Reyting sonuçları için ilk defa bu foruma girdim ve biraz da bakayım dedim.Genelde yorumlar gırgırına yapılmış ve ciddiyet taşımıyor anladığım kadarıyla ama ben yine de ilk defa girdiğim bu forumda bir bilgilendirme için üye olup yorum yapıp öyle çıkmak istedim.Bir daha girebileceğimi de pek sanmıyorum.İsteyen okur istemeyen okumaz ama benim yazım bilgisi olmayanlara.Gerçekleri takip edenler üzerlerine alınmasınlar.
Sadece haber başlığı komik geldiği ve ne yazılmış olabileceğini de tahmin ederek (facebook sayfası, fanlar manlar, hep aynı bu konuda bir şey ifade etmeyen komik şeyler, gördüğüm kadarıyla da tahminimde yanılmadım diğer benzerlerinde olduğu gibi).Habere gelince -şayet haber denilebirse (facebook fan sayısından haber!!!)- bunlar yeni dizinin reklamını yapmak için çıkarılan haber değeri bile olmayan abartılı sözde haberler.Tubanın hayran kitlesi veya herhangi bir oyuncunun hayran kitlesi hangi sayfa açılırsa açılsın ona akın eder bunu herkes bilir, Arap olmasına gerek yok yeter ki onun face sayfasında o sitenin linki verilsin (facebook fan sayılarının nasıl arttığı da malum).Araplar tubayı o kadar sevmez anketlerine veya ilgiye bakılırsa anlaşılır, kaç defa davet edilmiş!(Bu arada Bereni hiç sevmezler, aşk-ı memnu dizisini beğenmemelerinin yanında Kıvanç Tatlıtuğ'un yanına Songül Öden'den başkasını yakıştırmadıkları için, Menekşe ile Halil de bu yüzden başarılı olamamıştı-THY reklamı için Dubai'ye gittiğinde Kıvançla yapılan röportajdan bu bilgi)
Ayrıca bilginize tuba pantenin buradaki yüzü sadece ortadoğu için özel bir yüz değil, reklam orada da gösterilebilir ama yapım buranın.Buradaki basın nedense reklam için yalandan çekinmiyor o kadar ki kadını bile zor durumda bırakıyor.Birkaç yıl önce de bir Alman mücevher firması onu yüz seçti ve 500000 $ aldı diye yazmıştı da kadın; 'Hakkımda yazılan yalan haberler beni zor durumda bırakıyor bu haber yüzünden maliye müfettişleri vergisi için kapıma geldi' demişti…
Bu Ortadoğu haberleri çok boş diğer oyuncular için, Ortadoğu'da bayan oyuncu olarak Songül Öden'den başkası önemsenmez o kadar ki hala birçok yere davet edilir (Kıvançtan bile daha popülerdir, zaten Kıvanç aşk-ı memnuyla birlikte, önceden olan popülaritesini de büyük ölçüde yitirmiştir ki en çok izlenen Arap kanalı olan mbc son dizisini almamıştır, bildiğim kadarıyla bir devlet kanalı aldı). Ve burada dizide uzun süre oynamadığı için magazin de çok yazmak istemedi herhalde o süreçte ama Songül özel olarak Arap reklamında oynamış ve ayrıca onların dizideki adıyla çıkardığı 'NOOR' kontakt lenslerinin de yüzü olmuştur.Parfüm ve kozmetik olarak zaten Noor markası da var onlarda.Kadın zaten zamanının çoğunu yurt dışında geçirmek durumunda olduğundan hep bahsediyor (Sadece Ortadoğu değil tabii ki Balkanlar da).Zaten Umutsuz Ev Kadınları da özellikle Songül Ödenin oynaması ısrar edilip (Songül başta kabul etmemiş bu yüzden Fatih Aksoy 5 ay uğraşmış ikna için-kendi röportajından) Arapların hemen izlemesi için yapılıp hemen satılmış ve sadece Songülün yüzüyle 'Noor'un oynadığı dizi' diye tanıtımı yapılmış, yurt dışında Türk televizyonlarıyla aynı anda ve şekilde yayınlanan ilk ve tek Türk dizisi olmuştur (haftada bir kez, 1,5 saat; birden fazla günde yarım bölüm değil)
