Hapşırık belirtiler arasında değil bir şey olmaz.

Reactions: Tolstoyevski
Hpşırık;sulanma;boğazın gırcıllanması ... bunlar olunca hemen evham yapmayın.
Böyle durumlarda ateşinizi kontrol edin.
Havalandırılmış bir odada;derin nefes al. Nefesini 10 saniye tut;o süre zarfında rahatsızlık hissediyor musun kendini dinle.

Nasıl değil hapşırmak her şeyin belirtisi olabilir ama toz kaçma belirtisi de olabilir bilemiyorum
Yani ilk üç ve en önemli belirtiler yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı. Hapşırık için kısmen falan diyordu bir tabloda. Normal zamanda bile üç kez hapşırdığımız oluyor zaten.

Reactions: Yiğitt

İnsan öyle kendini kontrol edince hiçbir şeyi Yoksa bile bir an sanki varmış gibi hissedebiliyor insan psikolojisi malum. Ama elbette ki bu şeyler işin şakası, Ateş ya da öksürük olmadığı sürece direkt şüphelenmek için bir sebep yok. Grip de şüphe tabi ama ateş ve öksürükten birisi varsa esas o zaman harekete geçmek gerek. Peki harekete nasıl geçeceğiz sahi? Araba da yok, hastaneye ambulans ile mi gideceğiz şüphelenildiği için? Gerçi Alo hattı vardı o durumda orası aranır onlar yönlendirir bir şekilde doğru.

112 arayıp durumu bildirdiğinde gelip alıyorlar..Benim tavsiyem..özeller Pandemi hastanesi olarka kabul edilsede fazla ilgilenmez net şekilde yaşadığın yerde varsa test hastanesine git yada direk devlet hastanesine.

Zaten gösterdiğin semptomlara göre hareket ediliyor.

En yüksek ölüm kaçti??? Bu rakamlar inmez ancak 14 gün sonra iner. Çinlilerin yardım etmesi+bağişikkazanmaları+yeni ilaçlar filan ancak öyle... Şuan virüsü kapmiş insanların sonucu bunlar malasef

Geciktim, banyodaydım. Kesin biri paylaşmıştır dedim, baktım yok.

Vaka sayısı ve ölü sayısı artmış yine.
Ben hiç saat falan beklemiyorum aslında. Arada aklıma geliyor bakıyorum ülkelerdeki son duruma. Bakıyorum kimse paylaşmamış sonra gönderiyorum bakıyorum hemen üzerimde sen.

En yüksek ölüm kaçti??? Bu rakamlar inmez ancak 14 gün sonra iner. Çinlilerin yardım etmesi+bağişikkazanmaları+yeni ilaçlar filan ancak öyle... Şuan virüsü kapmiş insanların sonucu bunlar malasef
Hatırlamıyorum net ama en yükseklerden biri bu rakam... Vaka sayısı da artışa geçmiş, 1 aydan önce toparlanmaları zor. 70 bin vakaya ulaşmış, ölü sayısı 15-20 bini bulabilir.

Reactions: Forumdash
yangın sel deprem tsunami olsa her gün bu kadar kayıp vermez bir ülke.

Herkes İtalya için konuşsa da İspanya da durumlar çok kötü.

son 24 saatte 539 kişi öldü

Reactions: bazinga
Azerbaycanda Son Durum

Bugün 24 yeni vaka ortaya çıkması ile toplam vaka 298-e yükseldi. 1 kişi ise hayatını kaybetdi ve toplam ölü sayı 5 oldu.
Aynı zamanda dün sokaka çıkma yasağı geldikten sonra, yarından itibaren metro da kapanıyor. Sadece bazı iş yerlerinin devam etmesine izin veriliyor şu an.