Simdi sen konuyu nasil muhtesem yuzyila cevirdin bilmiyorum ama demek istedigim buradakiler hep 13-15 yasindami yani, hicmi 20-25 yasin ustunde adam yok yada soyle soylim kurtlar vadisi izliyor ama arka sokaklarimi izlemiyor bu ergenler, yada yer gok aski izliyorda fatmagulumu izlemiyorlar. Demekki bu reyting aletlerini yerlestirenlerde bir problem var, dogru dagilim yapamiyorlar. Ornek buradaki ankete gore kurtlar vadisi fatmagulden nerdeyse 10 kat fazla izlenmis ama fatmagul kurtlara fark atmis. Bukadar ucurum olmamali...
Evet tam da dediğin gibi, gençlerin izlediği belli diziler var ve siz Türkiye'de de o dizilerin en çok izlendiğini düşünüyorsunuz. Ama bu ülkede internet kullanan o kadar az ev hanımı var ki, sence ev hanımları Türkiye'nin kaçta kaçıdır ?
Yani internet sonuçlarının geçerliliği yok, çünkü herkes internet kullanmıyor, kullananların da belli bir kısmı internetten dizi izliyor ve onlarında daha az kısmı konu ile ilgili twitter'da yazışıyor, yani internet olsa olsa gençlerin ne izlediğini gösterebilir,o da tam bilimsel olmaz, çünkü her genç de internette dizi izlemiyor veya yorum yapmıyor. Ya ne kadar ısrar etseniz de bir yere varamayız internet oranlarıyla, bu açıkça ortada.
Biliyorum bende internetin bir gecerliligi olmadigini, buradaki problem aradaki ucurum. Bir ornek daha verim sana; feriha internette tiklanma rekoru kiriyor, ayrica buradaki ankette dahil olmak uzere uzak ara birinci cikiyor, ama her hafat HDE'dan fark yiyor. Iste problem bu, demekki reyting cihazlari dogru yerlestirilmiyor yada internette gercekten bir oyun donuyor. Ben iyiyi kotuyu tartismiyorum suan, sadece durumun garipligini konusuyorum. Yani gencler ve ergenlerin reytinglere etkisi onleniyor demekki.
Gençlerin katkısının önlendiğini sanmıyorum ki bu nedenle de Feriha zirveye çok yakın. Tabi şunu da düşünmen gerekiyor, evde kumanda gençte mi, ailede mi ? Bence ikincisi daha sık yaşanıyor. Eğer her birimizin elinde bir kumanda ve bir tv olsaydı sonuçlar belki daha farklı çıkabilirdi, haklısın bu konuda. Ama reyting ölçümleri kişi bazlı değil hane bazlı yani evde hakim bireyin ne izlediğini görüyoruz biz reytinglerde.
Yok canım o kadarda abartma KVP nin zirveyi alması imkansız
kvp asla zirveyi yer almaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?