Bu arada Songülün güzelliği zaten ortada söylemeye gerek yok dolayısıyla güzelliği ve oyunculuğuyla ön planda olan bir oyuncu olarak yerini hakediyor.Ve bu sadece Ortadoğu için de geçerli değil, Balkanlarda veya diğer ülkelerde dizi tanıtımı yapılırken olağanüstü güzellik diye tanıtımı yapılan tek Türk oyuncudur.Bu sadece anketlerde çıkan bir sonuç değil, hemen hemen bütün yayıncı Balkan kanallarında olağanüstü güzellik diye 'Rose of Turkey' olarak anılmasından bahsedilmiş.Ben asi dizisi veya aşk-ı memnu dizisi için de baktım, aslında hepsine bakıyorum yeni bir Türk dizisi yayınlamaya başladıklarında; oradaki oyuncular için özel bir tanıtım yoktu ha sadece asi için yayıncı Sırp kanalında, çekilen yerin güzel olduğundan bahsedilmiş. Songülün özelliklerinden bu şekilde bahseden sadece yayıncı ülkeler de değil, dünyanın önde gelen basını da öyle hemen hemen önemli medyanın çoğu duyarsız kalmamış ve çoğu da Songül Öden'le röportaj yapmak için geldi; BBC INT., CNN INT., Corriera Della Sera,...Guardian, Der Spiegel, ve diğer ülkelerden en önemli basın organları haber yaptılar.Hatta Songül Almanyaya 72. Koğuşun galası için gittiğinde Der Spiegel hemen haber yapıp filmden çok tipinden bahsetmiş (buradaki basın yazınca gazetenin kendi sitesinden orijinal yazıyı okudum).Ben buradaki şişirme ve uyduruk basına pek itibar etmediğim için haberleri hep kaynağından okurum şimdiki muhteşem yüzyıl haberleri dahil Ruslar veya yine Rus olan Ukraynalılar başrolde Rus kızı oynadığı için alıyor (…-Roksalana) adıyla gösteriyor buradakiler buna başarı diyor.Ayrıca yurt dışında tepki çektiği için başarılı olamayan bir yapım.Zaten yurt dışında sadece Gümüş dizisinin gerçekten bir olağandışı bir başarısı var onun dışındakiler onun verdiği gazla satılıp haber değeri olmayan sıradan izlenen diziler.Ama şu anda yayınlandığı için yalan yanlış mutlaka haber yapılıyor.dışında kiler sız olan bir yapımne de olsa artık internet denen bir olgu var ve kimse yalanlarını eskisi gibi dayatamaz.Röportaj ve diğer haberler de hep kanıtlıdır video görüntüleriyle veya fotoğraflarıyla.Zaten anlattıklarım kanıtlıdır, kanıtlı olmayan hiçbir şeye aptal yerine koyulmaya çalışılan bir kişi inanmam.Bu haberleri de doğruluğunu araştırmak için okuyan biriyim zira Gümüşü izleyen biri değilim öncesinde ama bu kadar büyük bir başarı haberi dikkatimi çekince araştırdım ve 4 yıldır bu haberler de araştırma alanıma girdi (normalde politika-ekonomi okurum zaten Gümüşün başarısı da ciddi haberlerde karşıma çıkmıştı ekonomik-turistik,kültürelfalan).Ama bazıları inanmak istediği gibi görmek istediği sözde haberleri okuyarak yaşıyor.Bu söylediklerimi siz de kolaylıkla netten ulaşıp bulup okuyabilirsiniz.Çünkü Gümüş veya Songülle ilgili verdiğim örnekler sadece benim gördüklerimin bile 1000'de biri; zaten hala devam eden onurlandırmalardan; BM elçiliği, İstanbul Shopping Fest. Yüzü olmak gibi, yurt dışı ödüller-aradan geçen 4,5 yıla rağmen sadece bu yılki sayısızdan birkaç örnek, öncekileri hiç yazmıyorum bile, sonuçta Songül Türkiye'nin yurt dışındaki yüzü. Diğerleriyle ilgili gerçekleri de görebilirsiniz zaten burada onlar için yazılanların geneli kaynaksızdır ama siz yine de bakın önemli olan aptal yerine konulmamak.