Polat Şaşmaz
Favori Üye
Anlamadım biri İçerde, Çukurdan daha iyi mi dedi?Bu dizi İçerde'nin yanına yaklaşamaz ya Çağatay'ın yerine Aras Tekindorun yerine de Kesal geçmiş işte
Anlamadım biri İçerde, Çukurdan daha iyi mi dedi?Bu dizi İçerde'nin yanına yaklaşamaz ya Çağatay'ın yerine Aras Tekindorun yerine de Kesal geçmiş işte
Bu dizi İçerde'nin yanına yaklaşamaz ya Çağatay'ın yerine Aras Tekindorun yerine de Kesal geçmiş işte
İyi demek az bile kalırAnlamadım biri İçerde, Çukurdan daha iyi mi dedi?
İşte bu yorumun fevkaladenin de fevkindeKesinlikle katılıyorum. İçerde'nin yan kadrosunu, birde Aras'ı alıp dizi yaptılar. Kadro olarak, senaryo olarak, hatta reyting olarak geride İçerde'den.
Durumu şöyle özetleyebiliriz:
Ezel > Karadayı > İçerde > Çukur.
Çağatay, İçerde'de muazzam söverdi.
Karadayı derken. Ezel zaten 1 numara ona kimsenin lafı olamaz. Ama İçerde ve Karadayı Çukur'dan kesin bir şekilde iyi diyemeyiz henüz.Kesinlikle katılıyorum. İçerde'nin yan kadrosunu, birde Aras'ı alıp dizi yaptılar. Kadro olarak, senaryo olarak, hatta reyting olarak geride İçerde'den.
Durumu şöyle özetleyebiliriz:
Ezel > Karadayı > İçerde > Çukur.
Çağatay, İçerde'de muazzam söverdi.
Saadettinin küfür sahnesi efsane sarpınki olmamış küfürler ona yakışmıyor şive ağız olamayınca sade istanbul Türkçesiyle söylemiş küfürden soğudum resmen bence bu efsane olur içerdenin ki bu sahneye yaklaşamaz bileSahne, İçerde'den kopyala-yapıştır. Bu yüzden efsane olamaz, olmuşu var çünkü.
Karadayı derken. Ezel zaten 1 numara ona kimsenin lafı olamaz. Ama İçerde ve Karadayı Çukur'dan kesin bir şekilde iyi diyemeyiz henüz.
İçerde iyiydi hoştu ama çok tekrara düştü. Çok boş bölüme sahipti. Çukur'un henüz bu duruma düştüğünü söylemek zor. Bir kere en başta adamların 14. bölümde yaptığı hamleye aldığı cesur karara bak. İçerde'de sır ortaya çıkacak diye sakız gibi uzatmışlardı hep son dakikada kurtuluyordu biri bir şekilde. Çukur tamamıyla planlı ve senaryosunun temelinden şaşmayan şekilde gidiyor. Ve bir çok karakterin alt yapısı harika yazılmış. Özellikle Vartolu karakteri kesinlikle tarihte yerini alacak özgünlükte ve oyunculuk olarak da zirvede oynanmış bir karakter. Çukur nasıl devam eder bilinmez ama bence potansiyel olarak Ne İçerde'den ne de Karadayı'dan geride olacaktır. Ezel ayarına çıkma olasılığı var lakin bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz. Daha henüz zeka işi senaryo, akıl oyunları pek göremedik. Görsek de tahmin edilebilir düzeyde oldu.
Ha bu sahne için de bir şeyler söyleyeyim. Efsane bir tepki olmuş. Kahkaha attım izlerken aynı duyguya girdim Vartolu'yla.
Saadettinin küfür sahnesi efsane sarpınki olmamış küfürler ona yakışmıyor şive ağız olamayınca sade istanbul Türkçesiyle söylemiş küfürden soğudum resmen bence bu efsane olur içerdenin ki bu sahneye yaklaşamaz bile
Evet İçerde konusunda hak veriyorum. İlk 15 bölüm baya iyi seviyedeydi. Ama arada çok bocaladı ve tatsız tutsuz bir çok bölüm izletti. Finale doğru toparlasa da finali baya mutlu son yapmak için zorlama olmuş. O kadar getir getir sonunda çok daha epik olabilecekken fan art yap. O yönden biraz tatminsizlikle ayrıldım o diziden. Ama diziye genel olarak kötü bakmıyorum baya iyi bir işti, sadece A klas iş diyemem.Kıyaslamaları şuan ki gözlemlerime göre yaptım, kişiden kişiye değişir o sıralama zaten. Ezel'in ilk sezonunun her bölümünde çeşitli akıl oyunları vardı ve bunlar tahmin edilemiyordu. Yabancı dizi gibiydi Ezel, Çukur bundan sonra seviyeyi ne kadar yükseltirse yükseltsin Ezel'i yakalama şansı yok bence. Ezel her açıdan bambaşka bir seviye.
İçerde'nin ilk 15 bölümü de bence aynı şekildeydi, yabancı dizi ayarındaydı. Aksiyonun olmadığı, ters köşelerin olmadığı, akıl oyunlarının olmadığı bölüm yoktu neredeyse. En önemlisi bu ters köşeler tahmin edilemiyordu. Sonra biraz bocaladılar ama son 10 bölüm tekrar vitesi yükseltip, toparlamıştı İçerde. O yüzden şu haliyle İçerde, Çukur'dan daha iyi bence. Ayrıca kadro olarak İçerde öndeydi.
Karadayı'ya gelirsek, Karadayı'nın racon sahneleri, dram sahneleri, mahkeme sahneleri, akıl oyunları, oyunculukları çok gerçekçiydi, bunda Kenan İmirzalıoğlu ve Yurdaer Okur başta olmak üzere diğer isimlerin payı büyük. Onun dışında kadro olarak aralarındaki en iyisi Karadayı bana göre. Bergüzar Korel, Çetin Tekindor, Erkan Avcı, Yurdaer Okur, Leyla Lydia Tuğutlu ve diğerleri... Çok iyi isimleri bir araya getirmiş bir diziydi. O yüzden Çukur'un önüne koydum. Çukur'un Karadayı'yı geçme potansiyeli tabii ki var.
Çukur'a gelirsek, ilk 15 bölüm beni pek tatmin etmedi. Çok daha iyi bir durumda olabilirdi şuan dizi. Özellikle 14. bölüm benim açımdan tam bir hayal kırıklığı oldu. Çok fazla klişe vardı. Ancak 15. bölüm beklentimi yine yükseltti. Dizinin bundan sonra izleyeceği yol çok önemli benim için. Eğer bundan tahmin edilemeyecek akıl oyunları, aksiyon sahneleri, Vartolu - Sadiş yüzleşmesi gibi etkileyici sahneler olursa yukarıdaki yazdığım sıralama değişir.
Evet İçerde konusunda hak veriyorum. İlk 15 bölüm baya iyi seviyedeydi. Ama arada çok bocaladı ve tatsız tutsuz bir çok bölüm izletti. Finale doğru toparlasa da finali baya mutlu son yapmak için zorlama olmuş. O kadar getir getir sonunda çok daha epik olabilecekken fan art yap. O yönden biraz tatminsizlikle ayrıldım o diziden. Ama diziye genel olarak kötü bakmıyorum baya iyi bir işti, sadece A klas iş diyemem.
Karadayı'yı 75 bölüm izleyip sonra bırakmış biriyim. Düşün bak o kadar bölüm sabredip bıraktım. Bölüm birikti sonra dönüp bir daha başlayamadım. Finalini falan izledim son sezonu az buçuk neler olduğuna baktım ama dönüp o aradaki bölümleri izlemedim. İntikam teması son sezona koyulmuş başarılı başlamıştı aslında. Ama ne olursa olsun o diziyi Kenan da olsa yapamıyorum üst düzey göremiyorum. Kadrosu konusunda hak veriyorum en iyi kadro oydu kesinlikle. Ama hikaye çoook bocaladı orda da.
Çukur yer yer klişeler içerse de buna hak versem de özgün karakterleri ve bir çok gizeme sahip olmasıyla potansiyeli çok yüksek bir iş olarak duruyor şuan. Ters köşeli ve tahmin edilemeyen senaryo kısmında katılıyorum, o yönden pek tatmin değilim. Ama senaristlerin bu bölümde yaptığı cesur hamle demek ki sonrası için farklı şeyler planladıklarını gösteriyor. Hikaye olarak da 2 sezon olabilecek bir hikaye. Daha sahip olduğu gizemler mevcut dizinin. Ezel seviyesine çıkabilir neden çıkamasın. 74 bölümlük diziydi Ezel ve ikinci sezon bir çok doldurma bölümü de vardı bunları es geçmeyelim. Bu dizi daha 14 bölüm oldu. İlerisi gösterecek neler olduğunu. Şu aşamada ben genel olarak başarılı buluyorum. Nasıl devam edeceğine göre bu değişebilir elbette.
ve beyefendininde üstü var çünkü vartoluya bir kişi bu ülkede telefonumu açmadı sen kimsin dedi telefondaBence İçerde A Klas bir işti. Her dizide olduğu gibi geçiş bölümlerine, tatsız bölümlere sahipti ama genel olarak çok iyiydi. Finali konusuna katılıyorum, finalden bir önce yayınlanan bölüm final bölümü olsa kimse itiraz etmezdi. Dizi yayınlanırken belirtmiştim bu görüşümü zaten. Ancak dediğim gibi geneline baktığımız zaman çok iyi işti.
Karadayı'da geçiş bölümleri barındırıyordu içinde ama dizi üç sezon sürdü, bunun olmasını normal karşılıyorum. İşin geneline baktığım zaman yine çok iyi işti. Ayrıca Karadayı'nın son sezonunu izlemeni öneririm. Bol bol kabadayı ve kötü karakter barındırıyor son sezon. Finali de çok iyiydi, güzel bir ters köşe barındırıyor içinde. Detay vermeyim şimdi, belki izlersin.
Çukur'un en sevdiğim yanı karakterleri zaten, kötü karakter dışında. Dizinin kötü karakteri beni tatmin etmiyor. Beyefendi karakterinin hikayesinin derinleştirilmesi, karakterin detaylandırılması lazım. Kötü karakter konusunda en geride Çukur var bak, belirtmeyi unutmuşum yukarıda. Vartolu'yu kötü karakterden saymıyorum. O, eninde sonunda Koçovalıların tarafına geçecek diye umuyorum.
Çukur'un hikayesinin potansiyeli çok yüksek ancak dediğim gibi şuana kadar bunu pek kullanamadılar bence. Türk dizeleri nasıl başlarsa sonrası o ayarda gidiyor genelde, o yüzden bir Ezel olma ihtimali göremiyorum dizide ve Ezel'in ilk 15 bölümü ayrı ayrı muazzamdı. Ezel'in ikinci sezonu da hikaye içinde hikaye barındırıyordu. Kenan Birkan ve Ramiz Dayı'nın geçmişinin gösterildiği sahneleri hatırlarsın, dizi içinde dizi izliyor gibiydik. Geçmişini bilmediğimiz, detaylandırılmayan karakter yoktu, yan karakterler dahil. Umarım Çukur'da bu seviyeye çıkar ve bizde çok kaliteli bir iş izlemiş oluruz.
