- Reaksiyon puanı
- 13,173
- Puanı
- 1,059
Ekimde sinemalarda olacak hint filmi black uyarlaması, Beren Saat'in baş rolünü üstlendiği ve Uğur Yücel'in yönettiği Benim dünyam'ı, işitme ve görme engelliler filmin facebook sayfasına bıraktıkları mesajlarla protesto ettiler. Bırakılan mesajlar, filmin engelileri anlamadığı, saygısızlık yaptığı amaçlarının engeliler üzerinden para kazanmak olduğunu yönünde.
Adem Kuyumcu:
Bu film bu oyunculara hiç yakışmadı. Acındırma ve ötekileştirmelerle dolu bir tanıtım ile Görme engelliler için sesli betimleme işitme engelliler için alt yazısı olmayan engelliyi anlatan bir film olamaz. Duyarlılıkla değil engelliler üzerinden para kazanmak için yapıldığı anlaşılıyor. Umuyorum bir an önce sesli betimleme ve alt yazılı olarak engellilerin de izlemesi sağlanır. Kör değil ; Görme engelli , Sağır değil işitme ve konuşma engelli denilseydi daha insanca olurdu.
Eyyüp Çiçek
bir isitme engelli olarak bende-bizde bu film i izlemek istiyoruz....... alt yazisini yollayalim gidin derneğinizde salonunuzda izleyin diye bir açıklama yapılmış.bu nasıl bir mantık ve bir zihniyettir biz 81 ilde yüzlerce ilçe ve yerleşim biriminden oturuyoruz .hepimiz aynı evde . aynı ilçede ve aynı ilde yaşamıyoruzki. hepimiz bir araya gelip tek bir salon da izleme imkanımız yokki. BU FILM IÇIN ALT YAZI ISTIYORUZ.YOKSA TÜRKIYE DEKI YAKLAŞIK 3 MILYON ISITME ENGELLININ BU FILMI IZLEYEMEMESININ TEK SORUMLUSU SIZ OLACAKSINIZ.!.. LÜTFEN BIZI BU FILMI IZLEYEMEKTEN ALIKOYMAYIN.!!...
Son düzenleme: