14 Mayıs 2011 Cumartesi Reyting Sonuçları

Anlamıyorum şu starin dizilerini neden tercih etmiyorlar.Çoğu kaliteli diziler.
karşılarında daha kailteli yapım olduğu için örnek verirsem
1-Pazartesi Küçük Sırlar Var O Saatte Öteki Kanallarda arka sokaklar,survivor,yergök aşk gibi kaliteli diziler var ve tutunamıyor
2-papatyam öyle bir geçer zaman ki karşısında yine iyi dayanıyor
3-komedi dükkanı çocuklar duymasın varken ve muhteşem yüzyıl varken izliyeci bakmıyor bile
4-perşembe dürüğenin güğümleri kurtlar vadisi,famagülün suçu ne varken tutması imkansızdı
5-cuma günü sihirli annem star için iyi reyting alıyor hanımın çirfliği ve adına feriha koydumdaki oyuncu kadrosu müthiş olduğu için vazgeçemiyorlar
6-cumartesi izmir çetesi tutmamasının sebebi ilk bölümlerde izliyecilerini kaptırması öteki dizilerin kemik izliyecisi var ama izmir çetesinin yok
7-pazar behzat ç bu yapım starda iken 5 reytingi geçiyorsa daha büyük kanalda olması lazım

Evet senenin başında Çarkıfelek,Dürüye'nin Güğümleri hep birinci oluyorlardı ama güçlü rakip yoktu.Küçük kadınlar'da 3. oluyordu ama şimdi durumlar kötü

özet koyacağına tek bir program olarak yeni bölüm koysalar daha iyi olur ama...

Şanslı masa o zaman baya pahalı bir projeymiş,sen herkese 5000 verirsen dizilerden pahalı duruma düşersin, benim anladığım her programa bir tane iyi,iki tane vasat koyuyorlar, o da yetmiyor işte ama eğer yıpranmamayı başarırsa Kanal D yazın iki güne koyar veya her gün 1 saatlik koyar, program baya sırtlar kanalı... Bu sene ÇGHB iyi değil zaten,yazın ÇGHB tutmayacaktır,ÇGHB yerine Şanslı Masa koyar, tekrarı da az çok gider aslında, bence hafta içi her güne kısa kısa koyulabilir,saat 20:00...

Bence herkese vermiyorlar.Orda oynayan çoğu kişi oyuncu bence.Cast Ajansından bulup getiriyorlar.Zaten kişi çakar biraz durumu.Hiç mi görmemiş Şanslı Masa programını

Yorumlarim:

Survivor total'de reytinglerini arttirmis, AB'de reytinglerini arttirmis, tebrik ediyorum haftada üc gün yayinlanan program bu kadar cok izleniyor...
Lale Devri'de iki grupta reytinglerini arttirmis, dizi gercekten hakeden reytinglerini aliyor.. gelecek sezon daha daha iyi reytingler alir diye düsünüyorum.
Günün sürprizi Yahsi Cazibe, gecen hafta'da reytinglerinin artisini gösteren dizi, bu hafta'da basarisini sürdürdü... Dizi kendini toparladi, gelecek sezon garanti devam ediyor.
Sansli Masa beklentilerin altinda kaldi, bellidi zaten bir program iyi reytingleri aliyorsa hemen haftada iki gün yayinlatiyorlar, ayni Show Survivor'a yaptigi gibi, hadi bakalim bu program Sali gününde cok güzel reytingler aliyordu.. Bence Sansli Masa yine eski gününe döner yani Sali PT2 umarim öyle olur.
Izmir Cetesi gecen haftaki reytinglerinin hemen hemen aynisini almis, bu dizi bu reytingleri bence hic haketmiyor hele hele dizide usta oyuncu Kadir Inanir varsa, Star dizinin gününü degistirmeli, ama reytingler tabii ki Star icin iyi ama diziye yazik oluyor.
Sefkat Tepe herzamanki gibi total'de basarisini sürdüyor, STV icin cok iyi reytingler aliyor, bravo.
Gelelim bir cumartesi gecesinin sürprizine daha Akasya Duragi, dizi aylardir AB'de ilk 5'e giremedi, ama bu sefer oldu.. Dizi yeni saatini begendi, ama olan Sansli Masa'ya oldu...
Kizim Nerede, saatine göre yine iyi reytingler almayi basariyor, tebrikler.

Gelecek sezon kesin devam edecek olan diziler:
Lale Devri, Yahsi Cazibe, Akasya Duragi, Sefkat Tepe

Gelecek sezon devam edebilme ihtimali olan diziler:
Kizim Nerede ve Izmir Cetesi

- Akasya Duragi haziran ayinin sonuna kadar bu reytinglerle devam ederse, gelecek sezon'da devam eder ama bence tadinda birakmak daha iyi olur.
- Izmir Cetesi icin gercekten cok üzülüyorum, dizi bu reytingleri gercekten haketmiyor, insallah Star bu dizi icin iyi bir alternatif bulur ve dizi gelecek sezon'da devam eder.

Kanal siralamalari böyle olurdu bence:

TOTAL
1. SHOW TV
2. FOX
3. ATV
4. KANAL D
5. STV
6. STAR

AB:
1. SHOW TV
2. ATV
3. FOX
4. KANAL D
5. STAR
6. STV

İzmir Çetesini izledim. Geçen haftaki kadar olmasada güzel bölümdü. Neden bu kadar gerilerde kaldığını bende anlamıyorum. Gününün değiştirileceğini pek sanmıyorum. En azından günü (yazında devam edeceğini düşünürsek) sezon sonuna kadar değişmez.

admin yahşi cazibede son haftalardır sürekli yükseliyor dizi tekrar 10 reytingi görebilir mi? bu arada yahşi cazibe dün çok komik bir bölümdü her hafta böyle komedi yazsalar bana göre tekrar 10 reytingi görebilir

Bence herkese vermiyorlar.Orda oynayan çoğu kişi oyuncu bence.Cast Ajansından bulup getiriyorlar.Zaten kişi çakar biraz durumu.Hiç mi görmemiş Şanslı Masa programını

O programda görünen bazı isimler dizilerdede görünmeye başlamış zaten. Yeni başlayan Babam Sağolsun dizisinde, Şanslı Masa' da yarışan bir kadın konuk oyuncu olarak yer almış. Büyük tesadüf(!)

Bence akasya durağı saat değiştirdi diye yahşi cazibe yükseldi.

O 1000 çekimin çok az bir kısmı 5000 kazanmıştır. Çoğu ilk başta hatalı davranmıştır
Maliyetinin çok olduğunu sanmıyorum.

ÇGHB'nin bu sefer senin de dediğin gibi başarılı olamayacağını düşünüyorum. Kanal D en fazla 1 veya 2 gün yayınlarlar tekrarlarını.
Şanslı Masa'nın tekrarı ise sıkça yayınlanacaktır. Her akşam 20.00 veya 23.00'te yayınlanır.
İki güne Artiz Mektebi gelecek. Ben BKM'nin dizisi "Ameleler"in de Kanal D'de olacağını düşünüyorum. Bir gün de o yayınlanır.
Üsküdar'a Giderken kötü başladı maalesef. Onun nasıl bir yol izleyeeğini belirlemek zor şu an...

öyle oldu ama dün yahşi cazibeyi seyreden haftaya akasya durağına dönmezler dün çok iyi bir bölüm çekmişler aynı şekilde akasya durağıda yahşi cazibeden faydaranarak yükselmiş

Bende görüşlerimi belirteyim.

Kanal D haftaya da Şanslı Masa'yı PT-1 de deneyecektir bence. Akasya Durağı yine PT-2 de olur.
1 hafta da hemen yerini değiştirmezler. 1-2 hafta zaman verirler.

Survivor'u ikiye Acun bölmüyor. Show TV bölüyor her programına yaptığı gibi.

Yahşi Cazibe'nin yükselmesi de dikkat çekmiş.
Şefkat Tepe 20.30 gibi başladığı için biraz gerilemiş.
STV yaz saatine dönmeye başlamış.