Ayrıca dikkatimi çeken bir detay var, saydığımız dizilerin üçünü Uluç Bayraktar, birini İçerde'de Uluç Bayraktar'ın yardımcı yönetmenliğini yapan Sinan Öztürk yönetiyor. Bu ekibin kıymetini bilmeliyiz.
ve beyefendininde üstü var çünkü vartoluya bir kişi bu ülkede telefonumu açmadı sen kimsin dedi telefonda
aynen ezeldeki kenan gibi gözükmez önce daha sonra ortaya çıkar bence ve böyle daha iyi olur merak ederiz şu karakter kim olacak diye yineAynen, o detay benim de gözümden kaçmadı. Beyefendi düşman olarak tek başına beni tatmin etmiyor, onun bir üstü çıkarsa muazzam olur.
aynen ezeldeki kenan gibi gözükmez önce daha sonra ortaya çıkar bence ve böyle daha iyi olur merak ederiz şu karakter kim olacak diye yine
aynen coşar reytingler ayrıca kahraman'ın ölümünden de başka şeyler çıkarsa şaşırmamÜstüne birde o karakteri Haluk Bilginer tarzı bir oyuncu canlandırırsa tadından yenmez.
aynen coşar reytingler ayrıca kahraman'ın ölümünden de başka şeyler çıkarsa şaşırmam
aynen senaryo değişebilir büyük bir ters köşeye hazırlıklıyım ben hem temennim hemde tahminKahraman'ın ölümü için ben de aynısını düşündüm. Belki Vartolu'yu o olaydan bir şekilde sıyırırlar. Yoksa İdris'in Vartolu'yu affetmesi zor.
Ezel ilk sezonuna veya ilk sezon finaline zaten hiç bir dizi sezon olarak ve sezon finali bölümü olarak yetişemeyecek kolay kolay. Akıl almaz bir boyuttaydı. Her bölüm ama her bölüm muazzamdı. İzlerken duygudan duyguya sıçrıyor şoklardan şok beğeniyorduk. İkinci sezonu sevmemek de haddimize değil o da harikaydı. Sırf Ramiz Kenan geçmişinden ayrı dizi çıkar. Sadece doldurma bölümler açısından söylemiştim. Ki finale doğru Ezel'in ulaştığı tempo o bölümler inanılmaz boyuttaydı. 'Mükemmel Bir Cinayet' adlı şaheser ikinci sezondaydı sonuçta.Bence İçerde A Klas bir işti. Her dizide olduğu gibi geçiş bölümlerine, tatsız bölümlere sahipti ama genel olarak çok iyiydi. Finali konusuna katılıyorum, finalden bir önce yayınlanan bölüm final bölümü olsa kimse itiraz etmezdi. Dizi yayınlanırken belirtmiştim bu görüşümü zaten. Ancak dediğim gibi geneline baktığımız zaman çok iyi işti.
Karadayı'da geçiş bölümleri barındırıyordu içinde ama dizi üç sezon sürdü, bunun olmasını normal karşılıyorum. İşin geneline baktığım zaman yine çok iyi işti. Ayrıca Karadayı'nın son sezonunu izlemeni öneririm. Bol bol kabadayı ve kötü karakter barındırıyor son sezon. Finali de çok iyiydi, güzel bir ters köşe barındırıyor içinde. Detay vermeyim şimdi, belki izlersin.
Çukur'un en sevdiğim yanı karakterleri zaten, kötü karakter dışında. Dizinin kötü karakteri beni tatmin etmiyor. Beyefendi karakterinin hikayesinin derinleştirilmesi, karakterin detaylandırılması lazım. Kötü karakter konusunda en geride Çukur var bak, belirtmeyi unutmuşum yukarıda. Vartolu'yu kötü karakterden saymıyorum. O, eninde sonunda Koçovalıların tarafına geçecek diye umuyorum.
Çukur'un hikayesinin potansiyeli çok yüksek ancak dediğim gibi şuana kadar bunu pek kullanamadılar bence. Türk dizeleri nasıl başlarsa sonrası o ayarda gidiyor genelde, o yüzden bir Ezel olma ihtimali göremiyorum dizide ve Ezel'in ilk 15 bölümü ayrı ayrı muazzamdı. Ezel'in ikinci sezonu da hikaye içinde hikaye barındırıyordu. Kenan Birkan ve Ramiz Dayı'nın geçmişinin gösterildiği sahneleri hatırlarsın, dizi içinde dizi izliyor gibiydik. Geçmişini bilmediğimiz, detaylandırılmayan karakter yoktu, yan karakterler dahil. Umarım Çukur'da bu seviyeye çıkar ve bizde çok kaliteli bir iş izlemiş oluruz.
