Aktif vaka sayısında Çin'i sollamış oldular. Helal olsun tarihi tersten yazdılar.
Çin'de virüs sebebiyle açılan tüm hastaneler kapatıldı, aşağı doğru bir ivme kazandı açık ara zaten. Hatta bildiğim kadarıyla Çin, İtalya'ya doktor ve sağlıkçı yardımında da bulunmaya başlamış. Çin en geç iki haftaya bitirir olayı, DSÖ de zaten virüsün üssü Avrupa diyor artık...

İtalya'da ölüm oranı %7.1'e yükselmiş, dehşet verici bir rakam.

Şu an sokaklarda kuş uçmamasına rağmen durum bu...

SON DAKİKA!

Ulaştırma Bakanı Turhan: Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan seferler yarından itibaren 17 Nisan'a kadar durdurulacak
Karşılıklıymış, Hollanda'da son dakika haberi diye geçmiş Türkiye uçuş kararı... İsveç de dahil zaten, @Dosi bizi net bilgilendirir.
Tols bana yazdığında bakındım ama henüz bizim medyaya böyle bir şey düşmemiş artı havalimanı ucuş bilgileri sayfasına girdim ve önümüzdeki son 3 günün uçuşları görünüyor daha. Kesinleştirilirse burada etiketlerim sizi.
Danimarka ile ilgili başlıklar vardı ama tıklamadım detayina 'Danimarka vatandaşlarına ülkeye dön çağrısı yapıyor' isimli bir başlıkti. Yüksek ihtimalle başka ülkede mahsur kalan kişiler kalmaması için.
@Tolstoyevski tatil için daha aylar var ama ozaman zaten iptallık bir durum olursa gelemeyiz yapacak bir şey yok. Her sene gelme durumumuz olmuyor zaten. Kısmet 🙄 ve orada mahsur kalma durumu olursada perişan olmayız, sonuçta ülkemiz ve kendi evimiz var. Daha çok Otellerde veya akrabalarda kalan kişiler için sıkıntı teşkil edilebilecek bir durum olunur 😊

Manisa da son durum ne.
Anladın sen
Burada özel hastaneden devlet hastanesie sevk edilen umreden dönen hasta malesef vefat etti.Zatürre dendi.Başka açıklama yok.

Kamuya açık parklar;oturma alanları;duraklar ilaçlanmaya başlandı.

Dedikodu asla bitmiyor ve bitmeyecekte...

Reactions: Harunnn60
İtalya'da ölüm oranı %7.1'e yükselmiş, dehşet verici bir rakam.

Şu an sokaklarda kuş uçmamasına rağmen durum bu...
Korkutucu bir rakam olmuş bu. Çin'in nüfusunun fazla olmasına rağmen bu yüzdeleri görmedi İtalya'nın yapamadığı ne acaba.

ispanya şimdiye kadar toplam 4.334 vaka ve 122 ölüm bildirildi; bugün 1.188 yeni vaka ve 36 yeni ölüm bildirildi.

Danimarka sınırları kapatıyor. Yarından itibaren ülkeye tüm girişler ve çıkışlar yasaklanıyor!

Reactions: bazinga
Korkutucu bir rakam olmuş bu. Çin'in nüfusunun fazla olmasına rağmen bu yüzdeleri görmedi İtalya'nın yapamadığı ne acaba.
Çin hem daha genç hem de daha bilinçli bir toplum. İtalyanlar hem pis hem de çok gevşek bir toplum. İspanyollar da aynı şekilde. Bu nedenle buralardaki durum çok daha korkunç.

Ayrıca demek ki Çin yemeklerini beğenmesek de bağışıklık sistemleri daha güçlüymüş adamların.

Bir de ilk başlarda virüs Asyalıları daha kötü etkiliyor diyorlardı.

Tüm ülkelerin yapması gereken tam olarak bu aslında. İnşallah Trump da aynı şeyi açıklar biraz sonra.
Trump dün zaten Avrupa ile sınırları kapattı. İngiltere hariç hiçbir Avrupa devleti bir süre Amerikaya giremeyecek.

Cidden ne açıklayacak merak ediyorum. Belkide tüm ülkelere sınırları kapatır?

Tüm ülkelerin yapması gereken tam olarak bu aslında. İnşallah Trump da aynı şeyi açıklar biraz sonra.
İsveç'in Malmö şehri ile Danimarka'nın başkenti yan yana, bir şehirden diğerini görebilecek kadar yakın ve günlük işe gidip gelenler çoktu. Onlar için büyük sorunlar oluşacaktır.
Ben açıkçası uzun zamandır Stockholm'un karantinaya alınmasını bekliyorum çünkü orada çok hızlı artış oluyordu. %80 vaka sayısı o bölgedeydi. Bakalım biz nezaman sınırları kapatacağız. Norveç'te çalışan yada ordan gelip çalışan çok kişide mevcut.

Reactions: bazinga
Trump dün zaten Avrupa ile sınırları kapattı. İngiltere hariç hiçbir Avrupa devleti bir süre Amerikaya giremeyecek.

Cidden ne açıklayacak merak ediyorum. Belkide tüm ülkelere sınırları kapatır?
Olağanüstü hal ilan edecekmiş. Çok sıkı ve sert tedbirler bekliyorum.

Reactions: Harunnn60
Azerbaycanda salgının daha da kötüyü gitmesinden dolayı. Bu gece 00.00-dan itibaren çok ciddi rejime geçiş yapılıyor.

- 14-15 mart dışında tüm düğünler ve cenaze törenleri yasaklandı. Cenazeler sadece defnetmek ile sınırlandırılacak, başka törenlere izin olmayacak.
- Zaten önceden yasaklanmış olan tüm toplu etkinliklerin süresi daha 1 ay uzatıldı. Tüm spor, eğlence ve s. herşey yasaklandı.
- Tüm eğlence mekanları, sinemalar, muzeler, tiyatrolar ve spor mekanları kapatılıyor.
- Restoran ve cafeler akşam 21.00-de kapatılacak. Bu süre zaafında restoranların yapması gereken şeylerin listesi hepsine verilecek ve devamlı olarak yoklama aparılacak. (Bugün bile tüm mekanlardan insanları 21-de çıkarmışlar)
- 21-den sonra açık olan bar ve s. hepsi kapalı olacak.
- AVM-ler özel güvenlik rejimine geçirilerek işlerine devam edecek yarından itibaren.
- Toplu taşıma için özel güvenlik rejimi bu geceden itibaren getiriliyor ama onunla ilgili detaylar daha belli değil.
- Tüm hasta ziyaretleri yasaklandı.
- Devlet işlerinde çalışan tüm memurlara yurt dışı yasağı getirildi.
- Tüm özel ve devlet hastaneleri en yüksek hazırlık pozisyonua getirilidi.
- Okullar ve universiteler için 29 martda bitecek tatilin bu durumda uzatılması şu an gündemde.
- İran sınırı daha 2 hafta kapalı kalacak.
- Dün itibariyle ise nargileye yasak getirilmişti, yüksek risk taşıdığı için.

@Harunnn60 @Tolstoyevski @bazinga @Dosi @Yiğitt @Forumdash

Özel güvenlik rejimi ne? Yani polisler ve güvenlik görevlileri mi sürekli kontrol edecek.

Bakalım bizde durum ne olacak. Tüm özel kurslar bile ara vermiş çok şaşırdım.

Reactions: cookies