17 Aralık 2011 Cumartesi Reyting Sonuçları

Bu Cumartesi Gecesi Ne İzlediniz ?

• Keşanlı Ali Destanı (Kanal D)

Oy: 3 21.4%
  • Bizim Yenge (Kanal D)

Oy: 1 7.1%
  • İffet (Star)

Oy: 4 28.6%
  • Yetenek Sizsiniz Türkiye (Show)

Oy: 3 21.4%
  • Dinle Sevgili (Fox)

• Lale Devri (Fox)

Oy: 2 14.3%
  • Yahşi Cazibe (ATV)

• Şefkat Tepe (STV)

• Diğer (Lütfen Belirtin)

• TV İzlemedim

• Kullanılan toplam oy
    14
  • Anket kapatılmış .
Keşanlı Ali Destanı , Yahşi Cazibe ve Alacakaranlığı izledim

yetenek sizsiniz türkiye izledim yine harikaydı birazda istanbulun altınlarına baktım

Bu kadar karamsar düşündüren ne anlamadım. Düşüş 0.5 reyting bile değil. Hepimiz düşüş bekliyorduk herhalde bu hafta için ama benim beklediğimden epey daha düşük oranda oldu bu düşüş. Görünen o ki Keşanlı Ali, A/B'de ilk 3'ü bırakmayacak kolay kolay. Totalde de ilk 5 içinden çıkacağını sanmıyorum. Totalde zirveden uzak olması bence normal. Daha bu proje ilk açıklandığı zamanlarda hepimiz A/B'de iyi gider, totalde vasat gibi yorumlar yapıyorduk zaten. Bu iş bariz A/B işi çünkü. :)

Şu an için çok düşmemiş olabilir ama haftaya reklam almaya başlayacak ve o zaman daha da düşecek. Rakiplerinin yayında olmadığı bir saatte ve reklamsız yayınlanan bir dizinin performansı buysa 21:00 ve reklamlı performansı çok düşük olacaktır. Bir de şu var tabi, bu bölüm çok daha iyiymiş sanırım ilk bölümden.

Şu an için çok düşmemiş olabilir ama haftaya reklam almaya başlayacak ve o zaman daha da düşecek. Rakiplerinin yayında olmadığı bir saatte ve reklamsız yayınlanan bir dizinin performansı buysa 21:00 ve reklamlı performansı çok düşük olacaktır. Bir de şu var tabi, bu bölüm çok daha iyiymiş sanırım ilk bölümden.

21.00'de değil de 20.00'de yayına girmesi avantaj mı dezavantaj mı tartışılır. Reklamlı yayın olmasının da çok fark edeceğini düşünmüyorum. Zaten ilk haftalarda reklamları az tutmaya devam edeceklerdir izleyiciyi kaçırmamak için. Totalde düşer belki ilerleyen haftalarda ama A/B'de ciddi bir düşüş yaşayacağını düşünmüyorum kısa vadede...

Bence bizi daha cok ilgilendiren total reytingleri olmali, zaten ulkemizin genelini o temsil ediyor, bana A/B oranlari sacma geliyor, belliki bir kesimi temsil ediyor cunku sefkat tepe bir grupta 6. Digerinde 32. Oluyorsa ciddi bir ucurum var demektir. Belli Reklamcilari baglayan bir reyting grubu... Bizde reklamci olmadigimiza gore genele bakmamiz daha mantikli. Yani total de yetenek sizsiniz iyi gitmis, iffettede yukselme var, kesanli dusmus, zaten beklenen bir durumdu. Yahsi cazibe ve bizim yenge toparlandi gibi simdilik, sefkat tepede bulundugu kanal dusunulurse harikalar yaratiyor. Ben yetenek sizsiniz ile iffet arasinda gidip geldim dun gece...

Bence bizi daha cok ilgilendiren total reytingleri olmali, zaten ulkemizin genelini o temsil ediyor, bana A/B oranlari sacma geliyor, belliki bir kesimi temsil ediyor cunku sefkat tepe bir grupta 6. Digerinde 32. Oluyorsa ciddi bir ucurum var demektir. Belli Reklamcilari baglayan bir reyting grubu... Bizde reklamci olmadigimiza gore genele bakmamiz daha mantikli. Yani total de yetenek sizsiniz iyi gitmis, iffettede yukselme var, kesanli dusmus, zaten beklenen bir durumdu. Yahsi cazibe ve bizim yenge toparlandi gibi simdilik, sefkat tepede bulundugu kanal dusunulurse harikalar yaratiyor. Ben yetenek sizsiniz ile iffet arasinda gidip geldim dun gece...

Birçok kişi için A/B grubu totale göre daha önemli. Çünkü reklam firmalarının önemli kısmı A/B grubuna hitap eden ürünler pazarlıyorlar ve o nedenle A/B grubunda izlenen yapımlara daha çok reklam veriyorlar.

Neticede dizilerin devam etmesini sağlayan izlenme sayısı değil kazandırdıkları reklam gelirleri :)

Yetenek Sizsiniz Türkiye 2. kısmıyla her iki grupta da 1. olmayı başarmış. 1. kısmı gerilerde kalmış.

İffet Totalde iyi gitmiş, A/B'de gerilemiş.

Keşanlı Ali Destanı düşüş yaşamasına rağmen iyi gitmiş. Bu oranlar Kanal D'ye göre gayet iyi.

Lale Devri iyi gitmiş.

Şefkat Tepe biraz saçmalamaya başlasa da Totalde iyi giderek 6. olmayı başarmış.

Bizim Yenge PT-2'ye göre iyi gitmiş. Dizi A/B'de ilk 10'a girmeyi başarmış. Bu oranlarla sezon sonuna kadar devam edebilir.

STV'de ki belgeseller iyi izlenmiş.

Akasya Durağı tekrar bölümüyle yeni bölümünden daha fazla izlenmiş.

katılıyorum bencede total e bakmamız lazım.adı üstünde total yani tüm kişiler

AB grubu reklam verenler icin daha önemli ama hangi dizinin daha fazlanizlendigini Total grubu belirler.

[TABLE="class: cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]31[/TD]
[TD]ALACAKARANLIK EFSANESI 'YENI AY' (Y.S)[/TD]
[TD]TNT[/TD]
[TD]1:56:24[/TD]
[TD]1,82%[/TD]
[TD]5,59% Tnt'ye göre iyi gitmiş...
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Birçok kişi için A/B grubu totale göre daha önemli. Çünkü reklam firmalarının önemli kısmı A/B grubuna hitap eden ürünler pazarlıyorlar ve o nedenle A/B grubunda izlenen yapımlara daha çok reklam veriyorlar.

Neticede dizilerin devam etmesini sağlayan izlenme sayısı değil kazandırdıkları reklam gelirleri :)

Elbetteki onemlidir ama diger gruplara gore biraz daha onemlidir, fakat cok buyuk bir fark oldugunu dusunmuyorum, cunku buyuk reklamlara baktigimiz zaman karsimiza; kola, telefon sirketleri, sampuan, biskuvi, cikolata gibi herkese hitap eden urunler cikiyor. Ve bu anlamda diger gruplarda buyuk onem kazaniyor, dolayisiyla total'in oneminin daha buyuk oldugunu dusunuyorum. Tabi hedef kitlesi A/B grubu olan reklamlarda var ama dedigim gibi bence daha sInIrlI sayida.

Reklamverenler açısından A/B ve C1 denilen en elit gruplar önem taşıyor, bunu çoğu kez televizyonculardan işittim. Ama bir dizinin yayın hayatına devam etmesi için herhangi bir grupta başarılı olması yeterli ama iki grupta da çok iyiyse o zaman tadından yenmiyor, tek diziyle tüm Türkiye'ye ulaşılabiliyor.

Kesanli ali izleyicileri bana kızmasın ama reklam vermeye basladigi zaman reytingleri düsecek iffet reklamsız 10 reyting almasa bende bisi bilmiom reklam çok onemli reyting iyi oldugu için çok reklam aliyor Firari izledim gecen reklam çok azdı Demekki Reyting Çok Olan Diziler Reklam da çok oluyor Yeneksizsiniz rekalmsız oldugunu düsünürsek 13 14 alir

Kesanli ali izleyicileri bana kızmasın ama reklam vermeye basladigi zaman reytingleri düsecek iffet reklamsız 10 reyting almasa bende bisi bilmiom reklam çok onemli reyting iyi oldugu için çok reklam aliyor Firari izledim gecen reklam çok azdı Demekki Reyting Çok Olan Diziler Reklam da çok oluyor Yeneksizsiniz rekalmsız oldugunu düsünürsek 13 14 alir
yeni başlayan diziler için reklamsız olması önemli olabilir ama iffetin veya yetenek sizsinizin reklamsız reytinginin yükseleceğini sanmıyorum.yetenek sizsinizin 13-14 reyting alması çok zor anca final bölümünde alabilir.iffet bu saatten sonra daha fazla yükselemez.ama iffet kanal d de başlamış olsaydı 10 reytingi geçerdi.

O kadar büyük fark olacağını hiç sanmıyorum. Reklam sırasındaki oranlar reytinglere dahil edilmiyor. İzleyici eğer zaten reklam çıktığı anda diziyi izlemekten vazgeçiyorsa o dizide problem var demektir :)

Elbetteki onemlidir ama diger gruplara gore biraz daha onemlidir, fakat cok buyuk bir fark oldugunu dusunmuyorum, cunku buyuk reklamlara baktigimiz zaman karsimiza; kola, telefon sirketleri, sampuan, biskuvi, cikolata gibi herkese hitap eden urunler cikiyor. Ve bu anlamda diger gruplarda buyuk onem kazaniyor, dolayisiyla total'in oneminin daha buyuk oldugunu dusunuyorum. Tabi hedef kitlesi A/B grubu olan reklamlarda var ama dedigim gibi bence daha sInIrlI sayida.

Herkese hitap eden ürünler var ama en az bir o kadarda daha elit kitleye hitap eden ürünler var. :) O yüzden A/B de çok önemli.

Reklamverenler açısından A/B ve C1 denilen en elit gruplar önem taşıyor, bunu çoğu kez televizyonculardan işittim. Ama bir dizinin yayın hayatına devam etmesi için herhangi bir grupta başarılı olması yeterli ama iki grupta da çok iyiyse o zaman tadından yenmiyor, tek diziyle tüm Türkiye'ye ulaşılabiliyor.

Guzel bir yorum, en aciklayici yazi bu olmus :)