Ünlü Yapımcı Faruk Turgut'tan Özel Açıklamalar!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,780
Reaksiyon puanı
63,223
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
kizilcik-serbeti-tv-reklam.jpg


Gold Film'in sahibi olan ünlü yapımcı Faruk Turgut'tan özel açıklamalar!

Fatma Karaağaç'ın YouTube'ta sunduğu "20 Dakika" programına konuk olan yapımcı, sezona damga vuran 'Kızılcık Şerbeti'nin hazırlanma süreci, aldığı ceza ve geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunurken Özgü Namal ve Özcan Deniz'in bir araya geleceği yeni dizisi 'Kızıl Goncalar'la ilgili bilgiler de verdi.

İşte röpörtajdan öne çıkan bazı satır başları:
"Biz bu projenin üstünde aşağı yukarı 1 yıldır çalışıyorduk. Türkiye'nin sosyolojisine aynı tutup özellikle kutuplaşmanın bu kadar yoğun yaşandığı bir ortamda eleştirel bir bakış açısıyla farklılık getirip insanların dikkatini buraya odaklayabilir miyiz diye yola çıktık. En baştan beri motiveydik, amacımız belliydi: Kutuplaşma ortamının eleştirel anlamda yansımalarını insanlara sunmak, kutuplaşarak yaşamanın sıkıntılarını anlatmak. İnsanlar birbirini anlamadan dinlemeden, kılığıyla kıyafetiyle, görüntüsüyle değerlendirmerek yorumlamanın yanlış olduğunu önemli olanın insanın düşünceleri olduğunun altını çizerek bir şeyler anlatmaya çalıştık. Mümkün olduğu kadar objektif davranmaya özen gösterdik, sonuçta da başarılı olduk."

"Mahkeme devam ediyor, geçen pazartesi günü 1. mahkeme oldu. Sanıyorum 15-20 gün içerisinde mahkeme kararını verecek. Normalde bu dizinin bu şekilde bir cezayı almaması gerekiyor ama mahkeme nasıl bir karar verir, nasıl bir uygulamaya gider bilemiyorum. O uygulama da verilirse biz de ona uymak zorundayız. En büyük sorumluluk ve risk kanalda olacağı için, kanal da böyle bir riski almaz. Cezanın iki haftasını çektik, bundan sonra 3 hafta daha yayının durdurulması şeklinde karar verilebilir. Eylülün başı gibi sezonu açmayı düşünüyoruz, ceza olursa eylülün sonunda açarız."

"Sezon finalimiz çok etkili oldu, trafik kazasıyla iki ana karakterden birinin öldüğü, birinin yaşadığı yönünde anons geçildi. Şu anda yakaladığımız ivmenin boşa gitmemesi adına çalışıyoruz. İki senaristimiz, altı danışmanımız var; hiçbir şeyi oturup kafamızdan yazmıyoruz. Bu dizinin içinde en az 3-4 tane muhafazakar kesimden danışmanlarımız var. Yanlış yapmayalım, eksik yapmayalım diye işimizi çok ciddiyetle yapıyoruz. Şu anda sezon için senaryolar yazılıyor. Kaldığı yerden devam edecek, diziye yeni karakterler dahil olacak, mevcut karakterler de devam edecek."

"Özgü ve Özcan'ı bir araya getirmek için uzun zamandır çaba içindeydim. Senaryolar yazılıyor, 1. bölüm senaryosu bitti. Hem Özcan hem Özgü bana olan inançlarından ötürü prensip olarak bu dizinin içinde olacaklar. Umarım senaryolar istediğimiz gibi çıkar, çünkü çok iddialı bir iş. Biz kendimize bir misyon edindik, Kızılcık Şerbeti'nin başarısının tesadüf olmadığını, Gold Film'in farklı işler yapan bir şirket olduğunu kanıtlamamız gerekiyor. Türkiye'nin önemli senaristlerinden biri olan Necati Şahin yazıyor, aşağı yukarı 1 yıldır hazırlanıyor. Umutluyuz; etkili bir iş olacak, farklı bir iş olacak."

Diğer açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz:
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica