Üsküdar'a Giderken'in Yayın Tarihi Belli Oldu : 5 Mayıs Perşembe...

Güçlü dizilerden sonra gelen yapımların çok izlendiği bir gerçek tabi,Kanal D bunu kullanmak istiyor belli ki ama 23:00'de komedi çekilmez...

Geç saate koymasının nedeni acaba kısa olması olabilir mi,mesela Cuma'ya Kalsa kısaydı,geç saatte olmasına rağmen çabuk bitiyordu,sorun teşkil etmiyordu...

Onu bende düşündüm. Olabilir.

Ya da 23.00'e kadar beklemeyip 22.30'da başlatırlarsa da pek sorun olmaz sanıyorum.

Leyla ile Mecnun şu an 22.10 gibi başlıyor ve dizi fenomen olmuş durumda internette. Yahşi Cazibe de uzun süre 22.30 sonrasında ekrana geldi ve çok iyi reytingler alıp zirveyi zorladı ama orada Cuma - Cumartesi yayınlanmasının etkisi vardı.

Tabi tabi,şu kesin eğer iş çok iyiyse hangi saatte olursa olsun tutar, geç saate olmasından biraz düşük reyting alabilir ama perşembe 4. sırayı alırsa (Fatmagül-Fatmagül özet-Kvp ardından) dizi boş bir güne taşınacaktır,yalnız bu dizinin kaderinde Behzat Ç var gibi,internette patlayıp sonradan açılacak gibi,Geniş Aile'ciler de bu diziye kayabilir üstadım gibi...

Evet katılıyorum ama izlemek lazım önce diziyi. Her ne kadar tanıtımlar çok iyi olmuş olsa da dizinin içeriğiyle ilgili pek bir şey sunulmuyor şu an.

Boş güne alınacağını ise pek sanmıyorum şimdilik. Zaten 4-5 hafta kadar sonra diziler sezon finali veya final yapmaya başlayacaklar. O zamana kadar Perşembe PT2'de devam eder.

Dizinin başlama tarihi olarak 5 Mayıs'ı işaret eden fragmanı konuya eklemiş bulunmaktayım...

Haklısın üstadım,sezon finaline az kalmışken yeriyle oynamazlar,tutarsa haziranda perşembe 20:00 olur...

Doktorlar ve Cuma'ya Kalsa da adından söz ettirmişti. Fatih Aksoy'un tutsun veya tutmasın bu projesiyle adından söz ettireceğine inanıyorum. İyi bir giriş yapabilir ama sonu diğer komedi dizileri gibi olabilir.

Hata Yaptıklarını Düşünüyorum...

Çok saçma. Ben birkaç öngörüde bulunayım.
Üsküdar'a Giderken için tanıtımlarda 23.00 dikkatimi çekti. Kanal D Yönetimi %100 tutacak bir yapımmış gibi bu diziyi 23.00'a koymayı nasıl düşündü? anlayamadım. 22.15 olur, 22.30 olur. Fakat kimse bir komedi dizisini 23.00'a kadar beklemez.
Nuri yayından kalkmadı. Çok yavaş bir biçimde çekimleri yapılıyor, tahminimce. Çünkü Kanal D Nuri konusunda çekimser.
Show'un yeni dizisi Canım Babam ise Perşembe gününe gelmeyecek. Açıkça söylüyorum; Canım Babam Pazartesi 20.00'da, Karakol Perşembe 20.00'da ekranlara gelecek. Show TV belki Karakol'u riske atmak istemeyip saat 22.00'da da yayınlayabilir. Fakat saati reytingine pek etki etmez.

Alabilecekleri Reytingler ve Sıralamalar:
PERŞEMBE 23.00
TOTAL
8-Üsküdar'a Giderken 3,11
A/B
5-Üsküdar'a Giderken 5,26
PAZARTESİ 20.00
TOTAL
6-Canım Babam 4,46
A/B
3-Canım Babam 6,78
PERŞEMBE 20.00
TOTAL
5-Karakol 5,09
A/B
3-Karakol 7,11
Sayısal değerler aynen tutmasa bile sıralamalar ve gün tahminlerinin tutacağından eminim.

Samet sürekli tahmin yapıyorsun ama hiçbiri tutmuyor. Tutsa da çok az... 25 Nisan 2011 reyting tahminlerine baktım. Oldukça başarısız. Özellikle Karadağlar tahminin dikkatimi çekti. Tahminle sonuç arasında 10 sıra ve 3 reytingden fazla fark var. Hem A/B'de hem de TOTAL'de. Tahmin yapacaksanız eski verileri değerlendirin ve dizilerin son durumlarını gözden geçirin bence... Keskinbudala 2-3 haftadır Öyle Bir Geçer Zaman Ki inanılmaz düşecek diyordu ben de 25 reytingin altına düşmez diyordum. 2 haftadır 25-28 reyting aldı. Bu sadece bir örnek. Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin 26 Nisan 2011 reyting tahminimi sonra söylerim. Kısaca tahminlerinizde biraz eski verileri göze alın. Karakol'un o kadar yüksek reyting alacağını sanmıyorum. Kurtlar Vadisi Pusu bile 7-8 reyting alıyor A/B'de... Ancak saat 22.30 gibi başlarsa... Karakol'un 20.00'de hiç şansı yok. Üsküdar'a Giderken ise Türkan'ın ilk günleri gibi 5-6 reyting civarı alır. Tabii bu yorumlarımı değiştirmem için 1.bölümleri görmeliyiz. Günler ve saatleri kesinleşmeli. Ondan sonra ölçüp biçeriz.

Canım Babam'ın Pazartesi 20.00 olma ihtimali yok bana göre.

Üsküdar'a Giderken'in saati 23.00 olarak kesinleşmiş. Hadi PT2'ye koydunuz tamam da 23.00 nedir :)
Kanal D bu işlerde en başarılı kanal olsa da bazen hiç anlaşılmayacak büyük hatalar yapıyorlar. Yeni başlayacak iddialı bir dizinin ilk bölümünün 23.00'da olmasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.