Son rakamlar yine katlanarak artıyor. Bu kişi yurtdişindan geldiğine göre sosyal anlamda aktif birisidir kesin. Yurtdişi sonrası kaç kişiyle görüştü? Aileyle sınırlı kaldiğini sanmıyorum malasef.

Bu doğru ise yandık, zira evden çıkmamak ya da kalabalıktan kaçmak da yetmiyormuş. Havada 4 saat! Bomboş meydanda nasılsa kimse yok diye güvenle yürüyorsun fakat meğer bilmeden havada bekleyen virüsün içinden geçmişsin, doğruca eline ve ağzına oradan da vücuda... Kartonda 24 saat. Zaten dışarıda yapılan her türlü yiyecekle ilişiği kestim, salgın bitene kadar da kapalı paketler hariç dışarıdan her türlü yiyecek risk ama sadece karton, plastikte bile böyle saatlerce kalıyorsa biz bittik. Ya aç kalacağız ya da kaçış yok resmen. :(

@bazinga @Forumdash
Havadan bulaşma olasılığı çok çok düşükmüş.
Havadan bulaşma ne böyle 3 saat😱 Çok tedirgin edici bir durum gerçekten. Dişari cıkılmaz. Maske hiç bi işe yaramaz o zaman.

Son rakamlar yine katlanarak artıyor. Bu kişi yurtdişindan geldiğine göre sosyal anlamda aktif birisidir kesin. Yurtdişi sonrası kaç kişiyle görüştü? Aileyle sınırlı kaldiğini sanmıyorum malasef.

Havadan bulaşma ne böyle 3 saat😱 Çok tedirgin edici bir durum gerçekten. Dişari cıkılmaz. Maske hiç bi işe yaramaz o zaman.

Bu öyle bir felaket ki belki de 21.yy’da hiçbir zaman dünyanın tamamının tek esas gündemi tek bir konu olmamıştı. Bugün İstanbul sokağında da Bayburt sokağında da Papua Yeni Gine sokağında da Sao Paulo sokağında da herkesin konuştuğu tek konu bu virüs salgını. Dün sokakta herkes bunu konuşuyordu ve dahası bu adam hakkında ne hakaretler ne küfürler. “Esas şe...z” o, asıl onu asmak gerek” gibi korkunç şeyler. Bu yüzden hastanın gizliliği gerçekten çok önemli, bu milletin gözü döner gider hastanenin önünde filan toplanır en azından yaşanmaz diyemeyiz?

Tabi ki bu saatten sonra olan oldu yapacak bir şey yok geçmiş konusunda ama her kim ki yerinde duramadığı için yurt dışına Gidip bu salgın patlak verince korkarak Türkiye’ye dönerek Türkiye’ye Virüsü getirmişse, yayılmasına neden olmuşsa; tek tek hepsine hakkımı haram ediyorum. Mantıklı düşünmediğimin farkındayım ama artık mantık taktik yok, kıyamet öncesi çağdayız hiçbir duyar geçerli değil artık bu kıyamet psikolojisinde.

Karşılıklıdır bence zira sonuçta mürettebat o ülkeye gidecek, havalimanına yolcuları bırakır bırakmaz geri dönemeyeceklerine göre haliyle hiçbir anlamı kalmaz o ülkeden gelişin durdurulmasının mürettebat vasıtasıyla Virüsün ülkeye gelmesi sağlanırsa.
Karşılıklıymış, Hollanda'da son dakika haberi diye geçmiş Türkiye uçuş kararı... İsveç de dahil zaten, @Dosi bizi net bilgilendirir. :D

Bu öyle bir felaket ki belki de 21.yy’da hiçbir zaman dünyanın tamamının tek esas gündemi tek bir konu olmamıştı. Bugün İstanbul sokağında da Bayburt sokağında da Papua Yeni Gine sokağında da Sao Paulo sokağında da herkesin konuştuğu tek konu bu virüs salgını. Dün sokakta herkes bunu konuşuyordu ve dahası bu adam hakkında ne hakaretler ne küfürler. “Esas şe...z” o, asıl onu asmak gerek” gibi korkunç şeyler. Bu yüzden hastanın gizliliği gerçekten çok önemli, bu milletin gözü döner gider hastanenin önünde filan toplanır en azından yaşanmaz diyemeyiz?

Tabi ki bu saatten sonra olan oldu yapacak bir şey yok geçmiş konusunda ama her kim ki yerinde duramadığı için yurt dışına Gidip bu salgın patlak verince korkarak Türkiye’ye dönerek Türkiye’ye Virüsü getirmişse, yayılmasına neden olmuşsa; tek tek hepsine hakkımı haram ediyorum. Mantıklı düşünmediğimin farkındayım ama artık mantık taktik yok, kıyamet öncesi çağdayız hiçbir duyar geçerli değil artık bu kıyamet psikolojisinde.
O zaman acıklanmamassı konusunda ikna oldun?

