🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bu arada bugün ititbariyle doğruluğu tartışılsada Çinin vaka sayısını geçtik.

Test sayısı düşmüş, vaka sayısı ve ölü sayısı da artmış, iyileşen sayısı da düne göre azalmış.
Bu kadar önleme hala istenilen seviyede değiliz. Tabi İtalya-İspanya ful sokağa çıkma yasağına rağmen günlerdir düzelmedi, yine halimize şükür...

Bugünki kabine toplantısının ardına 4 günlük yasak ile ilgili karar çıkması bekleniyor

Kabine Ramazan ayının gelmesinden kaynaklı 4 günlük yasağın ciddi şekilde marketlerde yoğunluk yapacağı için kaygılı.

Çözümler arasında; 2 gün marketler açık olsun diğer iş yerleri kapalı olsun.

Yada Sadece 23 Nisan Yasak olsun Cuma aynen devam; Cmrt ve Pazar gene yasak olsun.

Cumhurbaşkanının kararını verip; ulusa seslenerek açıklaması bekleniyor.

Peki sizce?

Bence herkes sokağa dökülsün de ne olacaksa olsun artık. Zaten yasaktan sonra herkes dökülüyor. Millet laf dinlemiyor.

Süreci uzatmanın anlamı yok. Herkes dökülsün sokağa. Zaten yasak olan günü bile ben görüyorum pencereden dışarıda insanlar.

Çin'den daha uzun sürecek süreç. Damlaya damlaya göl olmaktansa havuzu aniden doldursunlar...

İnsanlar tam tersini yapmayı çok seviyor. Belki böyle olursa kimse çıkmaz.

Perşembe sokağa çıkma yasağı olup cuma işe devam, cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı olur bence.

4 gün sokağa çıkma yasağı olursa millet marketlere, pazarlara filan hücum eder direk.

Bana kalsa 4 gün sokağa çıkma yasağı olsun.

Reactions: The_Erinch
Evet; son dakkayı seven toplumuz;ramazan alışverişi yapacam diye talan olur.
Birde Cuma için Bankaların takvimleri ayarlanması gerekecektir. (Son günü Cuma olan; çek,senet,borç ödemeler vb.)

Reactions: emreemreu
Evet; son dakkayı seven toplumuz;ramazan alışverişi yapacam diye talan olur.
Birde Cuma için Bankaların takvimleri ayarlanması gerekecektir. (Son günü Cuma olan; çek,senet,borç ödemeler vb.)

Cuma günü zaten birçok kişi oruçlu olacağı için keyfi dışarı çıkmak isteyen az olur diye düşünüyorum. İşi olanlar işlerini görürler.

Reactions: The_Erinch
Erdoğan: 23, 24, 25, 26 tarihlerinde 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırılması yapmayı planlıyoruz

SON DAKİKA!

23 Nisan'dan itibaren 4 gün boyunca 30 büyük şehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Çok iyi oldu 4 günlük sokağa çıkma yasağı. İnşallah Ramazan Bayramı sonunda kurtulmuş oluruz.

Keşke 5 günlük çalışma günlerini de alıp 11 güne uzatsalardı, daha güzel olurdu. Yine de 4 günlük yasak da güzel tabi.

Bence sokağa çıkma yasağı hiç iyi değil. Yasak kalktığı an herkes kulçun kulçun sokağa dökülüyor.

Herkes'e dışarı çıkın desinler o zaman bence herkes evde oturur.

3 gün, hatta an itibariyle neredeyse 2 gün kala yasağı açıklamaları yine marketlere/pazarlara/fırınlara akın edilmesine sebep olacak. Ancak yine de doğru karar tabii.