Çukur 9. Bölüm - Vartolu Annesini Ziyaret Ediyor

Aras iyi, güzel oyuncu ama yıllardır forumda söylediğim gibi tek taraflı oyuncu. Baba sevgisinden mahrum, hırçın delikanlı rolü. Deliriyor, sinirleniyor. Bir de romantik yanı var. Kızlarla ukala konuşması falan. Başka numarası yok ama yetiyor tabi ki
Bu haliyle bile kendi jenerasyonun televizyondaki en iyisi olabilir.
Kulaklıkla müzik dinleye dinleye adam dövmek bana mantıklı gelmiyor. Tamam onu da anlarım karısını, babasını kaçırdılar. Silah konusunu iyi dedin. Yeniyetme halinde babasına haykırıyordu geçen 'ben dedim sana bırakın silahları gidelim' diye. Öyle bir senaryodan 'çocukken silah kullanmaya bu kadar meraklıymış ve öğretmişler'e geçiş yapmak mantıklı olmaz. Bekliyoruz tabi belki hiç açıklanmaz

Konu sadece bu bölümle ilgili değil ki. Son bölüm felaketti o ayrı. Genel olarak adam bardan çıktı, yıllardır rock söyleyip uçan sakız yapıyor. Direkt eli silahlı adamların başına geçip zekasıyla bütün olayları çözdü. 0'dan her şeyini kendisini kuran Vartolu varlık bile gösteremiyor. Bunu zekayla açıklayamazsın. O kadar kolay değil

Tartışmayı bırakın ve şuna gülün.

https://twitter.com/x/status/943858817422581760
@Çiğdem- @S.G.A.T. @MasacRE-

Oyunculuk konusunda fikrine saygı duyarım, o yüzden o konuya girmeyeceğim.

Örnek vererek anlatacağım. Yamaç karakteri aslında kimyager, geceleri de rock müzik çalıyor. Daha sonra çok sevdiği abisinin ölümü üzerine Çukur'a geri dönmek zorunda kalıyor. Daha sonra mecburiyetten mahallenin ve ailenin başına geçiyor. Daha sonra düşmanlarına çeşitli oyunlar kuruyor ve onları alt ediyor. Bence bunda sorun yok. Olabilir.

Buradaki sorun şu, izleyicilere Yamaç karakterinin dönüşümünü yeterince hissettirmediler, anlatmadılar o süreci. Hissettirseler yabancı dizi kalitesinde bir iş ortaya çıkar zaten. Vereceğim örneğe geleyim. izledin mi bilmiyorum ama Breaking Bad dizisinden örnek vereceğim. Walter adlı bir Kimya Öğretmeninin zamanla çok büyük bir uyuşturucu satıcısına dönüşmesini anlatıyor. Walter'ın soğukkanlı bir şekilde adam öldürmesi tam dört sezon sürdü. İşte fark bu. Yamaç'ın dönüşümünü güzelce anlatsalar daha sonra çok iyi silah kullansa, çok iyi dövüşse tahminen senin için de sorun olmayacaktı bu konu.

Benim için yine de sorun yok. Çok iyi silah kullanmasını ve dövüşmesini ilerleyen bölümlerde açıkladıkları taktirde tabii. Türk dizi standartlarına göre oldukça kaliteli bir iş izliyoruz her şeye rağmen. Sadece dediğim gibi Yamaç karakterinin dönüşümünü güzelce anlatmadılar. Sorun buradan kaynaklanıyor. Tabii birde Vartolu karakteri bir anda çok geri plana düştü, ikinci sorun da bu. Ancak ilerleyen bölümlerde yeniden ön plana çıkacaktır. Zaten son bölümün, son sahnesine bakılırsa Koçovalı ailesinin hayatını kurtaracak ve yeniden ön plana çıkacak Vartolu.