Çin'de yaşamıyoruz yakınlarımızın yakalanmaması çok normal değil mi? Türkiye'de hiç vaka çıkmadı, Azerbaycan'da 3 tane çıktı zaten. :)

Almanya'da yaşayan bir yakınımın iş arkadaşı yakalanmış mesela. Karantinaya almışlar ailesini komple. :)
Valla Azerbaycanda karantine alınanları bir görseniz senden benden daha diri, şampanya patlatmadıkları kaldı bir. :F Videosu var. Zaten ben de gidip benim ateşim var desem beni de alacaklar oraya. :D

• Olmamış
Reactions: cookies
iran_5763.jpg

Korkunç korkunç korkunç! Zaten bu tür fotoğrafları Çin’den görmeye başladıktan sonra panik olmaya başlamıştım, şimdi de yanı başımızda. Resmen salgın temalı korku filmi gibi bir olay. Kesinlikle çok korkunç. Bu kadar basit mi yani ölüm? Adam yolda yürürken yığılıp ölüyor, bu nasıl bir lanettir? Tekrar diyorum bu virüs 21.yy’ın en büyük birkaç felaketinden biridir ve eğer korktuğum başıma gelirse totalde 2.dünya savaşından bile daha fazla insanın ölümüne sebep olur.

Olayın Çin’de yavaşlaması zerre umrumda değil tüm dünyaya yayıldıktan sonra. Çin’de yavaşlar, Afganistan’da İran’da Avrupa’da Türkiye’de hiç olmadığı kadar patlama yapar, o zaman neyleyeyim Çin’deki yavaşlamayı? Allah Çin’in belasını versin diye az beddua etmedik ama işe bakar misiniz ki beddua hem onlara buldu hem de döndü dolaştı bizi de buldu.

Eve bol bol makarna ve konserve gıdalar, hamur için maya gibi şeyler stok etmek gerekiyor aslında ama hep ihmal ediyoruz hep. Azerbaycan hükümetine helal olsun çok doğru bir karar vermiş, acilen Türkiye’de de sadece bu sebepten dolayı OHAL ilan edilmeli (yetkisi sadece sağlıkla kısıtlı olmak üzere) ve bütün okullar tatil edilmeli. Her gün toplu taşımada ortalık hastalıktan geçilmiyor, aksıran tıksıran insanları görünce filan insan kafayı yiyor acaba Corona mıdır? Demin herifin öksürdüğü yerden geçtim, acaba havada o an asılı kalan virüs moleküleri bana bulaşmış midir? Ulan üç tane dezenfektan jel ve spreyi, iki çeşit antibaktaryel ıslak mendili, yetmedi antibaktariyel sabun kullanıyorum yine de zerre etkisi olmayacağını biliyorum içim rahat etmiyor. Elden bulaşmazsa havadan bulaşır, paradan bulaşır, otobüs camından bulaşır ne bileyim hiçbirisi olmadı göçmen kuşlardan filan bulaşır Eğer bulaşacağı varsa...

Mesele bulaşması, hastalığı kapmak değil, mesele kısa sürede ölmek! Şu fotodaki gibi yere yığılıp ölmek. Düşünsenize Türkiye’de sokakların cesetlerden geçilmediğini bu virüs salgını sonrası!..

Bir sitem de bilim adamlarına. Ulan sene olmuş 2020 bize Orta Çağın Kara Veba korkusunu yaşatıyorsunuz tüh böyle işe. Uzaya koloni kurulacak neredeyse, korkunç teknolojik ne gelişmeler... ama o da ne! Velet bir virüs çeşidi tüm dünyaya korku salıyor! Daha biyolojinin, kimyanın bugunu doğru düzgün bulamamışsınız, neyinize sizin atom fiziği mars mühendisliği? Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun!

Son düzenleme:
iran_5763.jpg

Korkunç korkunç korkunç! Zaten bu tür fotoğrafları Çin’den görmeye başladıktan sonra panik olmaya başlamıştım, şimdi de yanı başımızda. Resmen salgın temalı korku filmi gibi bir olay. Kesinlikle çok korkunç. Bu kadar basit mi yani ölüm? Adam yolda yürürken yığılıp ölüyor, bu nasıl bir lanettir? Tekrar diyorum bu virüs 21.yy’ın en büyük birkaç felaketinden biridir ve eğer korktuğum başıma gelirse totalde 2.dünya savaşından bile daha fazla insanın ölümüne sebep olur.

Olayın Çin’de yavaşlaması zerre umrumda değil tüm dünyaya yayıldıktan sonra. Çin’de yavaşlar, Afganistan’da İran’da Avrupa’da Türkiye’de hiç olmadığı kadar patlama yapar, o zaman neyleyeyim Çin’deki yavaşlamayı? Allah Çin’in belasını versin diye az beddua etmedik ama işe bakar misiniz ki beddua hem onlara buldu hem de döndü dolaştı bizi de buldu.

Eve bol bol makarna ve konserve gıdalar, hamur için maya gibi şeyler stok etmek gerekiyor aslında ama hep ihmal ediyoruz hep. Azerbaycan hükümetine helal olsun çok doğru bir karar vermiş, acilen Türkiye’de de sadece bu sebepten dolayı OHAL ilan edilmeli (yetkisi sadece sağlıkla kısıtlı olmak üzere) ve bütün okullar tatil edilmeli. Her gün toplu taşımada ortalık hastalıktan geçilmiyor, aksıran tıksıran insanları görünce filan insan kafayı yiyor acaba Corona mıdır? Demin herifin öksürdüğü yerden geçtim, acaba havada o an asılı kalan virüs moleküleri bana bulaşmış midir? Ulan üç tane dezenfektan jel ve spreyi, iki çeşit antibaktaryel ıslak mendili, yetmedi antibaktariyel sabun kullanıyorum yine de zerre etkisi olmayacağını biliyorum içim rahat etmiyor. Elden bulaşmazsa havadan bulaşır, paradan bulaşır, otobüs camından bulaşır ne bileyim hiçbirisi olmadı göçmen kuşlardan filan bulaşır Eğer bulaşacağı varsa...

