Müzik İngilizce Bilmeden İngilizce Şarkı Dinlemek

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,277
Reaksiyon puanı
41,082
Puanı
1,060
Yaş
28
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Sözlerin anlamından ziyade asıl meselenin ritim ve ahenk olmasından dolayı yapılmasında sakınca olmayan eylem. Hatta eminim anlamını bilsem o kadar sevmem çoğu şarkıyı kim bilir?

İngilizce bilgim neredeyse sıfıra yakın ama örneğin şunu severek dinlerim ara sıra,

Tabi bunda en önemli etken söz haricindeki müzik organizasyonudur. Sonuçta müzik evrensel bir dil olduğu için mucizevi bir şekilde herkese hoş gelir, tür farklılıkları olsa da. Ancak müziğin dışında söz, üstelik yabancı dilden okunan sözün de hoş gelmesi daha ilginçtir, sanırım yabancı olan sözler, evrensel olan müziğin ritmine ayak uydurduğu için insana doğal olarak sözler de müzik kadar yakın geliyor. Tabi bunda insan sesinin müzikal frekansı da etkili. Mesela bir robot şarkı söylese, arka plan ne olursa olsun hoş gelmez sanırım. :)
 
Son düzenleme:
Orta derece ing. bilsem de hiç bi zaman sözlerine karşı ilgim olmadı. Keza türkçe şarkılar içinde geçerli bu (benim için)

Bende müziğin ritmine ayak uyduranlardanım. Robot ile söylediğin sözlere katılmıyorum.Günümüzde elektronik şarkılar yapılıyor, Türkiye 'de de denendi. Seviliyor bazı kesimlerce, ki onlardan birisiyim. Severim elektronik altyapılı müzikleri
 
Çok sevdiğim şarkılarda sözlere de ilgi gösteririm. Genel olarak sözleri bilirsem şarkıyı içimden mırıldanırım. :D
 
Gayet olağan bir durum. Bana göre müzik evrenseldir, bu yüzden şarkı İngilizceymiş veya Afrika dilindeymiş hiç fark etmez. Ancak Türkçe şarkı dinlerken bazen dikkat ediyorum sözlere, o da artık ana dilim olduğundan herhalde.
 
Ben İngilizce şarkı dinleyen biri değilim, ama kulağıma hoş gelen bütün müzikleri dinlerim. Önemli olan İngilizce, Türkçe, Lazca, Almanca, Fransızca veya İtalyanca olması değil zaten. Fakat Fransızca da aksan olduğu için dinlenmesi belki de zor gelebilir.
 
Bende ingilizce şarkı dinleyen değilim nadir de olsa yabancı birkaç birşey dinleirm ama Türkçe şarkılarda özelliklede çok dinlediğim varsa mutlaka sözlerine bakarak seçmişimdir :)
 
Hiç sevmediğim bir müzik türü. Müzik evrenseldir evet bu doğru ama anlamadığım bir şarkıdan zevk alamam ben.
 
Benim de içinde olduğum gruptur. Özellikle bazı pop şarkılarının sözlerine baktığımda, iyiki anlamıyorum dedirtir.
 
Genelde özenti sonucu oluyor.

Nece, kimce olursa olsun, kulağıma hoş gelen bir müziğin sözlerine direk bakarım. Hikayesini, ruh halini anlamaya çalışırım. Yani, anlamadan dinlemeyi pek sevmem.