BluTV'nin merakla beklenen yeni dizisi 'İlk ve Son' bugün yayın hayatına başlıyor!
Cem Karcı'nın yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosunu Hakan Bonomo'nun kaleme aldığı dizinin başrollerini Özge Özpirinçci ile Salih Bademci paylaşıyor.
BluTV Production'ın yapımcılığını üstlendiği ve ilk sezonu 8 bölümden oluşan dizi; Deniz ve Barış’ın 10 yıla yayılan ilişkilerinin tutku ve sancı dolu hikayesini izleyiciyle buluşturacak.
Kadrosunda; Gülçin Kültür, Serkan Ercan, Şerif Erol, Sacide Taşaner, Ushan Çakır, Engin Alkan, Selin Yeninci, Tayanç Ayaydın, Ayta Sözeri’nin de yer aldığı dizi ile ilgili yorum ve paylaşımlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz. İyi seyirler!
bu gün dediğim gibi denedim ancak bir olay sevmediğim şekilde kurgulanmış o da şu ki terapist modunu açtığımız zaman oyuncular konuşurken onların sesi alınıp psikolog konuşmaya başlıyor. bu sefer ne dediklerini anlamak için tekrar konuşmanın başına sarmak gerekiyor. Keşke ya boş müziğin olduğu sahnelerde o sesleri koysalardı ya da 2 hafta daha zaman ayırıp özel 2-3 sahne çekip o modu açtığımızda araya sahneleri daha homojen serpiştirselerdi daha hoş olabilirdi.
bu gün dediğim gibi denedim ancak bir olay sevmediğim şekilde kurgulanmış o da şu ki terapist modunu açtığımız zaman oyuncular konuşurken onların sesi alınıp psikolog konuşmaya başlıyor. bu sefer ne dediklerini anlamak için tekrar konuşmanın başına sarmak gerekiyor. Keşke ya boş müziğin olduğu sahnelerde o sesleri koysalardı ya da 2 hafta daha zaman ayırıp özel 2-3 sahne çekip o modu açtığımızda araya sahneleri daha homojen serpiştirselerdi daha hoş olabilirdi.
Aynen, diziyi izlemedim ama o özellik için biraz bakındım. Aslında tam her şeyi yorumlamaları için mantıksız olmamış ama her yerde de gerek yoktu bence. Bir de sanırım sesi tam almayıp çok hafif bırakmışlar, o da pek hoş olmamış.
İlk 3 bölümü geç de olsa izledim ve şunu söyleyebilirim ki yılın en iyi dizilerinden biri olmuş. Hatta aylarca PR'ı yapılan ama kimseye yaranamayan Yeşilçam'dan bile daha güzeldi. Demek ki büyük etki yaratmak için illa büyük bütçelere gerek yokmuş ve iki kişinin sıradan hikayesi de yetiyormuş. Sıradan diyorum çünkü büyük kısmını daha önce izlediğimiz bir hikaye var ama öyle güzel bir formatla anlatmışlar ki ilgiyle izleniyor. Mesela 2011'de nasıl tanıştıklarını ve 2021'de nasıl boşandıklarını gösteren süreci aynı bölümde parça parça görüyoruz. Sonraki bölümler de 2012-2020, 2013-2019 vs. şeklinde gidiyor. Sezonun ne kadar süreceği açıklanmadı ama bir yorumda 6 bölümdür diye gördüm ve mantıklı geldi çünkü 2014-2018, 2015-2017, 2016 derken ortaya varılacak ve anlatılacak bir şey kalmayacak. Zaten BluTV de hiçbir dizisi için ilk haftadan 3 bölüm vermediği için 3+3 şeklinde yayınlayacaklar anlaşılan.
Senarist erkek olmasına rağmen hem erkeğin hem de kadın karakterin altı güzelce doldurulmuş. Hiç kimsenin tarafını tutmuyor, ikisinin de yanlışlarını objektif bir şekilde gösteriyor ve yorumu izleyiciye bırakıyor. Ama Deniz'den Barış'a kıyasla bir tık daha gıcık kaptım bazı yerlerde.
Cem Karcı zaten çok iyi bir yönetmen ve böyle sınırlı olabilecek bir hikayeden inanılmaz verim almış. Dramı abartmadan öyle etkileyici anlara imza atıyor ki takdir etmemek mümkün değil. Yorum yapmak haddime değil ama en azından uğruna Kırmızı Oda'yı bıraktığı yapımın yine onun kadar kaliteli bir iş olduğuna sevindim.
Hem Salih Bademci hem de Özge Özpirinçci adeta döktürmüş. Tabii kendilerine geniş bir alan açılınca ikisi de bol bol kendini gösterme fırsatı bulmuş. Çift olarak da aşırı uyumlu olmuşlar. Bu arada Gülçin Kültür Şahin'e sonunda köylü kadın değil de şehirli modern kadın rolünü veren kimse tebrik ve teşekkür ediyorum.
Her bölüm güzeldi ama en çok 3'ü beğendim çünkü düğün sahneleri aşırı eğlenceliydi ve cenaze anları da çok naif işlenmişti. Bu arada 2. bölümde Barış'ın Ushan Çakır'a yapmak istediklerimizi yapmasına da çok sevindim adamın mantar gibi her iyi projeden fırladığını görünce sinirim tepeme çıkıyor.ss
Sonuç olarak yaşı daha büyük olanlar ve bu tarz ilişkilerden geçenlere daha çok hitap edecek bir dizi ama buna rağmen izlerken ben de zevk aldım. Hem dramı hem de komediyi ölçülü bir şekilde kullanıp doğal ve gerçekçi bir yapım çıkarmışlar. BluTV saçma sapan işleri bırakıp böyle projelere devam etsin vallahi billahi laf etmem.