Mesele bulaşması, hastalığı kapmak değil, mesele kısa sürede ölmek! Şu fotodaki gibi yere yığılıp ölmek. Düşünsenize Türkiye’de sokakların cesetlerden geçilmediğini bu virüs salgını sonrası!..

Bir sitem de bilim adamlarına. Ulan sene olmuş 2020 bize Orta Çağın Kara Veba korkusunu yaşatıyorsunuz tüh böyle işe. Uzaya koloni kurulacak neredeyse, korkunç teknolojik ne gelişmeler... ama o da ne! Velet bir virüs çeşidi tüm dünyaya korku salıyor! Daha biyolojinin, kimyanın bugunu doğru düzgün bulamamışsınız, neyinize sizin atom fiziği mars mühendisliği? Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun!
Biz
iran_5763.jpg

Aaa sende çok abarttın cidden. :A

Wuhanda bu kadar ölüm olmasının sebeni hastanelerin yetersiz olması, çok hasta geliyordu o yüzden yeni hastane inşaa ettiler. Doktorlar hastalara yetişemiyordu.

İranda bu kadar artması da hükmetin bunlara kayıtsız kalması, saçma sapan kararlar veriyorlar. Ayrıca Türkiye uyarmış önceden İranı, o kum şehrini kanrantina altına alın diye. Dinlememişler.

İtalya ya gelince bu ülkede başta yeteri kadar önlem almadı.

Türkiye de öyle sokakta yatanlar filan asla olmaz. Büyümezde bence.

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Dün Alman bir doktor köşe yazısında ülkenin %70'i bu virüse yakalanacak demiş. Hangi tespitlerle neye dayanarak bunu söylemiş bilmiyorum ama böyle şeylerin gündeme gelmesi dahi trajikomedi. Herkesin bu kadar büyütüp sadece bu olay hakkında konuşması, sanki kıyamet alarmı geliyormuşcasına panik ve korku içinde olmalarına yorum bile yapmayacağım. Hayır en kötü durumda ölüp gideceğiz ki zaten bu gelecekte gerçekleşecek olan bir şey. Gerekli yerlerde en üst düzeyde önlemler alınıyor ve birçok profesör bu konu üzerinde çoktan bir panzehir arayışına girdi. Bu kadar abartan ve yaygara koparanlara yorum yapma gereksinimi bile duymuyorum. Kendi kendilerine kurmaya devam etsinler. Bir kaç yıl sonra kimsenin aklına bile gelmeyecek bir olay üzerinde gereksiz yere vakit harcanıyor. Salgın Berlin, Hamburg, Bremen, München ve Stuttgart'e ulaşmış ama herkes karantina altında şuan. O yüzden korkulacak bir şey yok. Daha fazla ölüm haberleri gelmeden bu olayın en kısa sürede çözülmesi temmenimiz. Onun dışında korkunun ecele faydası yok.

Üstte Besalet yazmış, bu hastalığın öldürme oranı az(ilerde artar mı bilmem) ama yayılma hızı fazla. Çok fazla hasta olunca çok doktor ihtiyacı oluyor.

Öyle bir şey yok irlandada ama okulları tatil edecekler @Harunnn60
Kuzeyi kast ettiler sanırım yada bilmiyorum.

Kuzey İrlanda, ilk koronavirüs vakasını teşhis ederek İngiltere'nin toplamını 16'ya çıkardı.

Yetkililer, hastanın Dublin üzerinden kuzey İtalya'dan seyahat ettiğini ve İngiltere'de bir laboratuvar tarafından onaylanacağı düşünülen olumlu bir sonuç gösterdiğini söyledi.

Sağlık görevlilerinin Perşembe günü erken saatlerde İngiltere'de iki yeni virüs vakasını doğrulamasından sonra geliyor .

• İlginç
Reactions: Harunnn60
İran'da ölü sayısı 483 olmuş. 😱 Nedeni de tüm eyaletlerdeki ölümlerin aynı anda açıklanmasıymış. Zaten uzun süredir deniliyordu gerçek sayı daha fazla diye.

Singapur'a giden bir yolcu da İstanbul'dan giderken koronavirüse yakalanmış. Direkt buradan mı bindiği yoksa aktarmaya mı geldiği belli değil. :(

Korkunç. Daha korkuncu ise Türkiye’de tespit edilmeyip Singapur’da bile edilmesi. Türk yetkililer bu kadar ilgisiz, bu kadar umursamaz İşte. Herhalde dünyaya bize virüs bulaşmadı diye lanse ederek üstünlük komplesine gireceklerini sanıyorlar, insan canı söz konusuyken ekonomik çıkarları düşünüyorlar. Ne diyebilirim ki Türkiye’de virüsün yayılmasına neden olacak olan sorumlular umarım hayatın adaleti tarafından pişman olurlar.

• Beğendim
Reactions: Aserat
Dünya sonu senaryosu gibi. Nisan ayında çok garip şeyler olacağını hissediyorum toplu etkinlikler tüm dünyada yasaklanabilir.

İranın başına gelenlerler tamamen kendi sorumsuzluğu.

Yine İtalya'da tavan yaptı ölümler ve vakalar peki Avrupa sınırlarını kapattı mı?? Hala daha geçişler var ve şimdiden İspanya, Almanya ve Fransa da çoğalmaya Başlamış.