Eurovision'u da Azerbaycan kazanmış. Helal olsun Azerbaycan'a.

Kızım Nerede saatine göre iyi reytingler almış.

Evet alemto herhalde akasya durağı ve yahşi cazibe izleyicileri birbirine yakın kitleler.

Şanslı Masa'yı sahtekarlıkla suçlamak erken bence, tesadüf olabilir veya ilk bölümlerde bazılarında sahteciliğe gidilmiş olabilir...

Ama bence sahte de olsa hareketler güzel, doğal görünüyorsa oyunculuk sakıncalı değil...

Bu arada reytinglere ayrıntılı bakmaya çalıştım,Kanal D totalde geçen haftaya göre 1-2 share düşmüş, A/B'de yaklaşık 4 share yükselmiş. Şanslı Masa kanala çok büyük zarar vermiş değil yani... Ama yine de yeterli değil,saati değişecektir, sanırım şu akıllıca olur, Akasya Durağı özetsiz 20:00,şanslı masa 22:00,çünkü şanslı masa A/B'de faydalı oluyor...

Yarışma başlamadan önce çekimleri tamamlamışlar. Yani şu anda yeni çekmiyorlar bunları. O nedenle bilemezler

Gelecek sezon yeniden görebilir 10 reytingi. Ama bu sezon imkansız gibi. Zaten Survivor'un kısa kısmı bile 10 reytingi göremiyor.

Belki de gerçekten tesadüftür

Onun da etkisi var, Survivor'un düşüşe geçmesinin de etkisi var.

survivor programı ikiye bölüyorlar diyosunuz ama napsınlar yarışmayı özetle mi birleştirsinler

kanald star mı ki katlansın bir hafta tehlikeye atmazlar yarışmayı
kanal d ile star tv yönetimleri aynı olsada

İzmir Çetesi gün değiştirmez, zaten devam edeceği sanırım kesinleşti, ya yazın devam eder ya da önümüzdeki sezon, şu anda net bir şey yok. Ama burda da bahsi geçtiği üzere Dost Elver ve Cem Davran' ın diziye katılacağı konuşuluyor. Merve Sevi' yi birçok izleyici yadırgadı, benimsemedi. Daha oyuncular oturmadan, yeni oyuncuların getirilmesi bence çok başarılı olmaz. Merve Sevi' nin İzmir Çetesi' ne katılacağını düşünüyorum, bakalım.(yani Ateş' le Selami' den yana olacak, yoksa diziye 3 bölüm önce katıldı:H)

Şanslı Masa beklentilerin bayağı altında kaldı.

Lale Devri Fox TV' nin özel uygulamasıyla reytinglerini en üst noktaya taşıdı, 4 saatlik yayınıyla rekor kırdı.

Eurovision' un PT2 dizilerini hiç etkilememesi çok ilginç. Kızım Nerede ve Akasya Durağı AB' de bile yükselmiş.

Son düzenleme:

ÇGHB tekrarları hiç yayınlanmayacaktır,yeni bölümü bile izlenmiyor, kim tekrarını izleyecek, mecbur kalırsa boş kalmasın diye yayınlanabilir tabi...

Ameleler'in TNT'de olacağını düşünüyorum, Kanal D düşük ihtimal bence...

Artiz mektebi'nin tutmayacağı belli, popstar devri kapanalı yıllar oldu,osman tan defalarca farklı kanallarda denedi, olmadı, bu da istisna olmayacak, ben izlemem mesela,türkiye şarkıya, oyunculuğa doydu...

Üsküdar'a giderken bir gün 23:00'de yayınlanmaya devam eder herhalde, reyting almayacağı ortada ama iyi proje, hatır için devam eder...

Kanal D'nin bu yaz şanslı masa dışında hiç bir reyting alacak işi yok,bakalım nasıl geçirecek bu yazı, dibe batabilir, bugünlerde sürpriz bir iş ortaya çıkarmazsa işi çok çok zor, en iyisi 7 gün şanslı masa yayınlasın, az çok izlenir işte...