceli
Gökhan Özen

(Bu kategori zayıf kalmış özellikle son iki adayı zordan seçtim. :))

En İyi Grup

Duman
Model
Pinhani
Zakkum
Grup Laçin

(Laçin'i aday adayı olarak bile olarak görmek güzel yıllar sonra. :))

En İyi Klip

Halil Sezai - Garip
Murat Kekilli - Gümüş Teller
Bedük - Koyver Kendini
Duman - Yürek

En İyi Proje

Ayselin
Proje 2
13 Düet
Onur Akın 25. Sanat Yılı

Sonuncuyu rastgele birine verdim. :)

En İyi Çıkış

Oğuzhan Koç
Tuğba Yurt
Mustafa Bozkurt
Oğuz Berkay Fidan
Yusuf Çim

En İyi Dizi Müziği

Babam Sınıfta Kaldı
Güneşi Beklerken
Yalan Dünya
Seksenler
Çocuklar Duymasın

(Bilmediklerime oy kullanmadım son üçü istemeden verilen oylar. :D)

En İyi Düet

Murat Cemcir & Ahmet Kural - Entarisi Dım Dım Yar
Nilüfer & Model - Şov Yapma
Nilüfer & Feridun Düzağaç - Kavak Yelleri
TNK & Pamela - Keşfedilmemiş Günahlar
Kamufle & Gökçe - Sittin Sene

En İyi Single

İrem Derici - İki
İrem Derici - Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı
Aynur Aydın - Life Goes On
Ece Seçkin - Şok Oldum

En İyi Cover

Ajda Pekkan - Ayıpsın Ayıp
Mabel Matiz - Aşk Yok Olmaktır
Mabel Matiz - Sultan Süleyman
Tarkan - Firuze
Sertab Erener - Ne Sevdam Bitti Ne Kavgam

(Bu kategori çok zor olmuş. Çok fazla sayıda iyi cover var. :))

En iyi kadında Gülşen kesin almalı ama en iyi albüm daha farklı olabilir bence.
En iyi albüm için bilemiyorum öyle çok öne çıkan bir albüm yok gibi. Bence onu da kazanabilir...

Bu arada fark ettiniz mi bilmiyorum; Sıla'nın hakkı yenmiş bu yıl. @denizz19 , @OzaN , @yatutarsa
Sıla yeni albüm çıkarmadı ki. Sadece Aslan Gibi'nin klibiyle aday olabilirdi o da pek mantıklı olmazdı. :):)

Gülşen, Gökhan Özen, İrem Derici ve Mabel Matiz'in ödülleri süpürmeleri lazım. :D

En iyi albüm için bilemiyorum öyle çok öne çıkan bir albüm yok gibi. Bence onu da kazanabilir...

Sıla yeni albüm çıkarmadı ki. Sadece Aslan Gibi'nin klibiyle aday olabilirdi o da pek mantıklı olmazdı. :):)
Cover'a ve kadın sanatçı dalında da aday olabilirdi. Adaylara bakarsak hiç aketmeyen birçok sanatçı var. @denizz19

Gökhan Özen favorim benim ama bakalım. :)

Neden ki Sıla albüm yapmadı ki :)
Gökhan Özen'in albümü aday olmayabilir bile. En iyi erkek sanatçı adaylığı dışında pek şansı yok gibi. :)

Cover'a ve kadın sanatçı dalında da aday olabilirdi. Adaylara bakarsak hiç aketmeyen birçok sanatçı var.
Cover hangi şarkı? :)

Kadın sanatçı dalında aday olması için albüm çıkarma şartı var. Bence mantıklı da. Albüm çıkarmadığı yıl niye aday adayı olsun ki? :)

Gökhan Özen'in albümü aday olmayabilir bile. En iyi erkek sanatçı adaylığı dışında pek şansı yok gibi. :)

Kadın sanatçı dalında aday olması için albüm çıkarma şartı var. Bence mantıklı da. Albüm çıkarmadığı yıl niye aday adayı olsun ki? :)
Katılmıyorum Gökhan Özen gayet ses getirdi bu sene. Bence rahat girer listeye. :)

Aslan Gibi şarkısı daha öncede bir sanatçı tarafından seslendirildi. Kim olduğunu hatırlamıyorum. Albüm konusuna gelirsek Nilüfer'in geçen sene albümü yoktu ama 13 Düet isimli albümüyle yine aday.

Başka ödül alır mı bilmem ama en iyi kadın sanatçı ödülü cepte gibi. Olur da vermezlerse büyük haksızlık yapmış olurlar. :)
Alacağı ödüller: En İyi Kadın Sanatçı, En İyi Şarkı (ve buna bağlı olarak en iyi söz yazarı ve besteci), En İyi Albüm, Fizik Satış, İnternette Dinlenme ve İndirme ve Radyolarda En Çok Çalan Şarkı/Sanatçı ödüllerini alması lazım, almazsa kimse bir daha bu ödül töreninden bahsetmesin. :) :)

Aslan Gibi şarkısı daha öncede bir sanatçı tarafından seslendirildi. Kim olduğunu hatırlamıyorum. Albüm konusuna gelirsek Nilüfer'in geçen sene albümü yoktu ama 13 Düet isimli albümüyle yine aday.
Linet söylemişti Aslan Gibi'yi :)

13 Düet geçen sene kapsamında. :)

Aslan Gibi'nin klip tarihi değil şarkının çıkış tarihi önemli. Muhtemelen geçen sene aday adayıdır. :)

Alacağı ödüller: En İyi Kadın Sanatçı, En İyi Şarkı (ve buna bağlı olarak en iyi söz yazarı ve besteci), En İyi Albüm, Fizik Satış, İnternette Dinlenme ve İndirme ve Radyolarda En Çok Çalan Şarkı/Sanatçı ödüllerini alması lazım, almazsa kimse bir daha bu ödül töreninden bahsetmesin. :) :)

Linet söylemişti Aslan Gibi'yi :)
En iyi şarkıyı vermezler bence ama kime verirler onu da bilemiyorum. :):) Ya Ya Ya'ya vermesinler de. :(