İlker Kaleli ve Öykü Karayel 'Arak'ı Anlattı! | Show TV

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,626
Reaksiyon puanı
62,951
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
galeri_906x510.jpg


Show TV'nin yeni dizisi Arak bu akşam ilk bölümüyle ekrana geliyor.

Yapımcılığını Most Productions'ın üstlendiği diziyle 3 yıl sonra televizyon ekranlarına dönen İlker Kaleli ve 1 yıllık ekran orucunu bozan Öykü Karayel, karakterleriyle ilgili merak edenleri ve dizide kendilerini çeken sebepleri açıkladı.

İlker Kaleli:
"Burada aslında şehir hayatında görmeye çok alışkın olduğumuz ama düzenli olarak görmezden geldiğimiz birtakım insanların gözünden bakan bir perspektif var. Ezbere baktığımız, çok tanıdığımızı düşündüğümüz, önyargılarla belli yerlere konumlayıp hapsettiğimiz insanların hikayelerinin aslında hiç de öyle olmadığın anlatılıyor. Kara esas hırsızlığın yerine konulamayacak şeyler üzerinden geliştiğini düşünüyor. Bunların başında 'zaman' var. Bir insanın hayal ettiği bir şeyi gerçekleştirme şansının elinden alınması onun için yerine konulamayacak bir hırsızlık. Cüzdanmış, kolyeymiş, telefonmuş, bunları büyük bir mesele gibi görmüyor. Kara'nın hırsız olması ama onu bu noktaya taşıyan koşullar, geçmişte neler yaşandığı, şu an yapmaya çalıştıkları gibi birçok şey hikaye içinde açılarak ilerliyor. Temelde onun da hiç kimseden çok büyük bir farkı yok. Kara, hem hikayenin içinde baktığı yer açısından, hem oynadıkça onun içinde bulduğum şeyler açısından, hem de bana hayata bir de buradan bakma fırsatı verdiği için çok heyecanlandırdı beni."

Öykü Karayel:
"Zeynep, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi doğrularından taviz vermeyen güçlü bir genç kadın. Annesinin ani ölümü onun canını zamanında çok yakmış olsa da bir şekilde üstesinden gelmeyi ve ailesini bir arada tutmayı başarmış. Kara ile yolları beklenmedik bir şekilde kesiştiğinde ise Zeynep bir yol ayrımında aslında. İkilinin ilişkileri ilerledikçe Zeynep çok daha cesur kararlar almaya ve geçmişinde gerçekte neler olup bittiğinin de peşine düşmeye başlayacak. Arak’ın sürükleyici bir hikayesi var. Zeynep karakterinin hayattaki duruşunu ve bu hikayenin içinde Kara ile yollarının kesiştiği andan itibaren birlikte alacakları yolu ben de merak ediyorum. Daha yeni jenerasyon, daha demokratik, herkesin sesinin duyulduğu ve kolektif bir biçimde işlerin ortaya çıktığı bir yapım bu. Ender (Mıhlar) bir oyuncunun ihtiyaçlarını çok net algılayabilen, zorluklardan çıkartabilen ve güzelce yardımcı olan bir yönetmen. Bu işle ilgili önceliklerim bunlardı."

Arak, bu akşam 20.00'de Show TV'de başlıyor!

Kaynak: Show TV ve Oksijen Gazetesi
 
  • Beğendim
Reactions: Dante and 12.Adam

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
395
Reaksiyon puanı
380
Puanı
104
her ikisinin de -karakter acilim- anlatimlarini begendim.

umarim uzun soluklu bir proje olur. ilk izlenimim oldukca pozitif.
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica