20 Dakika Bilmediğiniz Bir Gerçek (FF Özel İnceleme)

alıntı yapandan alıntı yapmak çakmanın çakması mı oluyordu?

amerika yapımı film güzeldi severek izlemiştim tuba beceremez bişey, ama ilker aksuma güvenim tam kurtarırsa diziyi o kurtarır ..
Tubanın beceremeyeceği kanısına nerden vardın...gayet iyi bir oyuncu..neden beceremesin...

yaw burdaki bu dizinin çakmalıgına takan ki dizi sadece esinlenilmiş. fragmanda da gördük. ölemek üzere olan kişinin ailesi sanırım filimde yok zaten filimde ölmüştü o kişi. ama revengenin bire bir kopyası hiç bir yaratıcılık kulanmayan giyim kuşamı saç şekillerini bile kopyalayan intikamı öve öve bitirememsine kaç puan acaba
)))))))))))

sen niye rahatsız oldun
)

vadi düşecek diyemi bu paniğin sebebi

destere komedi gibisin burda ben 20 dakikayı savunuyorum yorumu bile okuyup anlamayacak kadar ön yargı havuzunda yüzmektesin sanırım.
)) ki bu dizinin perşembe yayınlnacagı bilgisi geliyor intikam büyük ihtimal cuma olacak..

perşembeye gelirsede tekrarını izlerim 20 dakikayı izleyeceğim orda ilker aksum gibi yetenekli bir dev var onun hatrına sırf onun hatrına izlerim
heyecanlanmana gerek yok beyazsoy

dediğini anladımda tubayı eleştirdiklerinde neden beren aklına geliyor orayı anlamadım
bana söylediğin eleştiriyi birazda kendine yap renk kat yorumuna

tuba ile bereni kıyaslamıyorum ben bir çelişkiye dem vuruyorum. ge sonuçta 20 dakida intikamda çakma. ama intikama çakma değil kopya resmen hiç bir özgünlük katılmadan bire bir kompyanlanmış buna ses çıkarmayan arkadaşların 20 dakikayı eleştirmesi garibime gitti. senin bu kadar sert çıkmanıda anlamadım yahuu. sanki intikamın yönetmeni sen gibisin
))))))))

Eeeee ne var bunda zaten bilinen bir durumdu en azından ben biliyordum

@beyazsoy 2 saatlik filme tabiki ekleme cıkarma yapacaklar..Adamlar kazak olayını yapmişlar copy + paste olduguna burdan pay biç yahu...Revenge'de anlaşma varmiş kılına dokundurtmamilar...2 saatlik bir filmi dizi yapmak için böyle bi şart koysalardi 20 dakika dizisini bırak 20 dk izlemeyi 4 dk'lık dizi olarak 30 bölüm her reklam arası izlerdik...

Filmde Tuba'nin kaçağindan hiç haberi bile yok filmin sonunda kocası hastahneyi basiyor o anda öğreniyor oda..Yine aynı tuba izlicez..Bu dizinin 2 başrolu yok tek başrolu var oda İlker Aksum olacak...Adam role harbden uygun secilmiş..İlkere bu rolu yakiştirdim.Tuba'nın filmde hiç rolu yok sadece oğlum beni neden öpmedi gibisinden dertlenen ana rolunde.Öyle aksiyon bekleyerek umutlamayın derim...

Bize Fransız usulu Amerikan yataginda Türk damak tadına uygun dizi izletecekler neyin hesabını yapıyorsun?

Eeeee ne var bunda zaten bilinen bir durumdu en azından ben biliyordum

Herhangi bir posttunda bahsettin mi? görmemiştim..Görmemişsem affola ama böylesi bi konuyu senden beklerdim..Açmamin sebebide Amerikan filminden olunca türk izleyicisi izler Fransiz filminden uyarlama dedince kimse izlemez mi olunuyor?

Bildiğimi belli etmem için yazmam mı lazımdı bilmiyorum ama bu durum hem Tuba'nın Facebook sayfasında hemde bir çok dizifilm sitesinde yazılmışdı sen yeni öğrenip açmışsın.Fransız yapımında aşk ve dram daha ön planda kaçış planından ise aksiyon bakalım 20 Dakika ağırlıklı olarak hangi hattan gidecek

İşte ben Tuba fanı değilim.Sen fanısın neden hiç bi postta demedin
Lazım değildi ama senden beklerdim yalan yok şimdi.Bu kadar sıkı fansın haber sitelerinden önce senden duyuyordum haberleri ...Bence onlarda Fransız usulu yapcaklarini 5.fragmanda göstermişler..Bişeyi kutluyorlardı.İlk bölümden romantizm başlamiş işte.

sende hala yanı moddasın intikamın kopy pastine bişey demiyorsun hala ama dizinin uyarlama olmasın hala şaf ediyon ben bu çelişkiyi anlamıyorum. intikamı yapmsalar adamları dövüyorlar mı kendilerine bu anlaşma sunuyorlarsa onlarda kendileri dizi uydursun canım
))) demekki onlarda bu çakmalıktan kopy pastlikten memnunlar..

ayrıca filimle bakarak diziyi yorumla senarist kerem deren filimden daha iyi aksiyon sahneleri yazar hem tunaya hemde ilkere merak etme .. ha karakter olarak tuna fragöamlarda eski tuba gibi ama hapse girrince karakteri değişebilir . çünkü fragmanlarda genel olarak dışardaki tuba var..

Sende şunu anlamıyorsun..aynı şartnağmeyi 20 dakika için yapsalardi kamera açılari senaryodaki kılıgından kıyafetine kadar herşey dalga geçtiğin İntikam gibi olsaydı 20 dakika bir dizi olmaz ancak bir film olurdu..Olursa kötü olurmuydu? olmazdi tabikide.Filmin başi belli sonu belli bunlarin haklarini almişlardir ortalrda istedikleri gibi eklemeler cıkarmalar yapılacaktir..Ben uyarlama olmasına bişey demiyorum.Sadece karakterist özellikler aynı olacaksa kimse Tuba'dan bişey beklmesin.Dövüş dersleri alıyormuş.Aldiği dersler ancak dizinin aksiyon sahnlerinde koşma sahnelerine yardimci olmasi için kondusyon çalişmlaridir başka bişey değildir.

Kerem Deren'i biliyoruz tabi...Ezel'i 1.sezon şahene yuruttu 2.sezon dibi gördürdü.Bilemem şikeden mi Ama Kenan denen adam hiç girmicekti diziye.Uçurumu'da izledim.Gazeteci denen oğlanı soktu diziye..Kerem'in maalesef böyle cuvalladiklarida oluyor...Pınar Batum'muydu diğer senarist? Oda zaten aşk sahnelerini yazmasi için gelecektir aksiyona odaklanmıcaktir.

kanal d nin başına silah mı dayadılar o sözleşmeyi imzalatırken
)))))) imzalamaslarmış başka sizi çekselermiş.. sonuçta çakmalık konusunda eleştirilecekse ilkbaşta intikam eleştirilmeli

kanal d nin başına silah mı dayadılar o sözleşmeyi imzalatırken
)))))) imzalamaslarmış başka sizi çekselermiş.. sonuçta çakmalık konusunda eleştirilecekse ilkbaşta intikam eleştirilmeli
Çakmalık nedir? biliyorsun varsayıyorum ve acıklama gereği duymuymuyorum..
Adamlar bildiğin 1'e 1 uyarlama yapıyorlar..Aynı Anything For Her filmini nasıl The Next 3 Days uyarladilarsa..20 dakika çakmadir çakmadan bahsedeceksek..
Konu aynı ama uzerinde bazı değişiklilkler yapılı-yor/-cak/-dı...
Revenge uyarlamadır çakma değil...

intikam nasıl uyarlama yahu
))) kelime manalarını bılmıyon sallıyon bide bana diyon

çakma: orjınalıni bire bir kopyalayan ucuz işe denir.

uyar-lama ise adı üstünde bir başka mecradan bir başka mecraya uydurma çabası

intikam çakma olurken 20 dakika uyarlama oluyor. ıntıkamda uyarlanan bişey yok bire bir kopyalanıyor

Bu düşüncenin adı aşırı fanlık olsa gerek....gözü kapalı kabul etmek yada düşünmek....Beren ne yaparsa doğru yapar mantığı..
)

20 dakikada çıkış noktası filme benzesede diğer kısımlarında oyuncununda senaristinde kendinden katacağı çok şey olacaktır...en azından bir emek verilecek... peki ya intikam da ne olacak...dizinin aslını izleyip ..orda nasıl bakıyorlarsa..nasıl oynuyorlarsa ne diyorlarsa taklidi yapılacak....bu dizilerin hangisi çakma olacak şimdi...
))))

Aynen oldugu gibi yazıyorum...

Uyarlama:Bir eseri çevrildiği dilin, konuşulduğu toplumun yaşayışına, inançlarına uyarlama. >>>>> Tıkla >>>>> http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.50c6c0e3672256.47827552

Buna göre Revenge bize uyarlanıyor...

çakma : kötü taklit (Bizim tartşiştiğimiz kelime olaarak TDK'da bile yeri olmayan kelime fakat halk arasında böyle kullanıyor)

Ekşici arkadaş örneklimiş...çakma - ek_i sözlük

yani 20 Dkika aynı çekilmeyecek konusu aynı olucak...Nasıl ki zamanında Ezel için Monte Cristo'nun çakması dedilerse aynı bunada dicekler...Nasıl ki suskunlara "kardeş gibiydik"in çakması dedilerse aynısı bunun içinde denilcek..

Sen niye bu kadar bu konuda taraf oldun onuda anlamadım ya neyse...Söz ucar yazı kalır nasılsa....

forumdash tdk nin yazdigini bile taraflıgından gormemısın .. intikam nasıl uyarlama oluyor. okusuna bu topluma ve inancına göre uydurmak diyor uyarlama sadece dil çevresinde bahsetmiyor. nasıl oluyorda intikam uyarlama olur
)))))))))

20 dakika ise tam bu tarife uyuyor . bizim yaşam stiline çekilmiş anne kızı istemiyor felan .. ılker osmanlı tarihi hocası.. intikamda bunların hiç biri yok

20 Dakika Dizisi Uyarlamanın Uyarlaması O Zaman

Ama Yinede İzlenir