‘Yok Olan’ 46 mı, STAR mı? / Tayfun Atay-Cumhuriyet Gazetesi

İlk 100'e mi girer demek istedin
) .Net konuş

Saatte sıkıntı yokta gününde sıkıntı var.Pazar günü millet işe gidiyor,okula gidiyor vs ..
Bence her ikisinde de var. Adamın yazının tamamına katılmasam da haklı olduğu yerler var.

7+ ile yayınlansa bile 46'nın konusu pt-1'de yayınlanmaya uygun değil. İlk bölüm saati çok geçti, ama bu haftadan itibaren 23.00'te başlayacak. Tek sorun günü olabilir, ama Behzat Ç. de bir dönem o kuşakta yayınlandığı için Star o zamanki kitleyi yeniden toparlamak istedi büyük ihtimalle.

Yani haklı olunan kısımlar var, ama mesela Müdür Ne'aptın'ın gereksiz yere eleştirilmesini pek doğru bulmadım. Kısacası arafta kalmış bir yazı olmuş.

Katılmıyorum... Pazar gecesinin pazartesi sendromundan söz etmiş neden böyle ağır diziyi izlesin izleyici?

Sanırım gazetecilere tam reyting listesi gitmiyor yada Cumhuriyet gazetesi sanırım reyting listesini elde edebileceği bir kanala bağlı değil. Yoksa 23den sonra izleyici sayısının yani açık televizyonların azaldiğini hesap etmeliydi. TVR diye birşey oldugunu biz forumcak geçen sene görmuştuk. Bu köşe yazarı demek görememiş. Kım yazmışsa çok cahilce yazmış
teşekkurler...

Madem bir yazı yazacaksın önce bir araştır derler adama. Dizinin yayına geç saatte girmesini yapımcı istedi. Kaldı ki dizi erken saatte yayınlansa 3 saat süren survivorun karşısında 1 saatte alacağı ortalama izlenme oranını aşağı yukarı herkes tahmin edebilir. Yani bu dizi pt1 de yayinlansaydi reyting listesinde oldukça diplerde olacaktı. Konu olarak AB nin de AB sine hitap eden böyle marjinal bir dizi Survivor, O Hayat Benim gibi dizilerin kitlesinden ne kadar seyirci çalabilirdi ki? Kısacası amatörce ve bilgi eksikligiyle dolu komik bir yazı olmuş. 46'yı övmekten ziyade Müdür Neaptin'ı yermiş. Ikisinin reytinglerini karşılaştırması falan tuhaf. Evet Müdür Neaptin bekleneni vermiyor doğru fakat iki yapım arasındaki prodüksiyon ve maliyet farkından da bihaber sanırım.