İşitme Engelliler Beren'in Filmini Protesto Ediyor

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Ekimde sinemalarda olacak hint filmi black uyarlaması, Beren Saat'in baş rolünü üstlendiği ve Uğur Yücel'in yönettiği Benim dünyam'ı, işitme ve görme engelliler filmin facebook sayfasına bıraktıkları mesajlarla protesto ettiler. Bırakılan mesajlar, filmin engelileri anlamadığı, saygısızlık yaptığı amaçlarının engeliler üzerinden para kazanmak olduğunu yönünde.

Adem Kuyumcu:
:DBu film bu oyunculara hiç yakışmadı. Acındırma ve ötekileştirmelerle dolu bir tanıtım ile Görme engelliler için sesli betimleme işitme engelliler için alt yazısı olmayan engelliyi anlatan bir film olamaz. Duyarlılıkla değil engelliler üzerinden para kazanmak için yapıldığı anlaşılıyor. Umuyorum bir an önce sesli betimleme ve alt yazılı olarak engellilerin de izlemesi sağlanır. Kör değil ; Görme engelli , Sağır değil işitme ve konuşma engelli denilseydi daha insanca olurdu.

Eyyüp Çiçek

bir isitme engelli olarak bende-bizde bu film i izlemek istiyoruz....... alt yazisini yollayalim gidin derneğinizde salonunuzda izleyin diye bir açıklama yapılmış.bu nasıl bir mantık ve bir zihniyettir biz 81 ilde yüzlerce ilçe ve yerleşim biriminden oturuyoruz .hepimiz aynı evde . aynı ilçede ve aynı ilde yaşamıyoruzki. hepimiz bir araya gelip tek bir salon da izleme imkanımız yokki. BU FILM IÇIN ALT YAZI ISTIYORUZ.YOKSA TÜRKIYE DEKI YAKLAŞIK 3 MILYON ISITME ENGELLININ BU FILMI IZLEYEMEMESININ TEK SORUMLUSU SIZ OLACAKSINIZ.!.. LÜTFEN BIZI BU FILMI IZLEYEMEKTEN ALIKOYMAYIN.!!...

Son düzenleme:
ay sonunda nerede kaldı beyazsoy un beren konusu diyordum :X

bu arada filmin reytingte ne işi var filmle ilgiliyse film bölümüne güncel bir olaysa güncel haberlere :) @darksaal

ne yapsalar şuç oluyor.... :bağır:
filmi inceledim , hatta bugün bir program vardı hiçte acındırma yapmadılar
aksine onların yaşadığı hayattaki zorlukları dile getirdiler 🙂
biraz insaf....

Film kötülenince Direk Beran saat üzerinden yazılmış.:F

halbuki film uğur Yücel'in filmi.:D

beyler işitme engeliler için birde şu açıklam yapmışlar yollayalım alt yazıyı derneklerinde izlesin yuh diyorum artık bu kadar saygısızlık olur ayıp denen bişey var. alın okuyun
https://www.facebook.com/BenimDunyamBerenSaat?fref=ts&filter=2

filmin tanıtımı ugur yücel üzerinde mi yapılmış facebook sayfası bile beren üzerine kurulmuş

Film cuma günü vizyona girecek. Nerden biliniyor altyazısı olunmadi? veya nerden biliniyor sesli betimlemeli dvd olunmayacaği? Konuya girer girmez hemen anladım @beyazsoy haberi oldugunu:X

Filmi izledim yabancı versiyonunu biraz acıma vardı ama onların ne kadar zor hayat yaşadıklarını ve hayatımın çok fazla değerli olduğunu anlattı bana film.

Ayrıca üniversite okuyor kız.hem kör hem sağır bir kız bunu yapabiliyor diyor film.Bu mu acındırma.:D

Film cuma günü vizyona girecek. Nerden biliniyor altyazısı olunmadi? veya nerden biliniyor sesli betimlemeli dvd olunmayacaği? Konuya girer girmez hemen anladım @beyazsoy haberi oldugunu:X
sayfaya gie görürsün nerden anladıgım.. bu filim ebgeliler üzerine kurulu diyor ki film biz sizleri anlıyoruz ama onların filmi sinema izleyeceği hiç bir şey yapmamışlar. sadece engellerin dramı üzerinden yürümek ve ceplerini doldurmak. diğer filimler gibi dvdsinde değil film vizyondayken olacak

engelillere cevap vermişler oku biraz empati yap

bir isitme engelli olarak bende-bizde bu film i izlemek istiyoruz....... alt yazisini yollayalim gidin derneğinizde salonunuzda izleyin diye bir açıklama yapılmış.bu nasıl bir mantık ve bir zihniyettir biz 81 ilde yüzlerce ilçe ve yerleşim biriminden oturuyoruz .hepimiz aynı evde . aynı ilçede ve aynı ilde yaşamıyoruzki. hepimiz bir araya gelip tek bir salon da izleme imkanımız yokki. BU FILM IÇIN ALT YAZI ISTIYORUZ.YOKSA TÜRKIYE DEKI YAKLAŞIK 3 MILYON ISITME ENGELLININ BU FILMI IZLEYEMEMESININ TEK SORUMLUSU SIZ OLACAKSINIZ.!.. LÜTFEN BIZI BU FILMI IZLEYEMEKTEN ALIKOYMAYIN.!!...

intikam 36 bölüm daha yayınlanmayı garantiledi hemen bu haber çok yaşa anti berenizm bari protesto edilen syafayı beğenen sayısı 1000 olsaymış ya da 25 engelli vatandaaş olsaymış protesto eden :)