Ayrıca dikkatimi çeken bir detay var, saydığımız dizilerin üçünü Uluç Bayraktar, birini İçerde'de Uluç Bayraktar'ın yardımcı yönetmenliğini yapan Sinan Öztürk yönetiyor. Bu ekibin kıymetini bilmeliyiz.
aynen senaryo değişebilir büyük bir ters köşeye hazırlıklıyım ben hem temennim hemde tahmin
Negzel Demis bipsiz halini de yuklettir cabuk faruk @Forumdash
Sahne, İçerde'den kopyala-yapıştır. Bu yüzden efsane olamaz, olmuşu var çünkü.
Çağatay gibi basit bir oyuncuyla Vartolu kaşılaştırması olmamış ama iki sahneyi koymanız iyi olmuş kalite farkını daha iyi anlıyoruz Erkan Çağatayı ezmiş performansıylaBende.
Esas tema aynı olsa da iki sahne arasında bayağı fark var Ayriyeten ilk o sahnenin çekilmesi daha iyi olduğu anlamına gelmez.
Çağatay gibi basit bir oyuncuyla Vartolu kaşılaştırması olmamış ama iki sahneyi koymanız iyi olmuş kalite farkını daha iyi anlıyoruz Erkan Çağatayı ezmiş performansıyla
@MasacRE-
Ezel ilk sezonuna veya ilk sezon finaline zaten hiç bir dizi sezon olarak ve sezon finali bölümü olarak yetişemeyecek kolay kolay. Akıl almaz bir boyuttaydı. Her bölüm ama her bölüm muazzamdı. İzlerken duygudan duyguya sıçrıyor şoklardan şok beğeniyorduk. İkinci sezonu sevmemek de haddimize değil o da harikaydı. Sırf Ramiz Kenan geçmişinden ayrı dizi çıkar. Sadece doldurma bölümler açısından söylemiştim. Ki finale doğru Ezel'in ulaştığı tempo o bölümler inanılmaz boyuttaydı. 'Mükemmel Bir Cinayet' adlı şaheser ikinci sezondaydı sonuçta.
Bakalım çooook uzun olduğu için üşeniyorum ama belki bir zaman kafama eser de dediğini yapar izlerim son sezonunu Karadayı'nın. Videolarda denk geliyordum sağlam sahneler raconlar vardı haklısın. Ama üşengeçliğimin bedeli olarak yarıda kaldı.
Çukur için tasarlanan hikaye baştan sona tasarlanmış bence. Her hamle planlı gidiyor gibi. İlk bölümlerde ters köşe veya şok edici olayların yaşanmaması aslında biraz da hikaye içeriği ve senaristin tercihiyle alakalı. Ya da şöyle olabilirdi beyefendi biraz geç açıklanırdı veya bunlar birbirlerine karşı planlar yaparken sağlam akıl oyunları dönerdi. Karakterler de zekası itibarıyla buna müsaitti. Ya bu yöntemi erken safhada tercih etmediler ya da yapamadılar bilmiyorum, o kadarını ileri süreçte göreceğiz. Yazarlar bu taslak hikayeyi güzel yazmışlar ama işleyişte çarçur edecekler diye korkuyorum. Kesinlikle kötü karakter yetersiz. Vartolu gri karakter zaten saymıyorum. Selim ne üdü belirsiz bir öyle bir böyle. Beyefendi de gücünü şuana kadar kanıtlamadılar çok lafta kaldı. Bakalım dediğiniz gibi daha sağlam bir kötü beyefendinin de üzerinde bir karakter gelirse çok daha başka olur o zaman. Son olarak Uluç Bayraktar ve yancıları adamdır katılmamak elde değil.