GÜNÜN SEVİNDİRENİ: Ulan İstanbul (Kanal D)
Aslında Ulan İstanbul her hafta sevindiriyor, ama Karadayı ve Reaksiyon karşısında fazlasıyla düşeceği sanılmıştı. Ama aslanlar gibi ikinciliği kapmış, aferin müebbet ikincime... (bu lakap yazın Kaçak Gelinler'e aitti bu arada.)
AB grubunda zirvede olacağını düşünüyordum sadece, orada yanılmışım. Onun haricinde dünkü bölüm yine çok iyiydi, özellikle sonu yıktı geçti beni. İzlemediyseniz lütfen izleyin derim...
GÜNÜN ÜZENİ: Tüm yarışmalar (O Ses Çocuklar, Kim Milyoner Olmak İster?, Kelime Oyunu ve Çarkıfelek)
Dün yarışmalar için iyi bir gün değildi galiba. OSÇ'nin Salı ve Çarşamba iyi sonuçlar alıp Pazartesi günleri öne çıkamaması, ortada olan bir gerçek. Ama ben bu üç yarışmanın da özellikle AB'de ilk 10'a gireceğini inanırken şok oldum. Çarkıfelek'in yayınlandığı saatte Rıza Baba'nın tekrarlarından kalan ciddi bir izleyici kitlesi var. Ben gelecek haftalarda yükseleceğini düşünüyorum. Kelime Oyunu'nda ise Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan gibi isimler varken izlenmemesine şaşırdım. Gerçi ben bile izleyemedim. FOX da artık hafta sonlarına tekrarlarını koysun. Neyse, gelecek bölümlerde ilgi çekebilir. KMOİ de iyi izlenmiş aslında, ama ben Yöntem'in hatrı için daha fazla izleneceğini düşünüyordum. Yanılmışım...
GÜNÜN ŞAŞIRTANI: Reaksiyon (Star TV)
Reaksiyon AB ve ABC1 grubunun ilgisini çekmeyi başarırken, Total'de biraz geride kalmış. Çoğu kişi Aşktan Kaçılmaz gibi (tabii onun aldığı sonuçlar kadar değil) bir hezimete uğrayacağını düşünüyordu, ama tekrarı bile umut verici sonuçlar almış. Gelecek haftalarda yükselirse zirve yarışındaki yerini alabilir. Tebrikler...
GÜNÜN ŞAŞIRTMAYANI: Karadayı (ATV)
Karadayı, üç grupta da oldukça iyi başlamış. Dünkü bölüm oldukça dokunaklıydı. Yeni oyuncular da iyi uyum sağlamış. İkinci sezonun sonunda düşüş yaşasa da yeni sezonda toparlanmışa benziyor. Tebrikler...
GÜNÜN SÜRPRİZİ: Elif (Kanal 7)
Kanal 7 izleyicinin çok bildiği bir kanal olmasa da, yayınladığı filmlerle kimi zaman ilk 20'ye dahi girebiliyor. Ama Elif'in bu sonuçları alacağını kimse düşünememişti. Hatta ilk 100'e girmesi bile mucize görülüyordu, ama dizi herkesi yanıltarak kanalının yüzünü güldürmeyi başardı. Ben izlemedim ve izlemeyeceğim diziyi, ama izleyenlere de bir şey diyemem. Tebrikler...
KISA KISA...
- Beni Böyle Sev (TRT 1), AB ve ABC1'de iyi sonuçlar almaya devam ediyor. Acun'un tv8'e geçişinin yanı sıra, TRT 1'in bu sezon daha fazla öne çıkması diziye çok yaradı. Zaten sadık bir izleyici kitlesi vardı, ama o kitleyi biraz daha genişleterek yarışa üst sıralardan katıldı. Tabii ki de hiçbir zaman ilk 3'e falan giremeyecek, ama sevimli dizinin aldığı bu sonuçlara fazlasıyla sevindim...
- Ötesiz İnsanlar (Samanyolu TV), yeni sezona bir hafta önce başlamıştı. O zamanki sonuçlarını bilmiyorum, ama üç grupta da fena olmayan reytingler almış. Zaten Samanyolu'nun Küçük Gelin ve Şefkat Tepe haricinde ilk 10'a girebilen hiçbir dizisi de yok.
- Avatar (FOX), kanal tarafından yaz boyunca 3 defa yayınlandı. Tabii daha önce de 500 defa yayındaydı. 504. yayınında da fena sonuçlar almamış. İzleyicinin biraz bıktığı görülse de dizi sevmeyenler için iyi bir alternatif olmuşa benziyor. Kadri'nin Götürdüğü Yere Git (Show TV) de yerli komedi sevenlerin ilgisini çekmişe benziyor.
- Bana Artık Hicran De (Kanal D)'nin tekrarı fena olmasa da kanalın işe daha fazla asılması lazım. Günlük dizilerde de Beni Affet, Deniz Yıldızı (Star TV) ve Alın Yazım iyi giderken, Aşkın Bedeli (Star TV) ve Unutma Beni (FOX) de ufak düşüşler yaşamışlar.
- Bu Tarz Benim (Show TV) de Total'de geride kalırken, AB ve ABC1'de kendi saati için iyi gitmiş...
- FOX Haber'in yükselişi göze çarparken, Star ve Kanal D iyi sonuçlar almış. ATV ve Show'un düşüşleri de göze çarpıyor. ATV'nin hava durumu da şaşırtıcı şekilde iyi gitmiş. Sabah haberlerinde yine İsmail Küçükkaya (FOX) ve İrfan Değirmenci (Kanal D), ipi göğüslemiş. Tebrikler...