Haberlerde izledim... İngiltere'de kontrollü salgın uygulaması yapılacakmış, okullar tatil edilmeyecekmiş. Böyle saçma bir uygulama olabilir mi? Mantıklı yanı ne anlamadım... @Harunnn60 @Yiğitt @Ahmed @bazinga @Dosi @Tolstoyevski @kerem

Şu yalanlanan Gizli Belge Olayındaki içerikler kısa sürede aslında ülkede uygulanması gereken doğru önlemler.

Reactions: Emre Ozansoy
Maalesef İsveç'te o uygulamayı yapıyor

Ne sınirlari kapatiyorlar ne de okullar.

Reactions: mrt-06
Mantıklı sayılabilir hükümet açısından, bağışıklık kazandırılırsa ne aşıya ne de diğerlerine gerek kalacak. Fakat bu bağışıklığı kazanana kadar binlerce insan hayatını kaybedebilir, binlerce insan bu hastalıkla boğuşabilir. Yani bağışıklık kazandırılacaksa bunun sonuçları da olacak. Geçenler de Fransa da aynı şeyi söylemişti. Herkesi hastanelere almakla baş edemezler.

İngiltere'de son günlerde vaka sayısı epey arttı. Ölümler de arttı. Nüfusun %60'ı hastalığa yakalanırsa toplumsal bağışıklık kazanılacağını düşünüyorlar, bilimsel olarak tabi. Ama üstte de dediğim gibi bunun sonucu olur maalesef.

Tatil süresi bu yüzden 3 haftayla sınırlı kalmayacaktır büyük ihtimalle bu bahar dönemi komple durdu. Yaz ayında terleye terleye gidip geleceğiz ama umarım tek derdimiz bu olur, yeter ki şu illetten kurtulalım.

Acilen tüm iş yerleri ve kapalı alanlar kapatılmalı artık. Bu hafta oldu oldu, yoksa her geçen an İtalya, İspanya olma yolunda adayız.

Reactions: cookies
Manyaklar cidden.

Oysaki, hiç birşey halkın sağlığından önemli değil diyorlar sözde.

Reactions: cookies and mrt-06
Farkımız tarzımızdır diye diye kendi sonlarını getirecekler. Sen misin EU'dan ayrılan diye sormazlar mı adama.

Reactions: Tolstoyevski
İTALYA'DAN AÇIKLAMA...

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: "Koronavirüsün yayılması henüz zirveye ulaşmadı, önümüzdeki haftalar en tehlikelisi."

Bunun zirvesi ülkenin silinmesi herhalde?

Bu hafta çıkacak, her an basına duyurulabilir.

Diyelim ki çıktı, Türkiye’ye geldi ama 80 milyon kişiye nasıl uygulanacak? Bu sefer bence o aşı karşıtları bile tıpış tıpış koşacak aşı olmaya, öyle domuz gribi dönemindeki gibi aşı karşıtlığı olacağını pek düşünmüyorum bunca curcunadan sonra. Ama 1 Aydan önce bize sıra gelir mi onu bilmiyorum, hadi 50 milyon kişi olacak diyelim bunların üretimi, uygulanması... Hastaneler ana baba günü olacak, aşı olmak için gidip olamadan hastalığı kapabilmek filan.

Reactions: Yiğitt
Aşı bulunduktan sonra acil olarak diğer firmalarla da paylaşılır ve yaygın üretime geçilir. İşin ucunda para olduktan sonra gerisi rahat olur, hem 80 milyona uygulamaya gerek yok, rahat olacaktır durum. Aile hekimleri epey durumu rahatlatır, hastanelerde yığılma olmaz. Aşı bulunsun da gerisi rahat olur, en son aşama o düşünce.

İTALYA'DAN AÇIKLAMA...

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: "Koronavirüsün yayılması henüz zirveye ulaşmadı, önümüzdeki haftalar en tehlikelisi."

Bunun zirvesi ülkenin silinmesi herhalde?
Hayır son 2 haftada bulaşan herkesin ortaya çıkmasından bahsediyor. 24 bin kişi kaç bine bulaştırmıştır bilemeyiz, hepsi hızla ortaya çıkacaktır.

Reactions: Yiğitt

Aşı konusu çok karışık ya, ben de umutlanmak istiyorum ama benim araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla aşı bulunsa bile daha bir sürü teste tabii tutulacak, insanlarda görülebilecek yan etkileri minimum seviyeye indirmek için. Bu yapıldıktan sonra seri üretime geçilmesi, piyasaya sürülmesi derken neredeyse bir seneye ihtiyaç duyulduğu söyleniyor. Umarım ben yanılırım ama çok kısa vadede bu sürecin gerçekleşebileceğini düşünmüyorum.

Şöyle bir açıklama görmüştüm bu arada, senin de bahsettiğin Alman şirketi bu mu bilmiyorum ama:

https://twitter.com/x/status/1239450245999853569

SON DAKİKA!

İspanya'da durum kötüleşiyor, ölü sayısı 191'den 297’ye, vaka sayısı 7,997'den, 8,744'e yükseldi!

Fransa: Vaka sayısı: 5423 e yükseldi ölü sayısı 127 oldu. Macron yeni bir açıklama yapacak.