Kaçınılmaz bir durumdu..
Bundan sonra kendimize çok dikkat edeceğiz.
Allah hakkımızda hayırlısı nasip etsin.

Hastane değilde şehir söylenebilirdi, herkesin bilmeye hakkı var ki spekülasyonlara sebeb vermesi..
Şahsen ben hastanın da söylenmemesi gerektiğini düşünenlerdenim, insanları boş yere paniğe sürükleyecek. Şeffaflık tabi olmalı, tedbirler konusunda bilinçlendirilmeli fakat bugünden itibaren insanlar daha panik olarak düşünecek, olmayan şeyi de artıracak.

Reactions: Harunnn60
*Hijyeninize ultra özen gösterin.
*Dezenfektan alınız.
*Sosyal eğilimlerinizde çoğul eventleri tercih etmeyiniz.

Telefonumu ve cüzdanımı kolonya ile güzelce temizledim, yanıma da ufak kolonya alayım bari... Eldiveni de takmak şart gibi, bir yerlere dokunmamak lazım.

Daha doğru söylenmemesi, hastane ismi verilmemesi de kesinlikle doğru.

Tamam hastane ismi bence de verilmesin ama şehrinin söylenmemesi tam bir skandal, ne demek doğru? İnsanların bilmeye hakkı var, italyada İran’da ya da Hangi ülkede olursa olsun yetkililer direkt açıklama yaptı bölgeye kadar. Şimdi ne olacak? İntentette milyon tane spekülasyon dolaşacak yok şu şehirde yok bu bölgede. Halbuki istanbul de Ankara de, şu bölge de kapansın konu. Şeffaflıktan bahseden birisi şehri söylemşyorsa şeffaflığın Ş’si bile yoktur

Ankara dense ne olacak, İstanbul dense ne olacak? Boş yere Ankara insanı içine kapanacak, sokağa çıkmayacak. Ya da İstanbul aynı şekilde. Adam tedaviye alınmış, durumu iyiymiş, ailesi gözetim altındaymış zaten. Daha detaylandırıp ortalığı yaygaraya vermeye ne gerek var? Sağlık Bakanlığı soğukkanlı yönetiyor olayı, bence olması gereken de bu. Sonuna kadar destekliyorum...

Beni geren şey Fahrettin Koca'nın sesinin titremesi, yüzünün solgunluğuydu...

Söylenmemesi daha iyi. Sizin oralar çok çabuk panikliyorlar. Böyle birşeyin muhakkak olacağı belliydi, bizlere göre en azından şuana kadar kafa bir bakıma rahattı ve gerekli önlemler ve tedbirler çok önceden alındı.
Ankara'da denilse sen ihmal mi edeceksin uygulanmasi gereken şeyleri?

Reactions: Tolstoyevski
Kesinlikle ne olursa olsun şehir ismi verilmeliydi, daha önceki ülkeler ne yaptı bilmiyorum ama şehir bilgilerini paylaşanlar olurdu!
Misal İstanbulda bu virüs varsa extra dikkat ederdim.

Hiç panik yapamadım nedense
Belki gerçekten hasta yoktur?? Bide böyle komplo yapalım

Belki Ankara denilse Ankara insanı daha fazla önlem alacak ve bu da bir canın kurtulmasına neden olacak? Yani iyi hoş da sakla sakla nereye kadar? İsveçte ilk vaka duyurulduğunda direkt şehrin adını söylemediler mi mesela @Dosi İtalya keza öyle, İran öyle.

Ama tamam şu aşamada birden söylemek yerine alıştıra alıştıra söylenilmesine bir şey demiyorum. Ama aradan 10 gün geçer, vaka sayısı yüzleri geçer fakat yine de imtina ve ısrar ile şehir adlarını söylemezlerse kimse savunmamalı bu şeffafsızlığı. Böyle şeffaflık olmaz olsun...

@Yiğitt bakanı gecenin 1’inde basın toplantısı yapması ve yüzünün o hali, sence toplam vaka sayısının 1 olduğuna mi işaret gerçekten? Buna benim aklım almadı, resmi olarak bile hiç sanmıyorum bırakın gayriresmiyi. Ama hayırlısı diyelim. Şimdilik panik yapacak bir şey yok, sadece resmileşti durum birçok ülkeden sonra hepsi bu.

Reactions: Yiğitt
Peki aylarca bu hastalıktan söz edilirken neden insanlar kendi şehrinde meydana çıkınca pabikleyip fazla önlem almaya başlasın? O önlemi en başından alacaksınki en az zararla kurtarılsın durum. Vaka İstanbul'da da olsa, Ankara'da da olsa senin aynı şekilde önlem alman gerekir😊

2020 senesinde, internet ve bilgi çağında böyle bir durumda şehir gibi büyük ölçeği alan bir alanı saklamak tamamen mantık dışı ve saçmalıktır. Şu an internette yok İstanbul’da yok şurada diye binbir çeşit asparagas yazılar geçiyor ve resmî olarak açıklamadığı sürece geçecek de, bunun neresi iyi? Hayır anlaşamadığım istanbul deseler ne olacak? 16 milyon insan ertesi gün 1 vaka yüzünden şehri mi terk edecek ya da işe mi gitmeyecek? Kesinlikle bu durum bir skandal ve savunulacak hiçbir yanı yok maalesef. İsmini tabi ki söylemeyin, “şu yaşlarda ve şu şehirde” bilgisi dışında geri kalan her bilgi hastanın hakkına saldırıdır. Ancak şehir adının bile saklanması 80 milyonun hakkına saldırıdır.

Yani bütün Avrupa ülkeleri, bütün vaka görülen ülkeler şehirleri açıklamaktan imtina etmediklerine göre demek i biz de etmemeliyiz, ekstra önlem ekstra can kurtarabilir çünkü sorunun cevabı budur
Şehir adını saklamanın hiçbir mantığı yok er ya da geç siz de kabul edeceksiniz, böyle bir şey söz konusu bile olmamalı. Hastane demiyoruz, hadi ilçe bölge de kalsın ama en azından şehri söyleyin. Zaten onlar söylemese bile internet çağında sızacaktır bu hatta hastanesine kadar sızacaktır bu kaçınılmaz bir şey, ama “şeffaflıktan” bahseden adamın şehir adını söylememesi...

Mesela açıklama yaparken “biz çok şeffaf davrandığımız için açıkladık” demeseydi bu kadar mesele haline getirmezdim. Ama hem bu cümleyi kuracaksın hem de şehir adını bile vermeyeceksin, haliyle insanın kafası atıyor dalga mi geçiyorsunuz aklımızla diye haksız miyim? O cümleyi kullanma o zaman, şov yapma biz de kabullenelim.

Kesinlikle ne olursa olsun şehir ismi verilmeliydi, daha önceki ülkeler ne yaptı bilmiyorum ama şehir bilgilerini paylaşanlar olurdu!
Misal İstanbulda bu virüs varsa extra dikkat ederdim.
Hiç panik yapamadım nedense
Belki gerçekten hasta yoktur?? Bide böyle komplo yapalım
Türkiye konusu açıldı isterseniz ülkemizdeki yeni gelişmeleri konuşmaya oradan devam edelim.

Anın stresi ve heyecanıyla bir konuyu atladım fakat bu bakımdan şehrin açıklanmaması kısmen doğru, o da o şehir açıklandığı an orada yaşayan ve enfekte olmuş insanların başka şehirlere kaçması ve o şehirlerde yaşayanlara da buluşması riskidir. İstanbul ise bu biraz zor gerçi ama bir Akdeniz ya da Ege şehri ise gayet mümkün. Ancak yine de şehrin gizli kalması çözüm değil, nasılsa sızacak ve daha da kötüsü sürekli asparagas haberler çıkacak dhaa şimdiden çıkmaya başlamış yok Eskişehir’den yok İzmir’den yok İstanbul’dan... Bunların da önüne geçmek lazım.

Yapılacak şey basit, Bir şehirde vaka sayısı çift haneyi gördüğü an o şehir karantinaya alınacak. İstanbul ise İstanbul’a giriş çıkış yasak olacak, Konya ise Konya’ya giriş çıkış yasak. Ancak böyle mücadele edilebilir, yoksa 80 milyonluk ülkede şehir ismini saklamak hiçbir derde çare olmaz.. @Dosi @Yiğitt

İstanbul giriş çıkışları kapattıği an tüm herşey altüst olur😊 Hava trafiği olarak düşünürsek.
Yarın bölge açıklanabilir. İlk bilgilendirmede açıklanmamasını doğru buluyorum

İngiliz Sağlık Bakanı koronavirüs için pozitif testler
Sağlık bakanı Nadine Dorries, koronavirüs teşhisi konan ilk milletvekili oldu