İtalya için söylediklerine katılıyorum. Saydığın dörtlü dışında Napoli, Palermo, Siena gibi çok turist çeken pek çok yeri var. Bunun sebebi de aslında biraz tarihte çoğu zaman şehir devletleri şeklinde varlık göstermiş olmalarına dayanıyor bence. Venedik, Floransa, Roma vs zamanında ayrı devlet gibi oldukları için hepsi kendi içlerinde farklı farklı gelişmişler...
Milano ve Floransa yakın popülerlikte denilebilir. Milano bugünüyle, Floransa tarihiyle daha ünlü bir şehir. Belki ilerleyen bölümlerde Milano'ya da gideriz.
Kötü etkilemesin, herkese gelecekte yapılabileceklere dair umut/ilham vermeye çalışıyorum.
Şu an her açıdan pek çoğumuz için yurtdışının hayal gibi bir konumda olduğunun farkındayım ama çok yakında her şey güzel olacak inşallah.
@Dosi dediğin yeri ilk kez duydum.
Bence de İtalya öne çıkan net 1-2 şehri olmayan bir ülke. Her ülkenin tek bir yerle öne çıktığını söylemek yanlış olur tabii de çoğu ülkede 1 veya 2 yer diğer yerlerden bariz daha popülerdir. İtalya'da ise 4-5 çok popüler şehir birden var. Şehirler arasında pek çok şey dengeli tarihten beri gelen sebeplerden dolayı. İsveç'te de mesela Stockholm/Göteborg bariz önde bence. Yanına bir üçüncü koymak zor. İspanya Madrid/Barcelona, İngiltere Londra, Fransa Paris, Çekya Prag, Macaristan Budapeşte çok daha bariz örnekler mesela.
------
Bence bu dediğinin sebebi sıcak denizlere ulaşma politikası.
Türkiye'dekiler deniz tatili yapmak istediklerinde genelde yurt içindeki seçenekleri değerlendiriyorlar. Bu nedenle yurtdışındaki sahil şehirleri ilgimizi çekmiyor. Fakat daha kuzey ülkelerinde bu imkan pek olmadığı için, maddi imkanları da daha iyi. olduğu için yurtdışındaki şehirlere yöneliyorlar. Antalya'daki Rus ve Ukraynalı turist akını da bunun en bariz örneklerinden.