SON DAKİKA | Kanada Başbakanı Justin Tredau ve eşinde COVİD 19 Virüsü tespit edildi.

Ben dün demiştim Çin bu virüsü bilerek yaymış olabilir, ülkelerin ekonomilerini çökertmek ve kendine bağlı hale getirmek için. :A Bir işler dönüyor.:A
Çin zaten virüsü önlemede aşırı rahat kaldı, hiçbir önlem almadı başlarda. Halbuki tamamen kapatsaydı sınırları, virüs kendi topraklarında kalsaydı bunların hiçbirini yaşamazdık. Çin zaten etkili mücadele etti, iyileşme oranları da epey iyi. Pek bir şeyleri kalmadı, birkaç haftaya tüm hastaların iyileşmesinin ardından hayat normale döner. Avrupa'nın toparlanması Mayıs'ı bulacak gibi...

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
Sizin orada durumlar nasıl, ne tür önlemler aldınız?
Bizde şu an 11 aktif vaka, 1 ölü, 3 iyileşme var. Durumlar normal, ilk vakalarda çok büyük bir heyecan yapmıştı herkes. Şimdi ise o şoku atlatdık. Türkiyede de aynı ilk vakalar şoku yaşanıyor şu an herkes orada maske ve anti-bakteriel birşey arama peşinde ve fırsatçılar fiyatları uçurmuş. Aynısı burada da vardı/hala devam ediyor.

Ayrıca 19-23 mart arası bizde en büyük bayram olarak kabul edilen Nevruz kutlamaları vardı. Tarihte ilk kez tüm ülke çapında iptal edildi tüm etkinlikler. Merkez kütüphanesi, çoğu müze falan çoğu yer kapalı ve heryer zorunlu olarak dezinfekte ediliyor. Ayrıca tüm okullar 10 gündür kapalı, daha 2 hafta kapalı kalacaklar. Futbol maçları vs. hepsi seyircisiz oynanıyor.
Yani benzer birşeyler.

Bizim öğrencilerin en çok okumak için gitdiği ülke İtalya, oradan dönenler ve dönmekk isteyenler virüsü buraya taşıyacak ondan korkuyorum. Zaten en son gelen tüm öğrenciler 2 gün önce karantine alındı, sadece 1-sinde vaka çıktı ama kuluçka döneminden dolayı diğerlerinde de olma potensileri yüksek.

Elazığ Depremi ve ‘corona’ salgınında görevini başarıyla yerine getiren Sağlık Bakanı
@drfahrettinkoca
örnek devlet adamı tavrıyla hem CHP’den, hem de İyi Parti’den tebrik ve teşekkür aldı.

İsveç coronavirus vakalarını saymayı bırakıyor, yani artık günlük kaç kişi yakalandığı belirtilmeyecek artı her coronavirus şüphesi duyan kişiler istediğinde test yaptıramayacak. Hastanede yatan veya risk grubundan olan kişilere test uygulanacak.
@bazinga @Tolstoyevski @Ahmed @Sherlock @The_Erinch @Aserat @Emre Ozansoy

Göteborg'daki Cuma namazı iptal edildi.
Buralarda çocukların %80 çeşitli spor aktivitetkerine bağlılar ve yerel spor klüpleri tüm antreman ve futbol karşılaşmalarını 1 haftalığına iptal ettiler.
Halk alışveriş çilgınliğında. Bugün markete gitriğimde raflarin baya boşaltıldiğina şahit oldum .
İsveç hükümeti ısrarla okullari kapatmayı istemiyorlar. Şimdilik okullar açık olmaya devam edecek.
Bağlı olduğumuz ev şirketleri, kurumlardan falan cronavirüsü ile ilgili bilgilendirici mesajlar alıyoruz. Bizde durum böyle.

jsjsjssjsjsj :F:F:F @Tolstoyevski @Ahmed @Yiğitt @bazinga @Forumdash

Polonya dunyanin en sira disi ulkesi olma yarisinda turkiye`nin en disli adayi olabilir.

milli egitim bakani ayni gunun sabahinda tum okullarin ve universitelerin viruse onlem olarak kapatilmasini istedi. aksaminda ise "kiliseler insan ruhunun hastaneleridir" seklindeki fantastik aciklamayla kiliselerin acik kalmasi gerektigini soyledi.