🕵️40.000'ler Kulübündeyim - (Dosi- Zeynep)🕵️

Onu da düşünüyordum da, izlemedim daha.

Aslında İngilizce öğrenmeye kursa gittiğim sıralar bir hocam vardı, yabancı dizi aşinalığı kazandırmıştı, onu hatırlıyorum da şimdi. Rick and Morty, The IT Crowd, Black Books, Stranger Things ve sanırım içinde Dark da vardı. Daha birçok dizi ismi de geçti ve bazılarını açıp izletirdi. "The Boy in the Striped Pajamas" isimli filmi İngilizce altyazıyla izlemişliğim var kursta. Bir şey fark ettim, diyalogları hatırlamasam da, olaylar aklımda.

Çok fazla şey de biriktirmeyeceksin, yavaş yavaş, sindire sindire izleyeceksin.

Reactions: Tolstoyevski
Öyle bir şey var. Asıl sen çıkar aklından
Eğer varsa nasıl çıkarayım

Bence 20 bölümü su gibi hızlıca tüketirsin de, moduna denk gelmemiştir o ilk 6 bölümlük macera. Ama dediğim gibi, sırf iyiliğini düşünerek(
) kolaylık yapıyorum ve 6.bölümden devam etmek yerine 1.bölümden tekrar başlamanı daha uygun görüyorum iyiliğin için tabii..

Reactions: Dosi
2021de düşünürüm BELKi

,
İngilizce alt yazının gerçekten reading ve listening becerilerine faydası çok oluyor. İlk başlarda zorlanıyor insan ama sürekli izledikçe beyin yavaş yavaş alışıyor o moda. O yüzden yeterli seviyeyi görmüşsen, çok çok önemli olmayan dizileri İng alt yazılı izlemek hem eğitim hem de eğlence bakımından faydalı oluyor. Yani o da bir bakıma ders çalışma olayı aslında...

Dark'ın final sezonuna son 1 ay kaldı ve final sezonuyla birlikte toplam 30 bölümlük dizi olmuş olacak. Alman dizisi olduğu için Almanca kulağa ilk başta biraz farklı gelebilir, ama bölümler ilerledikçe hoşuna bile gidiyor insanın. Ben 2.sezonu beklerken ilk sezonu tekrar izledim, önümüzdeki günlerde ise ilk 2 sezonu tekrar izleyeceğim İng alt yazılı olsa da. O kadar keyif veren ve tekrar tekrar izleten bir kurguya sahip. Yağmurlu bir günde vakit bulacak olursan başlamanı tavsiye ederim final sezonu gelmeden...

Reactions: Araf
2021de düşünürüm BELKi

Dark aradan çıksa daha esas 1 numaralı dizi var söz konusu... Dark ilk 5'ime anca girerken, LCDP ise ilk 10'uma bile girmezken durum buysa, 1 numaralı dizi için mesaiye başladığımda nasıl olur sen hayal et...

Reactions: Dosi
Dark aradan çıksa daha esas 1 numaralı dizi var söz konusu... Dark ilk 5'ime anca girerken, LCDP ise ilk 10'uma bile girmezken durum buysa, 1 numaralı dizi için mesaiye başladığımda nasıl olur sen hayal et...
Sen daha birini izlettirmeden başka birinin planını yapmaktasın

Yol yakınken dön

Birçok dile aşinayım aslında, garipsemiyorum yani aslında. En son "Good Bye Lenin!" filmini izlemiştim Almanca olarak. Dark'ın dilini de garipsemem haliyle. Tabii önlemli olan içerik, içerik iyiyse dil hikaye kalıyor. "Öneri" listemde de yer alıyor bu arada Dark. Arada böyle dizi ve film önerilerini izliyorum, önerileri de kaydediyorum. Çok var izlenecek de, vakit gerekiyor.

Boşa inat ediyor boşa ısrar ediyor, izlemesi gerektiğini o da biliyor... O destansı SABAR eserini izledikten sonra dünyanın artık eskisi gibi olmayacağını görecek ve bilecek... Belki de bu 'his' henüz algılarının değişmesine hazır olmadığı için izlemesini engelliyor. Ama elbet bu durum değişecek...