Katılıyorum. Beren Saat'e değil Uğur Yücel'e yüklenilmesi gerekirdi eğer böyle bir şey varsa ki bu film hakkında çok haber çıktı. Yok konusu çalıntı, uyarlama vs. Ya gerçekten öyle olduğu için ya da çok kaliteli bir film olduğu için çekilememe durumu var ama hangisi doğru bilemiyorum. (b)

beyler işitme engeliler için birde şu açıklam yapmışlar yollayalım alt yazıyı derneklerinde izlesin yuh diyorum artık bu kadar saygısızlık olur ayıp denen bişey var. alın okuyun
https://www.facebook.com/BenimDunyamBerenSaat?fref=ts&filter=2

filmin tanıtımı ugur yücel üzerinde mi yapılmış facebook sayfası bile beren üzerine kurulmuş

haberde yandaşlık var.Kabul edelim.

Bugüne kadar hep baş rollerinde Uğur Yücel ve Beren Saat yazarken.Hatta filmi Uğur Yücel yönetmişken şimdi beren Saat'e yüklenmek haksızlık.:()

sayfaya gie görürsün nerden anladıgım.. bu filim ebgeliler üzerine kurulu diyor ki film biz sizleri anlıyoruz ama onların filmi sinema izleyeceği hiç bir şey yapmamışlar. sadece engellerin dramı üzerinden yürümek ve ceplerini doldurmak. diğer filimler gibi dvdsinde değil film vizyondayken olacak
attiğin linkteki sayfada istekleri isteyen kullancılar en eski 12 saat önce yapmişlar. Alt yazı hazırlamak 1 günük olay. Cuma günü vizyona gireceği zaman belki çıkar?

Bugüne kadar hep baş rollerinde Uğur Yücel ve Beren Saat yazarken.Hatta filmi Uğur Yücel yönetmişken şimdi beren Saat'e yüklenmek haksızlık.:()[/quote]
facebok saydası beren sat üzerine yapılmış kime yüklenecekler.. sonuçta beren madem duyarlı sanatçı oda uyarabilirdi kardeş biz onların filmini yaptık anlayacaklar mı acaba o da bu sagıssılıga ortak olmuş onu neden koruyorsunuz anlamıyorum

attiğin linkteki sayfada istekleri isteyen kullancılar en eski 12 saat önce yapmişlar. Alt yazı hazırlamak 1 günük olay. Cuma günü vizyona gireceği zaman belki çıkar?
şakamı yapıyor film dağıtılmış heryere alt yazı nasıl yetişsin.. zaten yapımcılara bu itirazlarını yerine getirmiş aşaglanmışlar nasıl okuyorsun sayfayı hatta o mesajı sayfaya da ekledim

intikam 36 bölüm daha yayınlanmayı garantiledi hemen bu haber çok yaşa anti berenizm bari protesto edilen syafayı beğenen sayısı 1000 olsaymış ya da 25 engelli vatandaaş olsaymış protesto eden :)
saygıssızlıgın dik alası ne 25 kişi diyerek küçümsüyon beren hayranı oldugun nasıl belli ))) o yazanlar ebgellei gurupların liderleri

şakamı yapıyor film dağıtılmış heryere alt yazı nasıl yetişsin.. zaten yapımcılara bu itirazlarını yerine getirmiş aşaglanmışlar nasıl okuyorsun sayfayı hatta o mesajı sayfaya da ekledim
Yahu altyazı hazırlamak 1 günlük iş kaldıkı internetten maille yollarlar altyazıyı. Bende diyorum ki mesajı yazan en eski kullanıcı 12 saat önce birisi yazmiş ve sonrasında yorumlar aynı gitmiş.İlk yorumu atan kişi belki sensin nerden bilecem? Bazen böyle fitnelikler düşündürmeye itiyorsun beni:))))

Hit almak için açılmış bi konu işte.. :kiki:Yorum yazmaya bile gerek yok..
benim hit işleriyle işim olmadıgınjı herkes bilir konu bile açmıyorum gerekmedikçe.. burda özürlüllere saygısızlık var biraz buraya kafa yorsanız

Bugüne kadar hep baş rollerinde Uğur Yücel ve Beren Saat yazarken.Hatta filmi Uğur Yücel yönetmişken şimdi beren Saat'e yüklenmek haksızlık.:()
facebok saydası beren sat üzerine yapılmış kime yüklenecekler.. sonuçta beren madem duyarlı sanatçı oda uyarabilirdi kardeş biz onların filmini yaptık anlayacaklar mı acaba o da bu sagıssılıga ortak olmuş onu neden koruyorsunuz anlamıyorum

şakamı yapıyor film dağıtılmış heryere alt yazı nasıl yetişsin.. zaten yapımcılara bu itirazlarını yerine getirmiş aşaglanmışlar nasıl okuyorsun sayfayı hatta o mesajı sayfaya da ekledim[/quote]

Peki haklısın.:)Yazıda hata yok.

saygıssızlıgın dik alası ne 25 kişi diyerek küçümsüyon beren hayranı oldugun nasıl belli ))) o yazanlar ebgellei gurupların liderleri
sayfayı açanların kim olduğu belli değil yazanalrın gerçek engelli olup olmadığı belli değil :)filmin fragmanı kaç gün önce çıkmasına rağmen filmin çıkmasına günler saatler kalana ka böyle bir protestoda bulunmayanların saygısına samimiyetine mi güvenicem

Forum İstatistikleri

Konular
173,108
Üyeler
8,483
Son Üye
justking