20 Şubat 2023 Pazartesi Reyting Sonuçları

Bu akşam ne izleyeceksiniz/izlediniz?

• Survivor | TV8

Oy: 0 0.0%
  • Kılıç Savaşları (TV'de İlk) | Show TV

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Ben hala dizilerin yayınlanmasına bu kadar karşı çıkanları anlamıyorum. Hem forumda, hem twitter'de.

Dizi çekiminde çalışan emekçilerin işlerinin devam etmesi zorunluluğu bir ayrı konu. Bunu daha önce de dile getirmiştim. Siz diğer sektörde çalışan insanlar hala çalışıyorsunuz ve hala işe gidiyorsunuz, bu normal, amma o ekiplerin çalışması mı anormal? Sonuçta eğlence işi yapmıyorlar. Bu insanlar emek verip haftalık 2 saat dizi çekiyorlar. Diyorsunuz ki, 1 ay ara verilsin. Peki bu kadar ekip nasıl para kazansın ve faturalarını kim ödesin? Dizi yayınlanmadığı sürece de gelirler olmadığı için maaşların ödenmesi zor. Hatta bazen yayınlanan dizilerde bile maaş gecikmeleri olduğu ve ya ödenmediği haberleri çıkıyordu. Şimdi durumlar nasıl olacak?

Amma en önemli diğer konu ise ekranda haberden başka birşey olmamasının insanlara etkisi. Çok acı deprem yaşandı amma o bölgede yaşamayan insanların psikolojisini de düşünmek gerekiyor. 7/24 haber izlemek anksiyete, depresyon ve diğer ruhsal hastalıkları tetikliyor. O yüzden zaten haber yayınlayan kanallar var ve isteyen son dakika haberleri oradan açıp izleyebilir. Peki diğer kesim için alternatif olacak dizi/film yayınlayacak kanalların olması gerekmiyor mu? Zaten filmler ve dizi tekrarları başladı. Yeni bölüm olunca noluyor? İsteyen izler, istemeyen izlemez. Neden herkesi bir kalıba sokmaya çalışıyorsunuz? Dizi yeni bölümü yayınlayınca birşey değişiyor mu?

Dün diğer diziler özetden sonra yayınlanmış olsaydı toplamda en az 15-18 reyting alırdılar ve bu da toplam izleyicinin yaklaşık yarısı falan eder heralde. Çünkü Gün ışığı özellikle Totalde normal almış. Yani diğer diziler de 1.5-2 reyting gibi düşüşle başlardı ortalama.

Özetlerin yayınlanıp yeni bölümlerin yayınlanmadığı bir günü de görmedik demeyiz. Dizilerin yayınlanmasına itirazım yok ama kanalların bu haftayı da boş geçmeyi planlarken bir anda eski akışlarına dönmesini yersiz acele olarak görmüştüm (en azından bir hafta daha beklenebilirdi). Deprem olmasa (veya daha küçük olsa) zaten yeni bölümler verilirdi ama 6.4 büyüklüğünde olduğu için iptal kararı yapılacak tek doğru şeydi. Hem yayınlansalar bile hepsi de son reytinglerine göre düşüş yaşayacaktı ve reklam geliri de olmadığı için zararına yayınlanmış gibi olacaktı. Gerçi Bir Küçük Gün Işığı'nın aradan önceki reytinglerini koruması (özetsiz başlama etkisi olabilir) bu açıdan ilginç olduğu için kesin konuşmamak lazım.

Survivor'ın rakipleri yokken bile ilk 10'a giremeyişi güldürdü. :F Erken final ihtimalini cidden masaya yatırsalar fena olmaz. :A

• Okudum
Reactions: Mehmet Can
Survivor’da 5 veya 6 yarışmacının çekileceği ve yarışmanın neredeyse sil baştan devam edeceği yönünde bir iddia görmüştüm, yaşanabilir bence. Bunu dün akşamın reytinglerinden bağımsız söylüyorum tabii, başladığından çoğu insanın haberi bile yoktur. Şaşırtmadı oranları bu yüzden…

Onun dışında gerçekten büyük bir felaket yaşadık, asla oradaki insanların ne yaşadığını bilemeyiz ama televizyonların normal akışına dönmesi neden bu kadar tepki çekiyor ben de anlamıyorum. Ülkedeki bütün sektörlerde insanlar çalışmaya devam ediyor, eğlence sektörü de birçok insanın ekmek yediği bir sektör. Bu süreç biraz daha uzarsa birçok insan mağdur olmaya başlayacaktır çünkü burası Türkiye, çalışan insanlar için güllük gülistanlık bir ortam söz konusu değil maalesef.

