oncelikle ellerine ve kalemine saglik. keyifle okudum.34. Bölüm de geride kaldığına göre yorumlayalım madem.
* denklem - farkli ve bir o kadar persfektifli olmus.Şimdide gelelim Emine/Yaman/Nilüfer cephesine. Bu cephede de Emine'nin Yamandan bir çekincesi var. Hepimiz anlamışızdır sanırım. Emine, Nilüfer'i kıskanıyor mu, Yaman'ın Nilüfer ile konuşmasını mı istemiyor yada Yaman'ın Nilüfer'i sevebileceğini düşünüpte görüşmesini istemiyor Nilüfer ile onuda ilerleyen bölümlerde daha net göreceğiz gibi.
Ama bu noktada oluşabilecek bir *denklemden banhsetmek istiyorum. Eda ve Emine ikilisinin Atilla ile tanıştığını gördük. Ben bu ikiliye Yaman ve Nilüfer'inde ilerleyen bölümlerde katılacağını düşünüyorum. Ki Yaman Atillayı ayrılırken gördü. Eda, Emine, Yaman ve Nilufer dörtlüsü Atillanın ağına düşecek gibi duruyor.
yine farkli bir persfektif sunmussun. merak ve heyecanla -bu genel mesajinda yazdigin tum olasiliklarin hangisinin cikacagini bekliyor olacagim.Gelelim en cafcaflı kısma;bence Çiçek Hanım, bir yerlerde toplantılara sohbetlere gidiyor ve bu sohbetlerin Tahir'in hocam dediği kişi ile bağlantısı var. Yani Çiçek Hanım aslında bu sohbetlerin yönetici kademesinde olabilir ve burada öğrendiği veya öğretildiği bilgiler dolayısı ile Gamze'ye bu şekilde davranıyor olabilir. Çiçek Hanım'ın yönetici kadrosunda her şeyi bilerek yaptığı ve buna göre hareket ettiğini görürsem benim için kötü bir karekter olarak anılacaktır.
Son kısım biraz karışık oldu gibi ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. İyi okumalar dilerim. İyi seyirler.@Dante
bunu ben ekleyecektim.ustteki uzun mesaji yazarken firsat bulamadim .
sormayi unuttum , dizinin senaristi mi degismis ? ben youtube yorumlarda denk geldim de ,dikkatim den kacmadi.
Yazının şimdilik bu kısımda yazan tarafına cevap vereceğim. Daha ayrıntılı yarın yazacağım.sule , omer den ziyade gamze'ye zarar verecek . bu tabii benim tahminim
Yazının şimdilik bu kısımda yazan tarafına cevap vereceğim. Daha ayrıntılı yarın yazacağım.
Senin tahminini kabul etmekle beraber, bana öyle geliyor ki Şule karekteri ile Gamze *sonrası oluşacak olan başrole oynamış olacak senarist.
Daha kısa yazarak anlatmak gerekirse Şule bana göre artık başrol. ÖmGam fan kitlesinin bunu sevmeyecekleri aşikar. Kabulde etmezler zaten. Ama sonuç olarak senaristin yazmış olduğu bir hikaye düşünürsek ve fan kitlesinede boyun eğilmez ise gayet yazabilir. Al sana el arttırımı
İyi okumalar..
(Sadece tahmindir)
Bu konuda bende senin gibi düşünüyorum. Gereksiz uzatıyor Ömer. Ne evde olup biten ile herhangi bir haberi var, ne neler olduğunu soruyor bir de yetmiyor Gamze olup bitenleri söylemesine rağmen yinede trip atıyor. Gamze eylem'e geçince de bu sefer de kızıyor.omer yine sasirtmamis tutulan eve gitmemis,,,,,
birde uzerine halen tavir yapiyor vs.......
Ben kendi adıma Vicdan/Tahir denkleminde bir hareketlilik bekliyordum. Daha önceki mesajlarımdada belirtmiştim. Vicdan bence hala yalan söylüyor. Aklının bir yerinde Ademoğlu ailesinden intikam almak var. Vicdan'ın Tahir sonrası geçmişi, Ademoğlu ailesine anlattığı gibi değil. Buna eminim. İzleyip göreceğiz.fragmanda en beklemedigim sahne - vicdan-tahir sahnesi. surpriz oldu.
En büyük rakiplerinden birisi geliyor, Kızıl Goncalar. Ondan öncesinde böyle bir şey yapmaları gerekiyordu ama bu yaptıkları yeter mi kendilerini kurtarmalarına bilemiyorum.gec oldu ama guc oldu .sezon basindan beri izleyiciler fragman gec gelisine, haftalik bolum tanitiminin cok az yapilmasina,ozen gosterilmemesine devamli elestiri yapiyordu.ben dahil,eminim sende ayni dusunuyorsundur .
<
son donemde kanal gittikce sasirtmaya basladifragmanlari erken vermeler, uzerine 2.fagmanlari da sicagi sicagina vermeler vs .
hayretler icerisindeyim iyi anlamda .
Bu konuda bende senin gibi düşünüyorum. Gereksiz uzatıyor Ömer. Ne evde olup biten ile herhangi bir haberi var, ne neler olduğunu soruyor bir de yetmiyor Gamze olup bitenleri söylemesine rağmen yinede trip atıyor. Gamze eylem'e geçince de bu sefer de kızıyor.
Kendi ailelerini kurma adına oluşturulan bu senaryoda Ömer gerçekten çocuk gibi davranıyor.
Evet dar bir zamanında aile büyükleri bize yardım edebilir ama bu tepkiler artık aşırı fazla kaçıyor Ömer karekteri adına. Bir yerde de dizide kendi çizdiği imajın tersini yapmış oluyor, tutarsızlık var.
hatirliyorum. bu tahminini aklimin bir kosesin de tutuyorum diziyi izlerken.Ben kendi adıma Vicdan/Tahir denkleminde bir hareketlilik bekliyordum. Daha önceki mesajlarımdada belirtmiştim. Vicdan bence hala yalan söylüyor. Aklının bir yerinde Ademoğlu ailesinden intikam almak var. Vicdan'ın Tahir sonrası geçmişi, Ademoğlu ailesine anlattığı gibi değil. Buna eminim. İzleyip göreceğiz.
kesinlikle. halbuki kac defa belirttik, ilk sezon baslarindan boyle boyle yapmalari gerekirdi. basrol ikiliye bastan beri bariz buyuk ilgi vardi ozellikle cok uyumlu enerjileri yuksek oluslari dolayli.......Evet, bana kalırsa da diziye gereken önemi geçte olsa vermeye başladılar. Sadece fragman özelinde değil. YouTubeda da farklı tarzda birlestirmeli videolar yapıldı bu hafta. Bakalım devamı gelecek mi. Ama ne olursa olsun güzel sevindirici bir gelişme..
İyi Seyirler
Gülizar Irmaktan bahsediyorsun sanırım. 32. Bölümde diziden ayrılmış olarak gözüküyor. 1. Bölümden 32. bölüme kadar o yazmış. 3 bölümdür farklı 2 kişi yazıyor.sormayi unuttum , dizinin senaristi mi degismis ? ben youtube yorumlarda denk geldim de ,dikkatim den kacmadi.
* .Bölüm özelinde Çiçek'in üzerine çok *gidiyorlar. Eminim altından bir şey çıkacak. 🤭☺️ @Dante
Merhaba Dante, yazını okudum. İkimiz adına da yazıklarında hem fikir olduğumuz noktalar mevcut. Bu açıdan çok mutlu oldum. Dizinin ekseni ve Ömer / Gamze ikilisinin ayrılırsa yadırgamam demişsin bu noktada bende senle aynı fikirdeyim artık.ne yazsam bilemedim.
acikcasi bolumun ilk 1 saatindeki cicek'in tutumunu iyi niyetli bulmadim.
