İntikam Dizisinin Tutma Şansını Artıran Etken

Zarar mı.
Onların zarar ettiği yok. Adamlar tıkır tıkır para kazanıyor. Oradaki dizilerde oyunculara fazla ücret verilmiyor zaten. Dizi süresi de çok az.

Ayrıca dikkat edersen orada 45 dakikalık dizinin 15 dakika reklam verme hakkı var. Bizim türk dizileri 4 kuşak reklam veriyor bir gecede. 15*4=60

Orada 45 dakikalık "2 dizi" kötü gitse 30 dakika reklam gidiyor. Bizde "1 dizi" kötü gitse 60 dakikalık reklam gidiyor. Farka baksana.
Yani bizimkine denk olabilmesi için adamların gecede en az 4 dizisinin tutmaması gerekiyor.

Bizde oyunculara 70 milyar bile veriliyor. Orada öyle değil aman bizim diziye gelsin ne isterse veririz kafası yok onlarda.

burada hatan var işte çok yüksek paralar dönüyor oyuncular için işte haberi de bu:

Yılın en çok kazanan dizi oyuncusu Ashton Kutcher. Bölüm başına 700 bin dolar alan Kutcher'ın sezonluk ücreti de yaklaşık 16.8 milyon dolar. İkinci sırada dizinin diğer oyuncusu Jon Cryer var. Cryer'ın bölüm başına aldığı ücret 600 bin dolar. Dizide Cryer'ın oğlu rolünü oynayan Angus T. Jones'un kazandığı para da bölüm başına 300 bin doları buluyor. Two and a Half Men'in bir bölümü yaklaşık 20 dakika. Yani bu üçlünün bir bölümde kazandıkları toplam para 1.6 milyon dolar.
Türkiye şampiyonu 32'de birini alıyor
Türkiye'de dizi oyuncularının kazandıkları paralar bu seviyeye ulaşmaktan çok uzak. Şu an Türkiye'de en çok kazanan aktör ya da aktrislerin bölüm başına aldıkları ücret 40 bin TL civarında. Yani Kutcher'ın aldığı ücretin tam 32 katı...

diğer olay reklam anlaşmalrı orada çok daha pahalı gidiyor oyunculara o kadar veren kanalalr kar etmek için bizimkinin 4 te 1 i kadar süreye ne kadar ücrteli reklam koyuyodur

Bizde bir dizi başlamadan daha tutacağı belli olmadan sana tonla para veririz garantisi veriyorlar. Ashton zaten tutmuş bir diziye geldi. Dizinin reytingi çok iyi. Hatta Ashton'ın geldiği sezon prömiyeri 20 milyonu geçmişti rekor kırmıştı. Bu reyting rekoruna rağmen dizi sadece 20 dakika ve sitcom. Maliyet feci düşük reyting çok iyi...

Orada 20 milyon izleyici bizde yaklaşık 20 reytinge geliyor. Düşün 20 reyting alan 20 dakikalık bir sitcom 10 dakika reklam veriyor. Ve reklamı da 5+5 şeklinde veriyor. Kazanılacak parayı bir düşünsene? Olağanüstü. Dediğin gibi orada reklamlar da çok pahalı.

şimdi abd deki nüfusd türkiyenin 4 katı o karşılşatırmaya girmem ben
ama oyuvuaların aldığı para uçuk herhalde türkiyede başroılün aldığını orda yardımcı oyuncu alıyor
tutmuş diziye gelmesi büyük risk dizi için mesela afk tutmuş diziydi charlie sheen yerine hazal kaya yı koy charlie gitti ashton geldi idizi devam etti ama afk beril kayar ve zeynep çamcı geelldi dizi çöktü

Ben zaten en baştan Ashton'a bizim diziye gel sana 700 bin dolar vereceğiz diyerek garanti ettiklerini sanmıyorum. Baştan bir miktara anlaşılmıştır. Reytinglerin gidişatına göre ayar çekilmiştir ücrete.

Ben zaten en baştan Ashton'a bizim diziye gel sana 700 bin dolar vereceğiz diyerek garanti ettiklerini sanmıyorum. Baştan bir miktara anlaşılmıştır. Reytinglerin gidişatına göre ayar çekilmiştir ücrete.

ben ashton ın öle bölümlük anlaşma yapacağını sanmam

ben ashton ın öle bölümlük anlaşma yapacağını sanmam

Aynı pilot bölüm olayı gibi bir şey bu. Yapımcı pilot bölüm çeker kanal gösterir. Kanal beğenirse yayınlar falan o şekil.
Baktı Ashton, kendisi gelince dizi 20 milyona vurdu hemen demiştir yapımcıya benim ücreti de yardıralım diye.

pek sanmıyorum kanalla yapımcı kaç bölüm garanti anlaşması varsa oyuncular da o kadarlık yapar bence

neyse konuya dönelim artık bu tartışmaya üyler fransoız kaldı beyazsoy bile katılmıyor

evet dizinin mükemmel olacağı bu haberle ispatlanmış oluyor

ocakta çakma rambolar dip yapacak fırtına geliyor önleminizi alın
)
suriyeye sığının

Tutmayi birak , kvp'ya oguz atay'dan tutunamayanlar kitabi armagan edecek