Bir de katiyen uzmanı değilim ama çocuklar ve çocuklu aileler eminim TV başında çok vakit geçiriyorlardır, onların psikolojisi açısından da normal akışa dönülmesi gerekiyor olabilir artık.

• Beğendim
Reactions: MasacRE
Bir Küçük Gün Işığı kanalının uyanıklığının kurbanı olmuş.

BKGI'nın reytinglerine bakarsak sezon erken bitti diyebiliriz. Bundan sonra reytinglerin toparlanması çok zor :(

Elbette normale dönülecek ancak bunun çok erken olduğunu söylüyorum, yeni bölüm yayınlamak yerine tekrar yayınlamanın anlamı ne diyorsunuz. Ben söyliyim, hayatın normal akışta devam etmediğini gösteriyor. Haber yayınlarının artık ana kanallarda devam etmemesini destekliyorum ama pat diye dizileri, eğlence programlarını başlatmak en başta bizim geleneklerimize ters. Türklerde 40 çıkmak diye bir şey var, daha 15 gün oldu. Her şey çok taze. Deprem bölgesinde ölüler toplanmadı, gömülmedi bile. Eğlence sektörü biraz ara verebilir, set emekçilerine ayrı çözüm bulunur ama normale dönmek benim vicdanımı yaralıyor.

Elbette normale dönülecek ancak bunun çok erken olduğunu söylüyorum, yeni bölüm yayınlamak yerine tekrar yayınlamanın anlamı ne diyorsunuz. Ben söyliyim, hayatın normal akışta devam etmediğini gösteriyor. Haber yayınlarının artık ana kanallarda devam etmemesini destekliyorum ama pat diye dizileri, eğlence programlarını başlatmak en başta bizim geleneklerimize ters. Türklerde 40 çıkmak diye bir şey var, daha 15 gün oldu. Her şey çok taze. Deprem bölgesinde ölüler toplanmadı, gömülmedi bile. Eğlence sektörü biraz ara verebilir, set emekçilerine ayrı çözüm bulunur ama normale dönmek benim vicdanımı yaralıyor.

30 gün ara + 10 gün çekim = 40 gün sonra yeni bölüm yayını en doğrusu.

20 gün ara + 10 gün çekim ile 6 Mart'ta depremden 1 ay sonrası da olabilir. Setlerde çalışanlar da fazla mağdur edilmemiş olur. Set çalışanları açısından dizinin ne zaman yayınlandığından ziyade çekim olup olmadığı daha önemli değil mi?

Dizilerin hemen başlamasını ısrarla savunanlar set çalışanları mı acaba diye düşünmüyor değilim bazen. İnsanların dizi süreleri ve başka sebeplerle normal zamanda da zor şartlarda çalıştığının haberleri çıkıyor zaman zaman. Deprem süreci ile verilen ara ekonomik açıdan etkilemiştir mutlaka.

• Beğendim
Reactions: mrt-06
Ayrıca dünkü deprem kayba yol açmayan bir artçı değil bağımsız bir depremdi ve en az 8 kişinin ölümüne, birçok binanın yıkılmasına ve insanların enkaz altında kalmasına sebep oldu yani dizilerin ertelenmesine bu kadar karşı çıkmamak gerekiyor.

• Aynen
Reactions: Mehmet Can
Ben de artık dizilerin normalleşmesini istiyorum. Ancak dün yaşanan depremde can kaybı oldu ve gönlüm hiç bir dizinin yayınlanmamasından yana olurdu. Kaldı ki büyük ihtimalle kanalların dizi yayınlamamasının sebebi yas ya da deprem değil, reklam gelirlerinin olmayacak ya da az olacak olması bana göre. Ana akım medya ya tepki çekmemek için ya da para az geleceği için dizi yayınlamaz çünkü.