İşte Türk Dizilerinin Youtube Karnesi!

batuhankaralar

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
16,907
Puanı
1,061
youtube_engellendi_tib_2_iyasam.jpg

Günümüzde dizi izlemenin en çok tercih edilir aracı şüphesiz ki en büyük video paylaşım sitelerinden birisi olan Youtube. Fenomen haline gelmiş dizilerin yapım şirketleri, bu potansiyeli görerek dizileri için kanallar açmakta ve açılan kanallardan bölümleri ve bölüm fragmanlarını paylaşmakta. Peki Türk dizilerinin Youtube karnesi nasıl?

Farklı bir iş olarak Türk seyircisinin gönlünde yer edinen Kuzey Güney dizisi, diğer kanallara açık ara fark atarak liderlik koltuğunun sahibi oldu. Kanal, toplamda 230 milyon kez izlenerek en yakın rakibine neredeyse 2 kat fark atmış. Haftalık 700 bin civarı bir izlenme sayısı olan kanalın bu başarısı yapım şirketinin yüzünü güldürdü.

Türk televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en büyük dizilerinden birisi olarak gösterilen Aşk-ı Memnu, Youtube listesinde ikinci sırayı alıyor. Şu sıralar Avrupa ülkelerinin yoğun ilgisine sahip olan dizinin resmi kanalındaki videolar toplamda 140 milyona yakın izlenmiş. Yayın tarihinden çok uzun bir süre geçmesine rağmen halen Youtube'da popüler olarak izlenen dizinin kanalı haftalık olarak 700 bine yakın izlenme potansiyeline sahip.

atv'nin Pazartesi akşamlarının amiral gemisi olan Karadayı, listemizde üçüncü sırada yer alıyor. Karadayı, toplamda 135 milyonu geçen izlenme sayısı ve haftalık 1 milyona yakın izlenme potansiyeli ile ikinciliğe sahip olan Aşk-ı Memnu'yu devirmek için gün sayıyor. Kısa sürede bu denli büyük bir başarı yakalayan kanalın başarısı parmak ısırtacak cinsten.

İlk 3'ün tamamının Ay Yapım kanallarından oluştuğunu söylemek mümkün. Bunu biraz da yapım şirketinin dizilerinin sosyal medya mecralarını doğru yönde kullanmasına bağlayabiliriz. Öte yandan yüksek reytinglere sahip olan dizilerin Youtube'da fazla etkin olamadığını görüyoruz. Kurtlar Vadisi'nin Youtube'da kanalı yokken, Balkanlar'da aşırı derecede takip edildiği söylenen Muhteşem Yüzyıl'ın resmi kanalının sadece 10 milyon izlenim alması kafaları karıştırıyor.

Genel olarak Türk dizilerinin Youtube'daki durumları;

Kuzey Güney : 230.000.000
Aşk-ı Memnu : 140.000.000
Karadayı : 135.000.000
Ezel : 125.000.000
Medcezir : 70.000.000
Beni Böyle Sev : 25.000.000
Çalıkuşu : 22.000.000
Kara Para Aşk : 11.000.000
Muhteşem Yüzyıl : 10.000.000
Arka Sokaklar : 6.000.000
Kurt Seyit ve Şura : 4.000.000

Batuhan Karalar // TVKedisi.com

Son düzenleme:
@Forumdash @batuhankaralar ve ay yapım takımı bu işe çok sevinecek lakin afk ve my videolarınıpaylaşan ve sonradan videoları saklayan turkweb 352 milyon görüntülenme ve 1milyon 330 bin aboneye sahip yani lider olan bu iki dizi :X

Ay yapım youtube anında yüklüyor ki diğer şirketler ay yapım kadar bu işe önem vermiyor.. Ortada adil bir yarış yokki

@Forumdash @batuhankaralar ve ay yapım takımı bu işe çok sevinecek lakin afk ve my videolarınıpaylaşan ve sonradan videoları saklayan turkweb 352 milyon görüntülenme ve 1milyon 330 bin aboneye sahip yani lider olan bu iki dizi :X
Turkweb içinde sadece muhteşem yüzyıl yok başka dizi ve programlar da var.

