'' 19. Türkiye Müzik Ödülleri'' Yorum-Sohbet Konusu

Tören vasatı geçemedi ne yazık ki. Çok fazla eksiklik, aksaklık vardı.

Her şeyden önce elbette en büyük sorun ses sistemiydi. Ses sistemi rezaletti, bu kadar berbat bir ses sistemi görmemiştim hiç böylesine büyük organizasyonlarda. Bu kadar aylarca hazırlanıp ses sisteminde bu denli büyük sıkıntı yaşanması talihsizlik olmuş.

Sahne oldukça iyiydi bence. Sahne alan şarkıcılar da başarılıydı. Sertab Erener harikaydı yine. Halil Sezai'nin performansı mükemmeldi bence. Yalnız Halil Sezai hayatında ilk kez playback yapmış. Gecedeki tüm sesler playbackti ve bence bu olmaması gereken bir durum. Madem Türkiye'nin en iyileri sahne alıyor çıksınlar canlı canlı söylesinler. (Demet Akalın dışındakiler bu işi gayet iyi de becerirlerdi.)

Fuat Güner'in Seksendört için "ben olsam bu ödülü almak için konseri iptal ederdim" demesi iyi bir dokundurmaydı ve çok haklıydı. Seksendört hakettiği ödülü aldı ama keşke orada olsalardı.

Ödülleri sunmak için iyi isimler seçilmiş genel olarak yalnız bazı isimler sunum yapmayı hiç beceremediler ve açıkçası bir sunucu eksikliği hissedildi o dakikalarda.

Ödülleri kazananlarla ilgili kısaca yorum yapacak olursam;

Genel olarak hemen her kategoride öne çıkan isimler, favoriler kazandı. 1-2 hata dışında hepsini doğru tahmin ettim izlerken.

En iyi dizi müziğinde Kayıp Şehir'i favori olarak görüyordum fakat Muhteşem Yüzyıl aldı. Muhteşem Yüzyıl'ın da müzikleri çok başarılı, itirazım yok tabii.

En iyi erkek sanatçı kategorisinde Murat Dalkılıç'ı favori görüyordum ama Mustafa Ceceli kazandı. Murat Dalkılıç ödül töreninde biraz görmezden gelinmiş gibi. Bunu yıla damgasını vuran "Bir Güzellik Yap" şarkısının aday olmamasından anlamalıydık sanırım. Mustafa Ceceli'ye diyecek söz yok zaten her türlü ödülü hakediyor.

Bir de tabii ki en iyi şarkı kategorisi sürpriz oldu. "Es" olmadı "Uzaktan" alır diyordum ama sürpriz bir şekilde Türkan'a gitti ödül. Benim oradaki beş aday arasında en son seçeneğim "Türkan" olur şahsen ama şarkı alt yapısı, müziği vs gayet başarılı bir şarkı. Çok yanlış bir seçim diyemem ama açıkçası ben diğer şarkılardan birini görmek isterdim orada.

En iyi kadın sanatçı kategorisinde Göksel kesinlikle haketti, kariyerinin en iyi albümünü yaptı belki de. En iyi albümde de "Es" bence favoriydi ve kazandı, projede herkesin beklediği gibi Orhan Gencebay kazandı (Ozan Çolakoğlu çok şanssız bir yıla denk getirdi albümü) Diğer kategorilerde de hakedenler kazandı. Ferdi Tayfur'un da onur ödülüne layık görülmesi iyi düşünülmüştü, fakat orada da bir aksaklık oldu sanırım biz vtr izlerken bir de baktık Ferdi Tayfur ödülü almış bile. Zaten Ferdi Tayfur konuşmasını yaptıktan sonra apar topar ara verdiler ve ödülü niye aldığını duyurup öyle devam ettiler.

Genel olarak özetleyecek olursak verilen ödüller bazında genel olarak iyi bir geceydi. Ödüllerin çoğu doğru ellere teslim edildi. Fakat töreni, kırmızı halıyı baz olacak olursak ise vasat bir törendi. Çünkü çok fazla önemli aksaklık vardı. Yine de bu tip ödüllere sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Umarım gelecek yıl bu aksaklıklardan ders çıkarılır ve sorunsuz bir tören olur...

Fuat Güner'in Seksendört için "ben olsam bu ödülü almak için konseri iptal ederdim" demesi iyi bir dokundurmaydı ve çok haklıydı. Seksendört hakettiği ödülü aldı ama keşke orada olsalardı.

Haklı mıydı? Neresi haklıydı? Aylar öncesinden o gün konser verileceği duyurulmuştu. 84 için konsere giden binlerce insan ortada kalacaktı. Unutmayalım ki; Tmö Perşembeden Cumaya aldı.

@OzaN

Ertelenebilirdi. Perşembeden Cuma'ya alındığı kaç hafta önceden duyuruldu. Bir gün boşluk veremeyecek kadar da yoğun değillerdir herhalde. O gün için bütün işlerini iptal etmeleri gerekirdi.

Ertelenebilirdi. Perşembeden Cuma'ya alındığı kaç hafta önceden duyuruldu. Bir gün boşluk veremeyecek kadar da yoğun değillerdir herhalde. O gün için bütün işlerini iptal etmeleri gerekirdi.

Bütün planlarını buna göre ayarlayan konser izleyicilerine ne olacaktı peki? Ertelenen vakitte işi çıkacaktı belki de gidemeyeceklerdi. Bence en doğrusunu yapmış iptal etmemekle.