< gamze nin ve omer'in hatta resat'in ve nisa nin *tepkileri surpriz olmadi
oncelikle merhabalar hobbit. tekrardan ellerine ve kalemine saglik.Merhaba Dante, yazını okudum. İkimiz adına da yazıklarında hem fikir olduğumuz noktalar mevcut. Bu açıdan çok mutlu oldum.
goreceli elbette. yani, 2.sezon dolayli *dram ve *kasvet yonu cok fazla denkleme girdiginden, < haliyle *basrol *ikilinin de bundan az cok nasibini aldigindan, - ister istemez gozler(en azindan benim gibi dusunenler) *ilk sezonki naif ,saf askla dolu sahnelerini ,tutku dolu sahneleri ariyor , ozluyor......Dizinin ekseni ve Ömer / Gamze ikilisinin ayrılırsa yadırgamam demişsin bu noktada bende senle aynı fikirdeyim artık.
Ancak dizinin izlenebilecek hala birçok kısmı bende mevcut. Bende eminim ki diziye bundan sonra eski önemi vermesen bile kısım kısım izlemeye devam edeceğini düşünüyorum. Son bölümün artan oranlarını da düşünürsek bir müddet daha bu şekilde devam edeceğini tıpkı senin gibi bende düşünüyorum.
*. bu denklemini yazmistin.hatirliyorum. < halen merakla bekliyorum cikacak mi diye 😛 bekleyip gorelim.Şimdi gelelim 35. bölümü yayınlanan fragman ile birlikte yorumlamaya:
İlk olarak *Çiçek karekteri ile başlamak istiyorum. Bölüm sonu Nilüfer'in kapıyı hızlıca açıp dedesinden yardım istemesi ile bitmişti. Başlangıcında olaylar silsilesi ile devam etti. Ömer ile Gamze ev meselesi yüzünden tartışırken Çiçek bir kez daha Gamze ile sözlü olarak bir çatışmaya girdi. Bu bağlamda Çiçek sırasıyla Reşat,Nisa,Ömer ile sözsel çatışmalara girmeye devam etti. Birde bence gözden kaçırılan bir detay var. Çiçek eve geldiğinden beri Tahir'i savunur oldu. Savunma nedenleri bence Tahir'in onların evliliğini savunması değil. Aileye bu konuda yalan attığını düşünüyorum. Tahir'in örgüte çalışmasını bildiği için onu arkalandığı düşüncesindeyim. Çiçeğinde bu örgüte çalıştığını ve bunu Tahir gibi bilmeden değil bilerek yaptığını düşünüyorum. Artık bu konudan eminim. Çiçekte onlara çalışıyor. Gamze,Nisa ve Nuran gibi güçlü kadın karekterleri gördükçe de onlar ile çatışmaya giriyor. Yaklaşık 2/3 bölümdür bu şekilde devam ediyor.
*nevzat fragman konusuna sasirdim acikcasi. ben duz, kardesi konusunda diziye giris yaptigini dusunmustum. basroller bu iki kardes dolayli ayrilirlar, veya birbirlerini kiskanirlar, yanlis anlasilmalar,vsvs klasik konu islenir sandim. . . <> *.dizideki varligi fragman dolayli -ters kose bir durum.Örgüte parasal akış ve genç insanlar bulma işini de Atilla ve Nevzat hallediyor. Bu kanıyada fragmanda Nevzat'ın Şeyh'leri olarak söylenen adamın elini öpmesi ile anlayabiliriz. Son olarak Çiçeğe dönersek bölümün bir kısmında herkes Çiçeği bir şekilde arıyor ama bir türlü bulunamıyor ve olay Çiçeksiz hallediliyor. Çiçek karekterinin gizemini de buradan anlayabiliriz. Bana göre birşeyler karıştırdığına eminim. Altından bir bityeniği çıkacak.
yaman tek kurtarirsa fazla klise olur, ki, konum itibariyle *rasyonel durmaz.Eda ve Emine ikilisine gelirsek ikiside kurtulacak oradan herkes bundan emin. Bu ya *Yaman sayesinde yada Polis yüzünden olacaktır diye düşünüyorum. İlerisini düşünürsek Emine bu olaydan çok rahat sıyrılıp kendini temize çıkaracaktır olanlara dayanamayıp. Eda ise daha çok işin içine batacak diye düşünüyorum. Fragmanda bu görülüyor ancak Eda'da bir değişim olmaz ise bu yolda bir ilerleme olacağını sanıyorum.
ilk sezonun albenili olmasinda ana bold faktorler ikilinin sahneleriydi,,, bunun 2.sezon tu ka ka edilmesi hem de gostere gostere,,, fazla dikkat cekti. < haliyle tepkiler cok fazla youtube vs yorumlarda.1- bolumun girisi lokanta da ve kapi onundeki konusma.
