Çocuklar RTÜK'ü Şikayet Etti!

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
rtuk.jpg


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ilkokul öğrencilerinden mektup yağdı. Çocuklar "Sevgili RTÜK Amca" diye başladılar söze ve şikayetlerini dile getirdiler.

Çocuklar mektuplarında belgesellerin ceza olarak yayınlanmamasını, dizilerde öpüşme, küfür ve "biiip" sinyalinin olmaması gerektiğini belirten çocuklar, çizgi filmlerin sadece çocuk kanallarında olmaması gerektiğini ve bütün kanallarda olması gerektiğini de mektuplarına eklediler.

Okuldan geldikten sonra ödevlerini yaptıkları ve saat 21.30 olduğu anlarda "Haydi Çocuklar Uykuya!" uyarısından sonra uyuduklarını belirten çocuklar, televizyon karşısına geçtiklerinde de kendilerine uygun bir yayın bulamadıklarını da belirttiler. Çocuklar televizyon izlediklerinde genelde karşılarına saçma sapan dizilerin çıktığını, reklamların uzun sürdüğünü ve bundan rahatsız olduklarını belirttiler. Öğrencilerden biri babasının sürekli kanal değiştirmesinden rahatsız olduğunu belirtti. Şiddet içeren programlardan da rahatsız olduğunu belirten öğrenciler, yeni nesilin sağlıklı yetişmesi için şiddet içerikli programların yayınlanmaması gerektiğini belirttiler. "Televizyonu kurtmak senin elinde RTÜK Amca!" diyen öğrenci de vardı. Öğrenciler, eğitim içerikli yayınların olması gerektiğini de vurgu yaptı. Öğrencilerden biri kanallarda kanlı ve bıçaklı kötü filmler görmek istemediğini, bu tür filmler yüzünden dağa çıkılıp terörist olunabileceğini belirtti. Öğrenciler daha çok eğitici kanalların çıkmasını istiyor.

RTÜK, çocukların yaptığı çağrılara kulak vereceklerini belirtiyor.​
 

cookies

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
vermesinler ya.bu cocukları bn.... ne yayınlıcaklar arthurmu? hı yoksa caillou mu?