- Reaksiyon puanı
- 50,351
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Dil gözünü korkutmasın ya illa anlaşırsın. Ukrayna'ya giden bu kadar insan Rusça mı biliyor zannediyorsun?Maçların sıcaklığının dinmesiyle birlikte sakin kafayla okuyabildim ve şahsen Şikago'dan daha keyifli ve yakın buldum kendimi. Öncelikle bölüm adına hazırladığın detaylardan dolayı emeğine sağlık, keyifle okunan bir bölüm oldu. @bazinga
Mekanlardan Insomnia mekanı dikkatimi çekti. Ama birçok mekanı kalite kokuyor. Şikago'dan daha yakın bulma sebebim ise bize daha gerçekçi olması. Sonuçta vize derdi yok ve coğrafi olarak da daha yakın. Tek sıkıntı, dil olarak Rusça, Rus alfabesine dair pek bir şey bilmemek ( bu arada şehirlerle alakalı program olsa da dillerine dair de bir iki detay eklenebilir bölümlerde, tavsiye olarak demiş olayım @bazinga ) ve orada da İngilizce'nin TR'deki gibi pek bilinmiyor olma ihtimali sıkınıt çıkarır. Ama 2020'lerdeyiz nasılsa, zaten 30'lardan önce pandeminin bitmesi zor gözüktüğü için teknoloji ve küreselleşen İngilizce etkisiyle bir şekilde aşılır o problem.
Kiev'e gitme isteği sebebim ise gözümün gönlümün açılması tabii... Ama yanlış anlaşılmasın, doğal güzelliklerini görmek, Katedrallerini ziyaret etmek manasında.
Başka ülkelerde hiç İngilizce bilmeyen kişilerle muhatap olmam gerekti ve sorunsuz anlaşabildim.
Alfabe için de artık şu google translate'in görsel tarama özelliği aşırı faydalı bir şey. Pratikte hiç ihtiyaç duymadım henüz ama denemelerim çok başarılı. Zaten turistik yerlerde İngilizce de yazdığı için sıkıntı çekmezsin kolay kolay.