18 Ocak 2018 Perşembe Reyting Sonuçları

Her alanda baskı her alanda sansür her alanda otokontrol diyorsunuz yani? Şaşırdık mı? :)
Baskı sansür sonucuna nasıl vardınız ? Ben sadece tarihi bilgilerin tek kaynaktan ve üstün körü ele alınmasını eleştirdim.

Malum diziyi izledim ve reytingleri şişirme. Bunu kabullenmek diziye bir şey kaybettirmeyecek, anlayın artık şunu.

Halkın, devletin durumunu, vaktiniz varsa eğer anlatır mısınız?
Devletin durumu uzar gider de halkın durumunu anlatmaya; Çanakkale'deki kahramanlık ve fedakarlık, elinde avucunda bir şey kalmadığı halde Sakarya savaşından önce çıkarılan "Tekallifi Milliye" emirlerine uyarak neyi var neyi yok ordusu için feda etmesi ve elbette Kutul Amare'de gösterdiği kahramanlık anlatmaya yeter sanırım. Tabii ki anlamak isteyenlere.

Son düzenleme:
Baskı sansür sonucuna nasıl vardınız ? Ben sadece tarihi bilgilerin tek kaynaktan ve üstün körü ele alınmasını eleştirdim.

Devletin durumu uzar gider de halkın durumunu anlatmaya; Çanakkale'deki kahramanlık ve fedakarlık, elinde avucunda bir şey kalmadığı halde Sakarya savaşından önce çıkarılan "Tekallifi Milliye" emirlerine uyarak neyi var neyi yok ordusu için feda etmesi ve elbette Kutul Amare'de gösterdiği kahramanlık anlatmaya yeter sanırım. Tabii ki anlamak isteyenlere.
Bende farklı bir şey var sanmıştım. Sağ olun.

Burası Reyting yorumunun yapıldığı yer değil miydi?

Osmanlı'nın I. Dünya savaşına girişini bu sırada devletin halkın durumunu önyargı ile değerlendiriseniz, diziye de katlanamazsınız haliyle. Çanakkale destanı'da Osmanlı döneminde değil miydi ? Bu arada ben tarih öğretmeniyim.
Bu yorumunuz ile Tarih öğretmeni olmadığınızı görmüş olduk :)

Bende Osmanlı Tarihi ile ilgili onlarca kitap okumuş ve ders almış bir insanım. Çanakkale Destane da Kutul Amare de elbette büyük başarılardır. Ancak halkın toplumsal yapısı dediğiniz şey; İnsanlar zaten Balkan Savaşları’nın yenilgisini üstünden atamamış, askere gitmemek için dağlara kaçanların sayısı birçok kaynakta yazar. I. Dünya savaşı Osmanlı’nın intaharı, İttihat ve Terraki’nin hayalperestliğinin ağır faturasıdır. Lütfen bilgilerle, delillerle konuşalım hocam ve tarih öğretmeni olarak herşeye biraz daha eleştirel bakmanızı öneriyorum.
Saygılar :)

Bu yorumunuz ile Tarih öğretmeni olmadığınızı görmüş olduk :)

Bende Osmanlı Tarihi ile ilgili onlarca kitap okumuş ve ders almış bir insanım. Çanakkale Destane da Kutul Amare de elbette büyük başarılardır. Ancak halkın toplumsal yapısı dediğiniz şey; İnsanlar zaten Balkan Savaşları’nın yenilgisini üstünden atamamış, askere gitmemek için dağlara kaçanların sayısı birçok kaynakta yazar. I. Dünya savaşı Osmanlı’nın intaharı, İttihat ve Terraki’nin hayalperestliğinin ağır faturasıdır. Lütfen bilgilerle, delillerle konuşalım hocam ve tarih öğretmeni olarak herşeye biraz daha eleştirel bakmanızı öneriyorum.
Saygılar :)
Tarih böyledir işte. Herkese haklı olabileceği delil verir.
Reyting başlığında konuyu uzatmaya gerek yok. Sizin tarih öğretmeni olmadığımı yorumda görmeniz de ilginç yine.Haklı oldugunuz yön ise Tarih,sadece tarih ogretmenligi ile usesinden gelince bilim değil. Sürekli okumak ve araştırmak gerekiyor