Çindeki görüntüleri düşündüğümüzde maske takmadiği için dayak yıyen insanlar. Şehir söylenseydi o şehirdeki kaos sebebi maske takmadı olacaktı.

O zaman acıklanmamassı konusunda ikna oldun?

Çindeki görüntüleri düşündüğümüzde maske takmadiği için dayak yıyen insanlar. Şehir söylenseydi o şehirdeki kaos sebebi maske takmadı olacaktı.

Şehir söylenmemesini sadece ülke geneli çapraz hareketlilik yaşanmasın, o şehirdekiler dört bir yana kaçmasın diye mantıklı buluyordum. Ancak dün okullar tatil edildikten sonra yaşanan o çapraz hareketlilikten sonra hiçbir anlamı kalmadı bunun, virüs hiç olmadığı kadar ülke geneline yayıldı sırf o öğrenci hareketliliği yüzünden. Onlar da haklı gerçi, yurt yemekhanesini filan düşününce ben olsam ben de eve kaçardım. Ama dediğim gibi devlet bir işi eksik yaptı. O eksik olan şey ülke geneli karantina, illa ölü sayısı yüzleri bulunca yapmak yerine sıfır iken yapmak çok daha mantıklı.

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Biraz da olumlu haber verelim...

Güney Kore, salgının ortaya çıktığı Ocak ayından bu yana ilk kez bugün iyileşenlerin sayısının yeni vakalardan daha fazla olduğunu duyurdu.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), dünkü 114 vaka ile karşılaştırıldığında bugün 110 yeni koronavirüs vakası kaydetti ve ulusal çetelenin 7 bin 979 olduğunu açıkladı. Ülkedeki ölü sayısı, bugünkü 5 vaka ile beraber 72'ye yükseldi.

Buna karşılık, KCDC; 177 hastanın tedavi için izole edildikleri hastanelerden taburcu edildiğini söyledi.

Bu, Güney Kore'deki ilk koronavirüs hastasının 20 Ocak'ta doğrulanmasından bu yana, kurtarılan (iyileşen) kişilerin günlük sayısının yeni enfeksiyonları aştığı umut verici bir durum olarak yorumlanıyor.

Artık bir an önce ülke ve şehirler karantinaya alınmalı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya vb hepsine giriş çıkış yasaklanmalı. Bunu iş işten geçmeden yaparlarsa ben de tebrik edeceğim bu süreci iyi yönetmiş olmalarını.

@Dosi sizin tatil işi de iptal olacak gibi duruyor ama en azından Türkiye’ye gelindikten sonra bu salgın patlak vermedi ve mahsur kalmamış oluyorsunuz ülkede. :A
Dur yarın ailemin yanına gideyim sonra karantina etsinler :(

• Üzücü
Marketlerde herkes yiyecek ve temizlik malzemelerini kapış kapış alıyor, tedirgin olmayan insanlar bile tedirgin olur bu durumda şahsen..

• Güldürdün
Biraz da olumlu haber verelim...

Güney Kore, salgının ortaya çıktığı Ocak ayından bu yana ilk kez bugün iyileşenlerin sayısının yeni vakalardan daha fazla olduğunu duyurdu.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), dünkü 114 vaka ile karşılaştırıldığında bugün 110 yeni koronavirüs vakası kaydetti ve ulusal çetelenin 7 bin 979 olduğunu açıkladı. Ülkedeki ölü sayısı, bugünkü 5 vaka ile beraber 72'ye yükseldi.

Buna karşılık, KCDC; 177 hastanın tedavi için izole edildikleri hastanelerden taburcu edildiğini söyledi.

Bu, Güney Kore'deki ilk koronavirüs hastasının 20 Ocak'ta doğrulanmasından bu yana, kurtarılan (iyileşen) kişilerin günlük sayısının yeni enfeksiyonları aştığı umut verici bir durum olarak yorumlanıyor.
Teşekkürler,sürekli olumsuz haberler paylaşılıyor.
Daralıyor insan.
Aslında birçokda olumlu gelişme var.

Çin in aşı için Nisan ayı demesi; Wuhanda ilk açılan hastanenin kapanması; iyileşen hasta oranının fazla olması; İsraildede aşı ile gelişmeler olduğu..

Yane sürekli olumsuzzz olumsuzz yazmayın yaw.

Teşekkürler,sürekli olumsuz haberler paylaşılıyor.
Daralıyor insan.
Aslında birçokda olumlu gelişme var.

Çin in aşı için Nisan ayı demesi; Wuhanda ilk açılan hastanenin kapanması; iyileşen hasta oranının fazla olması; İsraildede aşı ile gelişmeler olduğu..

Yane sürekli olumsuzzz olumsuzz yazmayın yaw.
Manisa da son durum ne. :A Anladın sen :A

• Güldürdün
SON DAKİKA!

İtalya'da ölüm sayısı bir günde 250 kişi artarak 1016'dan, 1266'ya; vaka sayısı 15113'ten 17660'a yükseldi!

• İlginç
Reactions: Harunnn60