20 Dakika Bilmediğiniz Bir Gerçek (FF Özel İnceleme)

forumdash tdk nin yazdigini bile taraflıgından gormemısın .. intikam nasıl uyarlama oluyor. okusuna bu topluma ve inancına göre uydurmak diyor uyarlama sadece dil çevresinde bahsetmiyor. nasıl oluyorda intikam uyarlama olur :))))))))))

20 dakika ise tam bu tarife uyuyor . bizim yaşam stiline çekilmiş anne kızı istemiyor felan .. ılker osmanlı tarihi hocası.. intikamda bunların hiç biri yok
Nerden bi açık bulsam nasıl yapsamda cevap versem diye allam etmişssin kallam etmişssim laf salatası yapmişssin..Yahu Beren hristiyan rolunde mi oynayacak sanıyorsun? Her zengin kişi hristiyan mı sanıyorsun? Huzur Sokağ gibi başlarini kapamalarini beklıyorsan çok beklersin o zaman 20 dk'da Tuba'da başini kapasın...

Gelin kaynana çatişmasi sadece turklere özgü birşey mi? J.Lo'nun bi filmini izlemiştim orda gelin kaynana çatişması anlatılıyor...matematik hocası olsaydı turk yada bizden olmıyacakmıydı?...Cidden senden böyle yorumlar beklemezdim...Senin yorumlarını ciddiye alırdım.Gerçekte ciddiye alincak bişey yokmuş..

Nerden bi açık bulsam nasıl yapsamda cevap versem diye allam etmişssin kallam etmişssim laf salatası yapmişssin..Yahu Beren hristiyan rolunde mi oynayacak sanıyorsun? Her zengin kişi hristiyan mı sanıyorsun? Huzur Sokağ gibi başlarini kapamalarini beklıyorsan çok beklersin o zaman 20 dk'da Tuba'da başini kapasın...

Gelin kaynana çatişmasi sadece turklere özgü birşey mi? J.Lo'nun bi filmini izlemiştim orda gelin kaynana çatişması anlatılıyor...matematik hocası olsaydı turk yada bizden olmıyacakmıydı?...Cidden senden böyle yorumlar beklemezdim...Senin yorumlarını ciddiye alırdım.Gerçekte ciddiye alincak bişey yokmuş..
konu buraya nasıl getirdin ben dini bişey demedim ki..:))) nerden çıkardaın kapamayı yahuu beynin arkaasında ne var neden korktub böyle :)))) dediğim sadece senin yazdıgın uyarlama kısmına itikikam uymuyor çünkü bire bir çeviri var bizim toplumsal normlara uymuyor
ayrıca dizinin tamamını izlemedim eger tamamamen sadık kalacaksalar ve emily günah çıkarmaya kliseye gittiyse berenin işi zor :))))))

ayrıca sen amerikalları bilmiyorsun amerikada anneler ogulların evine izinli gelir evleneceği kızlara karışmaz. ama 20 dakika kuzu kuzu gelmiş annelerin ellerini öpmeye:))) demek 20 dakika türk sosyal yapısına UYARLAMIŞLAR :))))

inanç dini bişey değil de yalnız inaç kelimesini ilk kulanan forumdash tdk dan bulmuş gelmiş uuyarlamanın ne manaya geldiğini :)))))))))))

İnanç uyarlanıyor işte. Forumdash da Berenin rolü hristiyanlıktan müslümanlığa uyarlamış dedi. :)
Bence her ikisi de uyarlama. Çakma değil. Aslında fragmanlardan yola çıkarak bunu diyemeyiz. Dizi başlasın bakalım :)

İnanç uyarlanıyor işte. Forumdash da Berenin rolü hristiyanlıktan müslümanlığa uyarlamış dedi. :)
Bence her ikisi de uyarlama. Çakma değil. Aslında fragmanlardan yola çıkarak bunu diyemeyiz. Dizi başlasın bakalım :)

tdk nın sözlüğüne bak sosyal olarakta uyarlanması lazım.. intikam sosyal olarak uyarlanmamış.. onun için çakma duruyor daha çok intikam..

ayrıca orjinalinde de dini bir içerik olmadıgı için dizinin dini olarakta uyarılandıgını bilmiyoruz öyle olsa bile geçiştirilecektir bu sahneler.. ama bak umutsuz ev kadınları uyarlama dini konular sosyal olaylar türkiyey göre uyarlanmıştı(fragmanları öyleyedi en azından)

tdk nın sözlüğüne bak sosyal olarakta uyarlanması lazım.. intikam sosyal olarak uyarlanmamış.. onun için çakma duruyor daha çok intikam..

ayrıca orjinalinde de dini bir içerik olmadıgı için dizinin dini olarakta uyarılandıgını bilmiyoruz öyle olsa bile geçiştirilecektir bu sahneler.. ama bak umutsuz ev kadınları uyarlama dini konular sosyal olaylar türkiyey göre uyarlanmıştı(fragmanları öyleyedi en azından)

Sosyal derken?? Zenginlik-fakirlik filan mı? Türkiyede de zengin var. :)
Karakteri değiştiremezler sonuçta. Ama karakter ekleyip, çıkarabilirler. Ben eminim eklenmiş karakterler olacaktır. :)

Sosyal derken?? Zenginlik-fakirlik filan mı? Türkiyede de zengin var. :)
Karakteri değiştiremezler sonuçta. Ama karakter ekleyip, çıkarabilirler. Ben eminim eklenmiş karakterler olacaktır. :)

sosyal tüm yaşam stili anne baba ilişkisi kaynana gelin ilişkisi yani bize ait olan herşey . fakir ile zengillerin illişkisi türklere özel durumu.. işte gelin görümce ilişkisi buna dair şeyler .. daha önce örnek verdim 20 dakikada kaynana gelin ilşkisi anlatılmış bize özgü tatlarla. mesel a ilker aksum osmanlı tarihini anlatıyor orda ögretmen ögrenci ilşkisi var amerikadaki ögrenci ögretmen ilşikisiyle bizdeki bir mi mesela