Üç Bölümlük Mini Dizi Yakında

papuleoo

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
11,286
Puanı
710
Uzun zamandır üstünde çalıştığım dizinin ana karekterlerini sonunda bitirdim. Dizinin şu an sadece ana hatları bitti diyaloglar kısmı ise maalesef daha var :) en kısa zamanda onuda yazıp burada sadece senaryonun ana hatlarını içeren üç bölümlük senaryo tarzında paylaşmayı düşünüyorum.

Şimdilik dizinin sadece ana karekterlerini tanıtacığım ve kısmet olursa eylül veya ekimde yayınlamayı düşünüyorum.

Geçmiş Geleceğim dizisinin Ana Karekterleri;

Altar Gökoğlu : Dizinin Ana başrol oyuncusudur. 20'li yaşlarında ablası Elif'in pencereden düşüp ölmesi üzerine akli dengesi bozulmuş ve yaklaşık on yıl akıl hastanesinde kalmıştır. Kendisine şizofreni teşhisi konmuştur.

Mine : Altar'ın çocukluk arkadaşı ve sevgilisidir lakin Altar'ın hastaneye konması üzerine başka biriyle evlenmiştir.

Suratsız Abdullah : Altar'ın çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda kan kardeşidir.

Elif : Altar'ın 25 yaşında ölen ablasıdır.

Seher : Altar ve Mine'nin çocukluk arkadaşıdır.

Mesut : Altar'ın babasıdır. Kızının ölümü üzerine ortadan kaybolmuştur.

Yozgatlı : Altar'ın mahalleden arkadaşıdır.

Yaşlı Kral : Altar'ın amcası ve aynı zamanda mafya babasıdır.

Kasacı : Mine'nin babası ve Yaşlı Kral'ın rakibidir.

Kandemir : Altar'ın akıl hastanesinden arkadaşıdır. Lakin kimse onun hakkında bir şey bilmemektedir.

Sarhoş : Mahallede gece gündüz içen biri olduğundan kendisine bu lakap takılmıştır. Gerçek adını kimse bilmez.

Fırtına Kemal : Mahalle okulun türkçe öğretmenidir. Dersteki hızından dolayı kendisine bu lakap takılmıştır.

Konusu kısacası ablasının ölümü üzerine bunun bir cinayet olduğunu düşünen Altar'ın akıl hastanesine düşmesi ve akabinde gelişen olayları anlatmaktadır.

Bu arada dizi takip etmeyi düşünenler konuda belirtsin ona.göre başlayınca etiketliyeceğim. Şimdilik dizi takip ettiğini düşündüklerimi etiketledim :)

Geçmiş Geleceğim yakında FavoriForumum'da.

@Samanyolu24 @pompy @Yiğitt @adımutlulukk @Polat Şaşmaz @beyazsoy @cookies @Yiğitt @Aserat @Çiğdem- @denizz19 @Bully @vadikızı @gözlemci @mrt-06

Son düzenleme:
Keşke konuyu açmadan önce dizine bir isim bulup öyle açsaydın, acelesi yoktu sonuçta. :)

Hayırlı olsun dizi projen, bekliyoruz. Bu arada dizinin konusu geniş, nasıl 3 bölümde bağlayacaksın?

Keşke konuyu açmadan önce dizine bir isim bulup öyle açsaydın, acelesi yoktu sonuçta. :)

Hayırlı olsun dizi projen, bekliyoruz. Bu arada dizinin konusu geniş, nasıl 3 bölümde bağlayacaksın?
Haklısın lakin bu karekterleri altı aya yakın bir zamanda tasarladığımı düşünürsek pek acele etmiş de sayılmam :)

Konusu dediğin gibi uzun lâkin ben sadece ana hatlarını burada paylaşacağım :) senaryonun genel hatları ile başka planlarım var.

Bu arada dizi ismi ile ilgili önerin varsa dikkate alabilirim. Zaten gelen seçenekleri dikkate alıp bir isim belirleyeceğim.

Haklısın lakin bu karekterleri altı aya yakın bir zamanda tasarladığımı düşünürsek pek acele etmiş de sayılmam :)

Konusu dediğin gibi uzun lâkin ben sadece ana hatlarını burada paylaşacağım :) senaryonun genel hatları ile başka planlarım var.
6 aydır karakterleri tasarlayıp, kafanda bir isim düşünmedin mi? Dediğim gibi konusu güzel, sende güzel işlersen çok iyi bir iş ortaya çıkabilir bence.

6 aydır karakterleri tasarlayıp, kafanda bir isim düşünmedin mi? Dediğim gibi konusu güzel, sende güzel işlersen çok iyi bir iş ortaya çıkabilir bence.
Aga üstünde titizlelikle çalışıyorum aklımda bir kaç isim var lakin tam olarak yeterli değil bu konuyu da bir nevi onun için açtım diyebiliriz. Varsa isim önerin dikkate alabilirim.

Aga üstünde titizlelikle çalışıyorum aklımda bir kaç isim var lakin tam olarak yeterli değil bu konuyu da bir nevi onun için açtım diyebiliriz. Varsa isim önerin dikkate alabilirim.
Senin aklındaki birkaç isim nedir? Aklıma hiç gelmiyor, o aklındakileri söylesen ona göre yardımcı olabilirim? :)

hayırlı olsun başarılar aga :)
6 ay çok çalışmışsın,ortaya çok başarılı bir iş çıkacaktır

Senin aklındaki birkaç isim nedir? Aklıma hiç gelmiyor, o aklındakileri söylesen ona göre yardımcı olabilirim? :)
Benim en çok beğendiğim isim 'Geçmiş Yaşantının İzleri' ama önceden de dediğim gibi tam bir şey belirlemedim forumda bazı arkadaşlar öneri yaptı onları da dikkate alacağım.

Hayırlı olsun Aga :) takip ederim. :D sen isim bul bende sana afiş yaparım istersen. :D

Eyvallah aga çok sağol :)
hayırlı olsun başarılar aga :)
6 ay çok çalışmışsın,ortaya çok başarılı bir iş çıkacaktır
Teşekkür ederim aga :) umarım ilgi görür.

Konu ne mafya çatışması mi

Mafya ile ilgisi yok onlar yan rol ve olaya kısmen etkileri olacak. Olay daha çok Altar'ın ölen kardeşinin sırrını ararken yaşadıklarını anlatıyor. Ayrıca Şizofreni üzerinde de durulacak .

Benim en çok beğendiğim isim 'Geçmiş Yaşantının İzleri' ama önceden de dediğim gibi tam bir şey belirlemedim forumda bazı arkadaşlar öneri yaptı onları da dikkate alacağım.

Eyvallah aga çok sağol :)

Teşekkür ederim aga :) umarım ilgi görür.

Mafya ile ilgisi yok onlar yan rol ve olaya kısmen etkileri olacak. Olay daha çok Altar'ın ölen kardeşinin sırrını ararken yaşadıklarını anlatıyor. Ayrıca Şizofreni üzerinde de durulacak .
Yalnız şizofren ölen kardeşin uzuntusuyle olmuyor ama dizilerde her geleni şizofren yaptıkları için bu durumu eş geçebilir. Yalnız konu film yada dizi için uygun değil.

Yalnız şizofren ölen kardeşin uzuntusuyle olmuyor ama dizilerde her geleni şizofren yaptıkları için bu durumu eş geçebilir. Yalnız konu film yada dizi için uygun değil.
Şimdi içeriği tam olarak anlatmak istemiyorum :) şizofreni hakkında bilgim inanki çok iyi bunu zaten senaryoyu okuduğunda bana hak vereceksin.

Film olarak düşünüyorum ve de birçok yarışmaya da kismet olursa göndereceğim.

Hayırlı olsun bekliyorum ama karakter tanıtımların akıldan uçucak gidicek :) Zaten 3 bölümlükmüş yayınlasaydın şimdiden :)

hayırlı olsun şimdiden @papuleoo 😉😉😉

ayy zaten 3 bölümlük birşeymiş okuruz tabikide isim aklıma gelirse söylerim :F:F:F

Hayırlı olsun bekliyorum ama karakter tanıtımların akıldan uçucak gidicek :) Zaten 3 bölümlükmüş yayınlasaydın şimdiden :)
Teşekkür ederim :) Daha bitmediği için yayınlayamadım :) aslında 50 bölümde çıkar ama sıkmak istemiyorum.

hayırlı olsun şimdiden @papuleoo 😉😉😉

ayy zaten 3 bölümlük birşeymiş okuruz tabikide isim aklıma gelirse söylerim :F:F:F
Teşekkür ederim :) isim aklına gelirse iyi olur en azından alternatifler çoğalır.

Teşekkür ederim :) Daha bitmediği için yayınlayamadım :) aslında 50 bölümde çıkar ama sıkmak istemiyorum.

Teşekkür ederim :) isim aklına gelirse iyi olur en azından alternatifler çoğalır.
ayy aslına bakarsan senin yorumunu okumadan önce benimde aklımda geçmişle izlerle ilgili bir isim geliyordu geçmişin izleri gibi falan bunu düşünürken senin isim düşünceni gördüm hemen hemen aynı
:F:F:F

geçmiş ve izler kelimeleriini kullanıp bir isim çıkabilir ortaya bu 2 kelime bu diziye uyuyor bence yanına ekleme yapılabilir:F:F:F

ayy aslına bakarsan senin yorumunu okumadan önce benimde aklımda geçmişle izlerle ilgili bir isim geliyordu geçmişin izleri gibi falan bunu düşünürken senin isim düşünceni gördüm hemen hemen aynı
:F:F:F

geçmiş ve izler kelimeleriini kullanıp bir isim çıkabilir ortaya bu 2 kelime bu diziye uyuyor bence yanına ekleme yapılabilir:F:F:F
Sağolsun forumdan bazı arkadaşlarda bazı önerilerde bulundu. Bakalım en son şeklini verip bir isimde karar kılacağım :)

Bu arada teşekkür ederim :)