🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bizimkilerin bu zamana kadar her türlü fırın işi yaptığını gördüm ama hiç ekmek yaptıklarına rastlamış değilim
Yarına yetecek kadar ekmek var evde, ondan sonra da sokaklarda dolaşması beklenen fırıncı arabasını kovalayacağız sanırım

Reactions: Dosi
Fırıncılar sokaktamı dolanacak? 😱
Ekmek yapmayı küçükken öğrendim, özellikle çorba yaparken taze ekmek olmazsa olmazımdir. Hazır ekmekle aynı tadı alamıyorum

Reactions: MasacRE
Fırıncılar sokaktamı dolanacak? 😱
Ekmek yapmayı küçükken öğrendim, özellikle çorba yaparken taze ekmek olmazsa olmazımdir. Hazır ekmekle aynı tadı alamıyorum
Fırınlar açık olacak, araçlarla dağıtım yapacak demişler

Ben ne bizim ailede ne de akrabalarda falan hiç ekmek yapana rastlamış değilim, ucuz diye kimse uğraşmıyor herhalde

Reactions: Forumdash and Dosi
Fırınlar açık olacak, araçlarla dağıtım yapacak demişler

Ben ne bizim ailede ne de akrabalarda falan hiç ekmek yapana rastlamış değilim, ucuz diye kimse uğraşmıyor herhalde
Aslında evet, Türkiye'de ki akrabalarda da pek yok ekmek kültürü. Biz burada yaşatıyoruz nedense
hem fenamı, böyle durumlarsa işe yariyor ekmek yapmak

Reactions: MasacRE
Aslında evet, Türkiye'de ki akrabalarda da pek yok ekmek kültürü. Biz burada yaşatıyoruz nedense
hem fenamı, böyle durumlarsa işe yariyor ekmek yapmak
Bizim kültürde somun ekmek daha cok tuketiliyor. Ama AB ve diğer ülkelerin ekmek alışkanliği çok farklı. Mesela bizim ekmeğe en yakın AB diğer ülkelerde yenen ekmek baget ekmeğidir
Sofra ekmeği dedikleri şey hep şekerli ekmek

Reactions: Forumdash and Dosi
Doğu'nun Paris'i ile Denizli'yi karşılaştırmak 😱
Nasıl ya? Diyarbakır Türkiye'de mi? Atatürk'ün Türkiye topraklarına katmak için uğraştığı ama başaramadığı yer Diyarbakır değil miydi?

(Büyük aşağıladım.
)

Reactions: Maskeli Fedai
Benim yaptığım somun ekmeği artı pide.
Dilimli ekmek yaygın ve arap marketlerinde Tr ekmeğine benzer ekmek var, onu alıyoriz genelde

Ekmeği siz yapıyorsunuz ama sizde yasak yok, şu an bize lazım

Son zamanlarda fiyatları artmış olsa da ekmek yine de en ucuz doyurucu besin maddesi sonuçta
Bizde heran yasak gelir diye özellikle hamur mayasina talep var bulmakta zorlaniyoruz
en fazla 3 tane alabiliyoruz kişi başi.

Taş fırının varsa somun ekmeğini yapabilirsin yoksa yapamazsin ancak şeklini verebilirsin

Taş fırının varsa somun ekmeğini yapabilirsin yoksa yapamazsin ancak şeklini verebilirsin
Borcam içinde iyi oluyor öyle
Çorbanın yanına ekmek olsunda, somun mu, yumuşak mı, sert mi, deste deste mi farketmez bana

Reactions: Forumdash
Herkes bu konuda cool cool takılıyor da, forumdan kimse birşey almaya çıkmadı mı merak etdim.