afk,aşk ve ceza ve film fragmanalrı var :) ama afk ile my dışında izlenen yok 352 milyonu 300 milyonu afk+my :X
AFk'yi çıkar aradan :X Adam konuda dizileri tek tek hesaplamiş. Konuda çok ala [HASHTAG]#KARADAYI[/HASHTAG] + KG + Aşk-ı Memnu + FGSN diye toplam sonucu yazabilirdi :F:F

Ayrıca seninde dediğin gibi fragmanlar ve aşk cezayı da küçümseme damlaya damalaya göl olur :F

AFk'yi çıkar aradan :X Adam konuda dizileri tek tek hesaplamiş. Konuda çok ala [HASHTAG]#KARADAYI[/HASHTAG] + KG + Aşk-ı Memnu + FGSN diye toplam sonucu yazabilirdi :F:F

Ayrıca seninde dediğin gibi fragmanlar ve aşk cezayı da küçümseme damlaya damalaya göl olur :F
toplam sonuca gerek yok :F turkweb i taki pedenler afk ve my için takip ederdi topalm 1.3 milyon küsür takipçisi var şimdi ikisi de yok videoları sinek avlıyor :F

ayrıca geçen sene haberini yapmıştım bunun en çok izlenen diziler ve tablosu işte :
DİZİ250bin altı 250-500bin500bin-1milyon1-2milyon2milyon+
AFK 225971
Aşk-ı Memnu37321-
Kuzey Güney28262--
Muhteşem Yüzyıl2750192

toplam sonuca gerek yok :F turkweb i taki pedenler afk ve my için takip ederdi topalm 1.3 milyon küsür takipçisi var şimdi ikisi de yok videoları sinek avlıyor :F

ayrıca geçen sene haberini yapmıştım bunun en çok izlenen diziler ve tablosu işte :
DİZİ250bin altı 250-500bin500bin-1milyon1-2milyon2milyon+
AFK 225971
Aşk-ı Memnu37321-
Kuzey Güney28262--
Muhteşem Yüzyıl2750192
Geçen senden bu seneye 365 gün geçmiş ben o zaman zarfında neler izlerim neler :F Git haberini güncelle bari :F Sanırım tabloda bölüm olarak yazmişssin(b)

o da yeni aşk-ı memnu gibi 5 karadayı gibi 2 yıllık değil :F
Şimdiki youtubede görüntülenme sayılarını bulamadım/bulamıyorum (b) @butuhankaralar onu da eklesin konuya konu eksik şu haliyle:F [HASHTAG]#KPA[/HASHTAG] 'da ayrıca bi atak yapıyor son bölüm 135bin izlenmiş şimdiden:X

Medcezir daha 70 milyonda fazla birşey değil :D
Olsun ekle hacı adam MY'yi savunuyor ama destek olarak AFK'yi de katıyor:F:F Senin konunu çurutuyor böylelikle:F

Şimdiki youtubede görüntülenme sayılarını bulamadım/bulamıyorum (b) @butuhankaralar onu da eklesin konuya konu eksik şu haliyle:F [HASHTAG]#KPA[/HASHTAG] 'da ayrıca bi atak yapıyor son bölüm 135bin izlenmiş şimdiden:X
kara para aşk
  • 33.117 abone
  • 10.067.404 görüntüleme
  • Katıldığı Tarih 3 Ara 2013

Muhteşem Yüzyıl;

22.909 abone
9,524,646 izlenme
Katıldığı Tarih 14 Temmuz 2010
eee panpiş başka bir arzun?
eee panpiş turkweb o kanalı açtı kullanmadı biraz araştır :) o kanal 131.bölümden beri aktif my şu an 137.bölümü yayınlayacak 6 haftada kpa nın 9 haftası ka izlenmişler :)

iyice araştır görürsün turkweb hep böyle yapar adını feriha koydum da emirin yolu olduktan sınra ayrılmıtı son 10 bölümü ayrı kanal oldu kanalı açar öyle bırakır :)

https://fav10.net/forum/threads/er-meydanında-hangi-diziler-Önde.176445/#post-1046780

@batuhankaralar @Forumdash siz incelerseniz artıkın ben susayım :X