2- galeri de sule dolayli mini merhabalasma.
3- yeni dukkana ekmek getirirken ufak konusma.
4- bolumun sonundaki sule nin evindeki yemek masasi dolayli sahne.
Bu dediklerinde bende hemfikirim. 2:45:00 küsür olan bir bölümde daha fazla süreleri olabilirdi veya bu 4 sahnenin süreleri daha uzun olabilirdi.
kesinlikle bolumun en dokunakli iki sahnesinden biriydi benim adima.Bunlardan ayrı olarak iki şeye daha değinip bitireyim:
1. Gamzenin taşınma muhabbetine Reşat Ademoğlu sonuna kadar destek verdi. Burada bizimle yaşamayı kabul etmesi bile büyüklüktü ve kendi evinde yaşamak istemesinde haklılık payı var diyerek Gamzeye destek çıktı. Üstüne Çiçek ile Gamze hakkında tartışırken Gamzenin benim Gelinim değil o benim Kızım diyerek yine Gamzenin tarafında olması beni ziyadesiyle memnun ve mutlu etti.
arda nin sahnesi kendisi dolayli hos bir sekansdi bence de .2. Arda/Şule/Ömer ve hatta akabinde *Gamzenin bu üçlüyü izlemesi çok hoş bir görüntü oluşturdu. Şule'nin tam olarak kötü biri mi yoksa yaşadığı olaylar yüzünden mi bu hale geldi bilmiyorum ancak, resim konusunda ki tutumu hoşuma gidiyor. Umarım bu tarz Arda'nın da olduğu veya Arda gibi olan başka çocuklarında sahneleri olur. Bu iki sahne dizide benim için 10/10 şeklinde bir sahneydi.
*. bu noktayi da gecmiste deginmistin. unutmadim . 😛Bir tane de kafamı kurcalayan ve henüz daha düşündüğüm zaman bulamadığım bir sahne vardı. Vicdan'ın hapisten çıktıktan sonra *Reşat'ın böyle yapmaya devam edersen ne olursa olsun *Nilüfer'i alırım demesi bende bir sürü soru işareti bıraktı. Henüz daha bununla alakalı bir şey tam kestiremedim ancak ileriki bölümler adına büyük bir spoiler verilmiş olabilir. Bekleyip göreceğiz.
@Dante sende dahil olmak üzere forumdaki herkese iyi okumalar dilerim.
İYİ SEYİRLER
* < 2.fragman eklenmis ,Şimdi gelelim *35. bölümü yayınlanan *fragman ile birlikte yorumlamaya:
* < dedigin malesef oluyor gibiEda ve Emine ikilisine gelirsek ikiside kurtulacak oradan herkes bundan emin. Bu ya Yaman sayesinde yada Polis yüzünden olacaktır diye düşünüyorum. İlerisini düşünürsek Emine bu olaydan çok rahat sıyrılıp kendini temize çıkaracaktır olanlara dayanamayıp. *Eda ise daha çok işin içine batacak diye düşünüyorum. Fragmanda bu görülüyor ancak Eda'da bir değişim olmaz ise bu yolda bir ilerleme olacağını sanıyorum.
yeni 2.fragman bu baglam da yaniyor. romantik sahneler civil civil gorunuyor. opme nin gectigi yer istiklal sandim hizli geciste, yavaslatinca farkli bir cadde oldugunu dusundum. o civar da olabilir, yeni calistigi *sanat galerisi nin caddesi olabilir....1- bolumun girisi lokanta da ve kapi onundeki konusma.
2- galeri de sule dolayli mini merhabalasma.
3- yeni dukkana ekmek getirirken ufak konusma.
4- bolumun sonundaki sule nin evindeki yemek masasi dolayli sahne.
Bu dediklerinde bende hemfikirim. 2:45:00 küsür olan bir bölümde daha fazla süreleri olabilirdi veya bu 4 sahnenin süreleri daha uzun olabilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?