Ve halen hangi şehirde olduğu açıklanmıyor. İstanbul deniliyor gerçi ama net Bir şey yok. Sızmamış olması da ilginç.
Bir aile bu kadar genişse, ailenin temas ettiği diğer insanlar? Sıkıntı birkaç güne daha da baş göstermez umarım. Hükümet çok iyi adımlar atıyor, açıkladıkları her karar yerinde ve doğru...

Reactions: Tolstoyevski
Trump da hasta diyorlar. Hem kendi hem eşi yakında coronalılarla görüşmüş?
Brezilya Başbakanı ile görüşmüş oda zaten hastaydı bugün haberi çıktı. Bakalım ne açıklama yapacaklar. Geçen Avrupa ile uçuşları askıya alınca Avrupa kızmıştı. Bence yine sert karar alır ABD.

Anlamadım sorunu ama İtalya ile Avrupa sınırları 2 gün öncesine kadar açıktı düşün Avrupa çok geç kaldı bu konuda.
Yani seferler karşılıklı mı durduruldu yoksa sadece bizden mi sefer yapılmayacak? Sanki ben ikinci gibi anladım, kaçırdım o an açıklamayı telefonla konuşurken...

İtalya'nın olayı da bir haftaya tamamlanır yani sorun çözülür...

Reactions: Harunnn60
SON DAKİKA!

Ulaştırma Bakanı Turhan: Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan seferler yarından itibaren 17 Nisan'a kadar durdurulacak

Artık bir an önce ülke ve şehirler karantinaya alınmalı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya vb hepsine giriş çıkış yasaklanmalı. Bunu iş işten geçmeden yaparlarsa ben de tebrik edeceğim bu süreci iyi yönetmiş olmalarını.

@Dosi sizin tatil işi de iptal olacak gibi duruyor ama en azından Türkiye’ye gelindikten sonra bu salgın patlak vermedi ve mahsur kalmamış oluyorsunuz ülkede.

Reactions: Dosi and Yiğitt
Çin bile daha yeni durdu ölümler. 20 Ocak zamanı başlamıştı sanırım. 1 haftada işi çözemez İtalya.

Reactions: Yiğitt
Gerek darbe zamanı gerek seçim olsun en çok sen bilgilendirirdin bizi ama şimdilerde duruldun sanki @Yiğitt
Virüs bir aydır var ama sen 2-3 gündür aktif şekilde yoğınlaştın.

Reactions: Yiğitt
ebola'yı keşfeden belçikalı bilim insanı peter piot, yaklaşık 5 bin kişinin hayatına mal olan corona virüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. piot, "bugünkü durum, ebola'dan çok, çok daha kötü. ebola, bulaşması için çok yakın temas gerektiriyordu." dedi.

Bu doğru ise yandık, zira evden çıkmamak ya da kalabalıktan kaçmak da yetmiyormuş. Havada 4 saat! Bomboş meydanda nasılsa kimse yok diye güvenle yürüyorsun fakat meğer bilmeden havada bekleyen virüsün içinden geçmişsin, doğruca eline ve ağzına oradan da vücuda... Kartonda 24 saat. Zaten dışarıda yapılan her türlü yiyecekle ilişiği kestim, salgın bitene kadar da kapalı paketler hariç dışarıdan her türlü yiyecek risk ama sadece karton, plastikte bile böyle saatlerce kalıyorsa biz bittik. Ya aç kalacağız ya da kaçış yok resmen.

@bazinga @Forumdash

Havadan bulaşma olasılığı çok çok düşükmüş.

Ben hala buraya takıldım, bu ülkelerle karşılıklı mı seferler durdu yoksa tek yönlü mü?
@bazinga @Tolstoyevski
https://twitter.com/x/status/1238492200805302272

Karşılıklıdır bence zira sonuçta mürettebat o ülkeye gidecek, havalimanına yolcuları bırakır bırakmaz geri dönemeyeceklerine göre haliyle hiçbir anlamı kalmaz o ülkeden gelişin durdurulmasının mürettebat vasıtasıyla Virüsün ülkeye gelmesi sağlanırsa.