Dünyada tek olma yolunda ilerliyoruz.

Güney Kore'de ölüm oranının çok düşük olması gelişmişliklerini gösterse de yayılmasına hiç engel olamamaları kötü.

İran ve İtalya her yönden felaket bir görüntü çiziyorlar.

Amerika'daki ölüm oranı da çok yüksek. Zaten sağlık konusunda aşırı başarısızlıklarıyla ünlüler. Onların başına da çok büyük iş açacak gibi.

BREAKING: Bulgaristan'daki ilk koronavirüs vakaları

aha yandık.
4 vakayı bi anda açıklamışlar hem de. Onlar da sizin gibi saklamaya çalıştılar gördüler olmuyor.

Sadece Arnavutluk, Kosova ve Montonegro kaldı. Tüm Avrupada var şu an.

Reactions: Harunnn60
4 vakayı bi anda açıklamışlar hem de. Onlar da sizin gibi saklamaya çalıştılar gördüler olmuyor.

Sadece Arnavutluk, Kosova ve Montonegro kaldı. Tüm Avrupada var şu an.
Şu İtalya, Avrupa ın başına bela olmaktan kurtulamadı.
1.dünya savaşında yer değiştirir, 2. Dünya savaşında işgal etmeyi beceremez Almanya yardım eder, ekonomik kriz olur Almanya yardım eder şimdi yine başına bela açtı.
Tipik bir Akdeniz ülkesi olduğunu belli ediyor.

Reactions: Ahmed
[QUOTE="Harunnn60, post: 3708280, member: 8
https://twitter.com/x/status/1236474151457693696 [/QUOTE]

@Harunnn60
Artık karantinaya alınmış o bölge ve 16 milyon kişi yaşıyormuş orada.
Çok acı bir durum. Düşünsene, Avrupanın ortasında, 21. yüzyılda karantina altında kalacaksın. Belki de aylarca.

Wuhandan olan resimler aklıma geldi.

Peki bu bölgelerde yemek ve diğer ihtiyaclar nasıl sağlanlyor onu merak ediyorum.

@Harunnn60
Artık karantinaya alınmış o bölge ve 16 milyon kişi yaşıyormuş orada.
Çok acı bir durum. Düşünsene, Avrupanın ortasında, 21. yüzyılda karantina altında kalacaksın. Belki de aylarca.

Wuhandan olan resimler aklıma geldi.

Peki bu bölgelerde yemek ve diğer ihtiyaclar nasıl sağlanlyor onu merak ediyorum.
[/QUOTE]
Karantinaya alınmış ama insanlar trenlere akın edip başka şehirlere gidiyormuş yani duyurma duyura biraz iş yapmışlar.
Çin gibi aniden kapatmamışlar her yeri.

Karantinaya alınmış ama insanlar trenlere akın edip başka şehirlere gidiyormuş yani duyurma duyura biraz iş yapmışlar.
Çin gibi aniden kapatmamışlar her yeri.

[/QUOTE]
İtalyanların huyu suyu bize benziyor, normal.

@Ahmed bilmiyorum, yine geçen yıllar gibi olmuş.
Yalnız mesajlarımız AB gibiyken şimdi Total gibi gözüküyor.

İtalya için ne düşünüyorsun
İtalya sadece uçuşları durdurdu ama Çin yönüne...Ama Çin den gelen uçuşları durdurmadı.
Aşırı turist alan bir ülke düşük önlemler aldılar.
Ve yaygınlığın fazla olan bölgesi Çin ile ticari olarak yoğun çalışan bölge...

Anlayacağınız yeterince tedbir alınmadı.
Mesela benim çalıştığım şube Manisanın en büyük fabrikası olan Vestel in içinde; Vestel için Çin bir kalp demek ama adamlar haftalardır Çin ofisini kapalı tuttu.Çine uçuşları erteledi. Çok yeni kademeli başladı Çin ile işlemleri tekrardan.

Ve evet İtalyanlar hijyen açısından sınıfta kalmış.Bir insan en basitinden k.çını yıkamaz mı ne bileyim işedikden sonra hiçmi elini yıkamaz...Yazarken ben iğrendim.Adamlar gayet esnek..İşte sonucu....
Tanrı yardımcıları olsun.

Aynen temizlik şart cidden, eller sürekli yıkanmalı.