🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Vaka sayısındaki düşüşün test sayısındaki düşüşle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum.

Beklenildiği gibi düşüş başladı. Hem vaka hem de hasta sayısı düşmeye başladı. Ağır hasta sayısındaki yükseliş eğilimi azaldı. Maalesef vefat sayısı çok yüksek, vakaların artmasının en son adımını hep vefat sayısında görüyoruz zaten. Umarım düşüşe geçer vefat sayısı da kısa sürede.

Bugün itibariyle ilk doz ve ikinci dozun toplamıyla beraber 20 milyondan fazla aşı yapıldı. Bugün itibariyle 55 yaşın üstüne de aşılama başladı...

İki doz aşıyı olan 15 milyon kişiden 2500 kişi tekrar koronaya yakalanmış Hürriyet'in haberine göre.

İsrail'i ölüm sayısında 362'ye katlamışız...

Vaka sayısında da 500 küsür kat fark atmışız...

Bari en ufak bir faydasını görmüyoruz o zaman yasakları esnetin. 18:00 yasağının kime ne faydası olacak...

En doğrusu iki hafta tam kapanma yapılıp bu süreçte aşılamada tam kapasite sınırlarının zorlanması ama tabii bunlar hep maddi imkan...

Zaten iki haftalık tedbirlerdi. Sonraki tedbirler vakalar azalmadığı için daha da kapsamlı olacaktır diye düşünüyorum.

Zaten iki haftalık tedbirlerdi. Sonraki tedbirler vakalar azalmadığı için daha da kapsamlı olacaktır diye düşünüyorum.
Kısa çalışma ödeneğinin de geri gelmesi ona işaret gibi gözüküyor ama bakalım, hayırlısı. Turizm sezonuna kadar düzeltmek zorundalar bir şekilde...

Kısa çalışma ödeneğinin de geri gelmesi ona işaret gibi gözüküyor ama bakalım, hayırlısı. Turizm sezonuna kadar düzeltmek zorundalar bir şekilde...
Şu Ramazan ayı ve sonrasında bayram büyük nimet vakaların azalması için. Bu süre zarfında vakalar azalmazsa yazın da zor günler bizi bekliyor olacak.

Reactions: bazinga
SON DAKİKA!

İçişleri Bakanlığı, 23-24-25 Nisan'da tam kapanma olacağını duyurdu.

23 Nisan'da yasak olması beklenen bir şeydi, doğru bir karar...