🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Maske takanların takış şekli de tuhaf, ya burun açık ya ağız açık çene kısmına i indiriyor, konusmaya devam ediyor, sosyal mesafe falan hak getire.. Nasıl azalacak bu durum bilmiyorum

Reactions: Yiğitt
Maske takanların takış şekli de tuhaf, ya burun açık ya ağız açık çene kısmına i indiriyor, konusmaya devam ediyor, sosyal mesafe falan hak getire.. Nasıl azalacak bu durum bilmiyorum
Şehirlerdeki son durum ne peki, bunu gören bir grafik var mı? İstanbul açık ara gidiyor olabilir sanırım.

Reactions: Maskeli Fedai
Şehirlerdeki son durum ne peki, bunu gören bir grafik var mı? İstanbul açık ara gidiyor olabilir sanırım.
Bildiğim bir grafik yok.. Millet dışarılar da geziyor, bu iyiye gidiyor, ramazan Bayramı sonrası tamam bu iş gibi söylemler milleti daha da rehavete sokuyor.. Benim umudum azalıyor

Ben dedim yasak olmasın diye.

Yasak kelimesini çok seviyoruz, çiğnemeye bayılıyoruz. Normal herkes kendi iradesi ile evde kalınca bu kadar vaka olmuyordu. Ne güzel düşüşe geçmişti. Ama cola, pırasa ve luppo almaya gidenler sayesinde yine yükseldi.

İlk gelen sokağa çıkma yasağının acısı çıkmaya başladı diye düşünüyorum, iki gündür vaka sayısı yine yüksek seyretmeye başladı. Bunun yanı sıra hem havaların düzelmesi, hem önümüzdeki 4 günlük sokağa çıkma yasağı, hem de Ramazan'ın etkisiyle insanlar dışarıda. Bu seviyede seyretmeye devam edecek gibi duruyor sayılar maalesef.

SON DAKİKA!

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, ramazanda alınacak tedbirlerle ilgili genelge gönderildi.

- İftar, sahur çadırı kurulmayacak
- Fırınlardan pide ve ekmek üretimi ile siparişleri iftardan 2 saat önce sonlandırılacak
- Davulcular dolaşıp bahşiş toplayamayacak
- Türbe ziyaretleri kısıtlanacak

Ramazanda trafik yoğunluğunun önlenmesi için iftardan en az 3 saat önce toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayıları artırılacak.

@The_Erinch @Aserat @Özgür @bazinga @Tolstoyevski

Davulcu olayı iyi.. asla suratını görmediğim insanların 10 günde bir zillere basması....

Reactions: Yiğitt
Davulcu olayı iyi.. asla suratını görmediğim insanların 10 günde bir zillere basması....

Zaten oruç tutanların çoğu ya uyumuyor, ya da kendi alarm vs. kurup uyanıyor. Davulcu sadece gelenek olarak kaldı artık. Ama bir ay içerisinde de 3 - 4 defa bahşiş için gelmeyeceği haberi çok iyi cidden.

Reactions: The_Erinch
Davulcu dolaşacak mı yoksa dolaşacak ama para mı toplamayacak? Konudaki arkadaşlar davulcunun dolaşmayacağına dair yorum yapmışlar ama ben bu anlamı çıkaramadım.

Bu haber çok korkunç değil mi ya
Ya kılıcı olursa???

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak.