Emre Ozansoy
Moderatör
SON DAKİKA
ABD Başkanı Donald Trump, New York'u korona sebebiyle "felaket/afet/salgın" bölgesi ilan etti.
ABD Başkanı Donald Trump, New York'u korona sebebiyle "felaket/afet/salgın" bölgesi ilan etti.
Bende anlamadım..merak etmemim nedeni babamın 67 yaşında olması. Ondan soruyorum çok arkadaşlar.
24.142-ye yükselmişler bile.ABD'de vaka sayısı 22.813 olmuş ve dördüncü sıraya yerleşmişler. Bence uzun vadede vaka sayısında İtalya ve Çin'i de geçip ilk sırayı alacaklar. Sağlık sistemlerinin berbat olduğunu da düşünürsek ölü sayısının da çok artması muhtemel. Fakat yaş ortalamasının İtalya'ya göre daha düşük olması ve ekonomi açısından çok rahat olmaları sayesinde daha az kayıpla atmaları muhtemel.
Bizde para aileye kalıyordu diğerlerindeBu virüs cidden biyolojik saldırı olabilir. Devletlerin Emekliler için verdiği tavizleri biluyorsunuz. İstihdam sağlamadan yaşadıkları için belli bi süre sonra yükü artıyor. Acaba yaşlı nüfusu azaltmak için (Emekli yükünü azaltmak için) yapılmış bir hamle mi bu?
2 saatde yeni güncelleme ile 5 bin daha artmış. Şu an virüsün en zirve dönemi ve bu hızla 1 milyona doğru gider.Toplam vaka sayı 300.000-i geçti.
Bizde para aileye kalıyordu diğerlerinde
Evet dediğin doğru kız için ama eş de alıyor diye biliyorum. Eş evlenirse kesiliyordu. NeyseBilmiyorum diğerlerini ama her ülkede aynıdır. Aileye kalmıyor bizde. Bekar kız çocuğu varsa ona kalıyor 25 yaşına kadar yada evlenene var. O çok istisna durum.
Düşünsene tüm yaşlı nüfus yok.
Sgk kurtulur o parayla.
Evet dediğin doğru kız için ama eş de alıyor diye biliyorum. Eş evlenirse kesiliyordu. Neyse
Bizde böyleymişÖlüm Aylığı Kimlere Bağlanır?
Ölüm aylığı, ölen sigortalının;
a-) Eşine,
b-) Çocuklarına,
c-) Anne ve babasına,
bağlanır.
Hayatını Kaybeden Sigortalının Eşine Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?
Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a),ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır.
Hayatını Kaybeden Sigortalının Çocuklarına Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?
Ölen sigortalının çocuklarına aylık bağlanabilmesi için çocukların cinsiyeti, yaşı, malul olup olmaması, öğrenim durumu ve medeni hali gibi kıstaslar mevcuttur.
Erkek çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için;
Evli olup olmadıklarına bakılmaksızın, erkek çocukların yükseköğrenim görmeleri halinde 25 yaşını doldurmamış olmamaları, ortaöğrenim görmeleri halinde 20 yaşını doldurmamış olmaları, herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim görmemeleri halinde ise 18 yaşını doldurmamış olmaları
Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a),ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,
Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması,
şarttır.
Kız çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için;
Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a),ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,
Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması,
evli olmamaları veya evli olmakla birlikte sonradan boşanmış veya dul kalmış olmaları şarttır. Kız çocuklarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için herhangi bir yaş ya da öğrenim durumu şartı bulunmamaktadır.
Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirdiği tespit edilen çocuklara da evli olup olmadığına, yaşına veya cinsiyetine bakılmaksızın ölüm aylığı bağlanır.
Forum komplo teorilerini kaldıramıyorBenim babadan biliyorum ben.
Eşine kalıyor. Eşi yoksa kızına oda evlenene kadar. Dediğim gibi istisnai durum o bence.
Kesinlikle İhtiyarlara yer yok modunda gidiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?