🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Ben de ondan bahsediyorum ki. Test oranı yüksek değil diye 200-300'de takılı kaldı vaka sayısı.
Atıyorum dün+bugün birlikde 7000 testin hepsi dün yapılmış olsaydı dün 600+ vaka çıkmış olacaktı. Bu insanlar çoğusu zaten karantinde olanlar. Şimdi yarın yine 4400-4600 test ile 300 vaka çıkar böyle gider bu durum.

Reactions: Yiğitt and cookies
Avrupa'da en genç nüfus bizde. 65+ oranı olarak baktım onda da en az oran bizde. Fakat nüfusumuz çok tabii ve hem vaka hem de ölü sayısının fazla olması normal.

Reactions: DR and Ahmed
Sen Türkiye'de mi çalışıyorsun Revan. 😱

Reactions: DR
Dur bakalım 4-5 güne test sayısı +5000'e çıkacak, o zamana çözeriz olayı.

Reactions: Ahmed
Ne olmamış atıyon be.
@Harunnn60
Vaka sayılarını doğru tahmin ediyor genelde.

Bugün iç işleri bakanları gerekirse sokağa çıkma yasapı uygularız dedi bilmiyorum artık süreç süper yönetilmiyor ama kötüde değil bence

Bugün sağlık atamaları grubunda hemşire bir kız, sizlere çok ihtiyacımız olacak, çok hasta var diyordu, bakanlığında 32 bin alımı aniden yapması buna işaret ediyor, biraz korkmadım değil...

Reactions: Özgür
Tamam 200-300 arasında olacağını söylememiştim.

Tamam kriz kötü yönetiliyor. Yunanistana helal olsun. "Tu" o gençlerin suratına. Neyi beklediklerini öğrenince ilk sana söyleyeceğim.

80 milyonluk Türkiye tabii ki iyi yönetiliyor. Saydığınız ülkede ölü sayısı sayılmıyor bile. Bu kadar çok insanın yaşadığı ülkede ölü sayısını bu kadar minimal tutmak da bir başarıdır.

Klavye başında oturup yazmak herkese kolay geliyor tabii ki.

İnsanlar bir şeyler yapmaya çalışıyor ama herkes klavye başında oturmuş ahkam kesiyor. Ben de bunu anlamıyorum. Sen evde otur, yakınlarını da evde tut kardeşim. Bu kadar isyan etmeye gerek yok.Vaka sayısı şu an stabil. Hatta düşüş var. Dün vaka sayısı daha fazlayken azalan vaka sayısına karşın yasak mı getirsinler?

Biz buz dağının 1%'ni falan görüyoruz da burda klavye başında oturup ahkam kese biliyoruz. Biraz da karşı tarafı anlayalım. Kimse herkesin ölmesini isteyecek kadar cani değil herhalde. Siyasete bu işi katmayın artık.

Reactions: Forumdash
Avrupa'da en genç nüfus bizde. 65+ oranı olarak baktım onda da en az oran bizde. Fakat nüfusumuz çok tabii ve hem vaka hem de ölü sayısının fazla olması normal.
Aynen öyle. Valla diğer ülkelere bakıp şükür etmek lazım. En azından stabil tutulması bile bir başarıdır. Bir günde 7 vaka ne ki? Eminim ağır bir gripten daha fazla insan ölüyordur bir günde Türkiyede. O 7 kişiyi onların arasına katsan kimsenin ruhu duymayacak.

Umarım sonuna kadar çift rakamlarda kalır da hiç 3 rakamlı sayıları görmez...

Reactions: Harunnn60
İsviçre İstanbul'un yarısı kadar ülke ama vaka sayısı müthiş fazla. Ve ölüm oranida yüksek.
Sağlık bitik durumda orada demekki. İşin garip yani daha önce ne kadar elit olduklarını göstermek için meclis toplantısı yapmamışlardı. Neymiş ülkede konuşulacak konu yok diye meclis toplanmamış. Gördük muhteşem sektörlerini bu salgın ile.

Klavye başında oturup yazmak bana kolay gelmiyor. Ülkem için, sevdiklerim için endişeleniyorum. Ben ailemdeki herkesi evimde tutuyorum ama ablam özel sektörde çalışıyor ve mecburen işe gidiyor. Bu durumda olan binlerce aile var. Böyle böyle yayılmasından korkuyorum. İnsanların canını düşünmek ahkam kesmekse varsın ben ahkam keseyim ama hiçbir zaman en iyisini ben bilirim havalarına da girmem. İşin siyasetinde de değilim açıkçası zamanında bakanı da övdüm süreci iyi yönetiyor diye ama bugün yaptığı açıklamanın boş oluşundan sonra bana hiçbir şey artık samimi gelmiyor.

Reactions: Aserat
İşte sorun da hala gerekirse demeleri. Ya da sağlık bakanının herkes kendi ohalini kendi yapsın cümlesi sorun. Ben, ailem, belki çevrem uyuyor bu kurala ama sorumsuz o kadar insan var ki hafta sonunda gördük. Sırf bunlara dur demek için gelmeli artık bu yasak.

Sırf bu hastalık nedeniyle hastanelerden istifa eden Doktor vs sağlık çalışanı gerçekten varsa bir daha devletin hastanelerine adımını atmasın!! Bu mesleğe başlanırken bir yemin ediliyor. Bakan bugün onları sert bir şekilde uyarıda bulundu! Umarım bunları bir daha almazlar!!

İşte sen bildiğin kadar konuşuyorsun. Ben de kimse bunu isteyecek kadar cani değil diyorum. Sonuçta süreci iyi yönetiyorlarsa demekki iyi değerlendiriyorlar. Ne zaman gerekirse o krarı alırlar zaten.

Yazık bu insanlara yaa. Keşke sokağa çıkmasalar. Çıkıyorlar madem böyle tepki görmeseler. Yaşlı olduklarını yüzlerine vurmaları iyice psikolojik olarak çökertir onları. Zaten çevreleri dar. Az insan var etraflarında. iyice toplumdan dışlanmış hissederler. Samimi bir ahbabın değilse yapmayın böyle şeyler.

SON DAKİKA!

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi.

- Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise, içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.
- Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak
- İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyacak.
- İl ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09: 00-21: 00 saatleri arasında hizmet verebilecek