Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Diziyi 26 Ağustos'ta izlemeye başladım ama henüz ilk bölümü bitirmedim, 21 dakika izlemişim görünüyor. Terapist modu da çok kötü. Merak edip açmıştım, psikolojik tahlilden çok olayı anlatıyor. Olayı zaten görüyoruz, gördüğümüz olayı anlatıyor. Bir de sahne gelişirken, diyalogların arasına dalıp diyalogları anlamsız hale getiriyor, diyaloglar anlaşılamıyor. Diziyi terapist modu dışında izlemek daha mantıklı. Dizinin zaten kasvetli bir havası var konusu itibariyle, izlemesi zor olabiliyor bu yüzden. İlişki üzerine, tam da Marriage Story tarzı. En azından Türkiye'deki klişe romantik dizilerden uzak görünüyor.
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,901
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
6. BÖLÜM FRAGMANI
------

1x5

Bu arada 5 dizinin en iyi bölümüydü o yüzden kısa da olsa ayrı yorum yapmak istedim. Genellikle bölümlerin bir kısmı mutlu bir kısmı mutsuz geçerdi ama bu sefer iki kısımda birden Deniz ve Barış'ın kavgalarını izledik. Ama bölümün gerginliğine rağmen Özge Özpirinçci hem de Salih Bademci her sahnede öyle döktürdüler ki sanki onlarla aynı ortamda bulunuyor gibiydik. Hele ki Deniz'in önce Barış'a sonra da kendisine zarar vermesi aşırı etkileyiciydi. Tabii fiziksel şiddetle birlikte psikolojik şiddet de gırla gitti. Bölüm boyunca ikisinin kusurlarını da peş peşe görme imkanı bulduk ve keşke 2015'te ayrılsaymışsınız da çocuk mocuk işine hiç bulaşmasaymışsınız dedirtti. İşte geçmişteki travmalar insanda öyle izler bırakıyor ki deli gibi sevmek bile bir ilişkiyi kurtaramıyor. En azından ben neden evlenmek istemediğimi daha iyi anlamış oldum. :A

8.5/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Bu dizi bence iyi bir iş. Zaman zaman klişelere düşüyor evet ama türevi dizilerden çok daha kaliteli. Ya da ilişki dramaları izlemek beni sarıyor, bilemedim. :A
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,714
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
İlk 4 bölümü bitirdim, 5. bölümün yarısındayım. Aklıma gelmişken kısa bir ara yorum geçeyim.

Dizi hiç fena değil ama çok ayılıp bayıldığım bir yanı olmadı şimdiye dek. Başrol oyunculukları çok iyi. Özge Özpirinçci'yi zaten yıllardır çok severim ve burada da harika. Öyle bir dizi ki bir an "ah keşke böyle bir ilişkinin parçası olsam" dedirtiyor hemen sonrasında "Allah korusun böyle ilişkiden" dedirtiyor. :)

En büyük sorun bence süresinin çok uzun olması. Şu ana kadar izlediğim tüm bölümlerde sıkıldığım kısımlar oldu bol bol, tekrara düşüyor bazı anlarda dizi.

Ushan Çakır'ın karakteri ve oyunculuğu dizinin başka bir eksisi.

Neyse, devam. :)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,714
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
@Aserat en çok 5. bölümü beğenmiş ama benim en beğenmediğim bölüm oldu. Bir iyi bir kötü dengelemesinin bozulması hoş olmadı. 1 saati aşkın süre sürekli kavga eden çift izlemekten fenalıklar geçirdim. Çok aşırıydı bence bölümdeki bazı noktalar.

Diğerleri 7 civarıydı hep, bu 5-6 arası.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,714
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Son 3 bölüm güzeldi.

Sezon finalini epey başarılı buldum. Dizinin ikinci yarısında birkaç ters köşe yaptığını da söylemek mümkün.

Bu ilişkiye bu son yakışırdı, mutlu son olmasına sevindim.

İnsan sevdiğinin değerini bilmeli ve onu kaybetmemek için çabalamalı sonucunu çıkarmak gerekiyor sanırım. Özellikle bu dizideki karakterlerimiz gibi muhteşem bir uyum varsa bunu yeniden elde etmek çok zor çünkü...

Özge Özpirinçci hayranlığım katlandı. Her bölümde ayrı şahaneydi. Salih Bademci'yi ilk kez sanırım burada izlediğim, o da şahane oynamış.

Neticede ilişkiler üzerinde kaliteli bir işti. Yer yer izlemesi yorucu olsa da üst düzey yerli dijital dizilerimize bir yenisi eklendi...

Son bölümler 8-9 civarıydı. Sezona genel puanım 7.5-8 arası bir şey olacak muhtemelen birkaç gün içinde yapmayı çok istediğim sezon yorumumda. :)
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat