Merhaba Dante, yazını okudum. İkimiz adına da yazıklarında hem fikir olduğumuz noktalar mevcut. Bu açıdan çok mutlu oldum.
oncelikle merhabalar hobbit. tekrardan ellerine ve kalemine saglik.
yorumunu keyifle okudum.
Dizinin ekseni ve Ömer / Gamze ikilisinin ayrılırsa yadırgamam demişsin bu noktada bende senle aynı fikirdeyim artık.
Ancak dizinin izlenebilecek hala birçok kısmı bende mevcut. Bende eminim ki diziye bundan sonra eski önemi vermesen bile kısım kısım izlemeye devam edeceğini düşünüyorum. Son bölümün artan oranlarını da düşünürsek bir müddet daha bu şekilde devam edeceğini tıpkı senin gibi bende düşünüyorum.
goreceli elbette. yani, 2.sezon dolayli *dram ve *kasvet yonu cok fazla denkleme girdiginden, < haliyle *basrol *ikilinin de bundan az cok nasibini aldigindan, - ister istemez gozler(en azindan benim gibi dusunenler) *ilk sezonki naif ,saf askla dolu sahnelerini ,tutku dolu sahneleri ariyor , ozluyor......
2.sezon konulari yelpaze gibi sekle burundu. <<->>
tahir odakli konu,,
nevzat ~sule ,,,
eda ~ atilla ,,,
resat ~ cicek,,,,
vicdan ~hakan <bilindik klise sahneler oldugundan denkleme yazmayi dusunmuyordum,yine de yazdim.
< unuttugum konular,karakterler vardir.aklima bunlar geldi .
< bu dedigim denklemlerde, kanimca gamze ve omer'in birlikteliginin bir amaci yok . ilk sezon bize sunulan *ikili ozelindeki durumlarinin/konularinin *ustte bahsettigim denklemlere neden entegre veya ayni tencereye eklendigine - anlam veremedim. elbette dizi uzasin diye *mutluluklarini erken den gostermek istemiyorlardir, isin teknigi vs .
fakat ,bastan bize sunulan naif ikili ve buna bagli samimi yazilan sahneleri ile 2.sezon izledigimiz omer~gamze yaziliminin alakasi yok... *ozellikle omer baglaminda bu bold net bir durum tespiti. < bu da haliyle ikiliyi ilk sezonki haliyle benimsemis kitleleri de rahatsiz ediyor hakli olarak.
tum bunlar bir yana, ilk sezonki gibi *istedigimiz sekilde ilerleseydi :
elbette ayri eve ciksalar, omer kendine ufak bir dukkan tutsa/sahaflar da vs,
mutlu mesut denklemi cabucak halledilip dizinin sonlanmasi beklenirdi.
omru bu yonden uzun olmazdi dizinin.
dolayisiyla, *senin de _dedigin _gibi, diger konulari bu ikiliyi de araya katarak yeni giren karakterler ile ilisik harmanlamaya calisiyor senarist. fazla dram ve kasvet vs done'lerini bolca kullanarak................
reyting iyi ise, izleniyorsa, dedigim gibi, devam ederler bu mevcut sekliyle.
Şimdi gelelim 35. bölümü yayınlanan fragman ile birlikte yorumlamaya:
İlk olarak *Çiçek karekteri ile başlamak istiyorum. Bölüm sonu Nilüfer'in kapıyı hızlıca açıp dedesinden yardım istemesi ile bitmişti. Başlangıcında olaylar silsilesi ile devam etti. Ömer ile Gamze ev meselesi yüzünden tartışırken Çiçek bir kez daha Gamze ile sözlü olarak bir çatışmaya girdi. Bu bağlamda Çiçek sırasıyla Reşat,Nisa,Ömer ile sözsel çatışmalara girmeye devam etti. Birde bence gözden kaçırılan bir detay var. Çiçek eve geldiğinden beri Tahir'i savunur oldu. Savunma nedenleri bence Tahir'in onların evliliğini savunması değil. Aileye bu konuda yalan attığını düşünüyorum. Tahir'in örgüte çalışmasını bildiği için onu arkalandığı düşüncesindeyim. Çiçeğinde bu örgüte çalıştığını ve bunu Tahir gibi bilmeden değil bilerek yaptığını düşünüyorum. Artık bu konudan eminim. Çiçekte onlara çalışıyor. Gamze,Nisa ve Nuran gibi güçlü kadın karekterleri gördükçe de onlar ile çatışmaya giriyor. Yaklaşık 2/3 bölümdür bu şekilde devam ediyor.
*. bu denklemini yazmistin.hatirliyorum. < halen merakla bekliyorum cikacak mi diye
😛 bekleyip gorelim.
Örgüte parasal akış ve genç insanlar bulma işini de Atilla ve Nevzat hallediyor. Bu kanıyada fragmanda Nevzat'ın Şeyh'leri olarak söylenen adamın elini öpmesi ile anlayabiliriz. Son olarak Çiçeğe dönersek bölümün bir kısmında herkes Çiçeği bir şekilde arıyor ama bir türlü bulunamıyor ve olay Çiçeksiz hallediliyor. Çiçek karekterinin gizemini de buradan anlayabiliriz. Bana göre birşeyler karıştırdığına eminim. Altından bir bityeniği çıkacak.
*nevzat fragman konusuna sasirdim acikcasi. ben duz, kardesi konusunda diziye giris yaptigini dusunmustum. basroller bu iki kardes dolayli ayrilirlar, veya birbirlerini kiskanirlar, yanlis anlasilmalar,vsvs klasik konu islenir sandim. . . <> *.dizideki varligi fragman dolayli -ters kose bir durum.
Eda ve Emine ikilisine gelirsek ikiside kurtulacak oradan herkes bundan emin. Bu ya *Yaman sayesinde yada Polis yüzünden olacaktır diye düşünüyorum. İlerisini düşünürsek Emine bu olaydan çok rahat sıyrılıp kendini temize çıkaracaktır olanlara dayanamayıp. Eda ise daha çok işin içine batacak diye düşünüyorum. Fragmanda bu görülüyor ancak Eda'da bir değişim olmaz ise bu yolda bir ilerleme olacağını sanıyorum.
yaman tek kurtarirsa fazla klise olur, ki, konum itibariyle *rasyonel durmaz.
umarim boyle br sey yazilmaz.
dedigin gibi 2.alternatif sekliyle kurtarilir. < emniyete haber vermis olan yaman,bu sayede eve baskin baglaminda emine ve eda kurtarilir.
1- bolumun girisi lokanta da ve kapi onundeki konusma.
2- galeri de sule dolayli mini merhabalasma.
3- yeni dukkana ekmek getirirken ufak konusma.
4- bolumun sonundaki sule nin evindeki yemek masasi dolayli sahne.
Bu dediklerinde bende hemfikirim. 2:45:00 küsür olan bir bölümde daha fazla süreleri olabilirdi veya bu 4 sahnenin süreleri daha uzun olabilirdi.
ilk sezonun albenili olmasinda ana bold faktorler ikilinin sahneleriydi,,, bunun 2.sezon tu ka ka edilmesi hem de gostere gostere,,, fazla dikkat cekti. < haliyle tepkiler cok fazla youtube vs yorumlarda.
2.sezon basladigindan beri omer degil de baska biri var gibi karakter olarak.
bu durumu da halen inatla duzeltmiyorlar.....
uzerine birde gamze tum yuku cekiyor uzuntu ve genel anlamda....
< tum olanlar gamze nin yuzunden meydana geldi durumunu *2.sezon neredeyse *her bolum > gamze'ye dolayli dolaysiz yuzune karsi *soylediler. < resat dan tahir'e, nisa dan vicdan'a, e tabii en fazla laf vuran omer''i de unutmamak lazim....hepsi-laflariyla gamze nin gururuyla oynadilar resmen.
mutluluk sahnesi mi ? kiz kulesi onu bulusmalari romantik sahneler mi?
eski de ilk sezon da kaldi. bi nevi : mazi de . . .
Bunlardan ayrı olarak iki şeye daha değinip bitireyim:
1. Gamzenin taşınma muhabbetine Reşat Ademoğlu sonuna kadar destek verdi. Burada bizimle yaşamayı kabul etmesi bile büyüklüktü ve kendi evinde yaşamak istemesinde haklılık payı var diyerek Gamzeye destek çıktı. Üstüne Çiçek ile Gamze hakkında tartışırken Gamzenin benim Gelinim değil o benim Kızım diyerek yine Gamzenin tarafında olması beni ziyadesiyle memnun ve mutlu etti.
kesinlikle bolumun en dokunakli iki sahnesinden biriydi benim adima.
2. Arda/Şule/Ömer ve hatta akabinde *Gamzenin bu üçlüyü izlemesi çok hoş bir görüntü oluşturdu. Şule'nin tam olarak kötü biri mi yoksa yaşadığı olaylar yüzünden mi bu hale geldi bilmiyorum ancak, resim konusunda ki tutumu hoşuma gidiyor. Umarım bu tarz Arda'nın da olduğu veya Arda gibi olan başka çocuklarında sahneleri olur. Bu iki sahne dizide benim için 10/10 şeklinde bir sahneydi.
arda nin sahnesi kendisi dolayli hos bir sekansdi bence de .
+ olarak *gamze beyazlar icinde harika gozukuyordu. . . bu dizi de her bolum zarafetiyle arzi endam eden gokce bahadir'in > giyim ,tasarim ekibini tebrik ediyorum. gamze roluyle harika oyunculugu disinda cok iyi gorunuyor.
Bir tane de kafamı kurcalayan ve henüz daha düşündüğüm zaman bulamadığım bir sahne vardı. Vicdan'ın hapisten çıktıktan sonra *Reşat'ın böyle yapmaya devam edersen ne olursa olsun *Nilüfer'i alırım demesi bende bir sürü soru işareti bıraktı. Henüz daha bununla alakalı bir şey tam kestiremedim ancak ileriki bölümler adına büyük bir spoiler verilmiş olabilir. Bekleyip göreceğiz.
@Dante sende dahil olmak üzere forumdaki herkese iyi okumalar dilerim.
İYİ SEYİRLER
*. bu noktayi da gecmiste deginmistin. unutmadim .
😛
bakalim dedigin gibi cikacak mi ...
tesekkurler. benden de izleyenlere iyi seyirler.