Saner Ayar ve Cenk Soner'den 'Atatürk' Filmi Açıklaması!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
65,521
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Ataturk-Dizisi-2.png

Saner Ayar ve Cenk Soner'den 'Atatürk' filmi ile ilgili açıklama geldi.

Yapımcılığını Lanistar Medya'nın üstlendiği, yönetmen koltuğuna Mehmet Ada Öztekin'in oturduğu, başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı ve 6 bölümden oluşan dizinin geçtiğimiz gün FOX'ta ekrana geleceği öğrenilmişti.

İki film halinde izleyici ile buluşacak olan projenin televizyon özel versiyonu 29 Ekim Pazar günü yayınlanacak. Sinemada ise ilk film 3 Kasım Cuma, ikinci film 22 Aralık Cuma günü yerini alacak. İki filmin tamamı ise 2024 yazında yine FOX izleyicisi ile buluşacak.

Tartışmalara gündem olan film hakkında The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner ve yapımcı Saner Ayar, şöyle konuştu:
Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk TV özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, ‘Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız.
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında ‘Atatürk'ü Ekim ayından itibaren FOX'ta TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız ve TV’nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız.

• Güldürdün
Reactions: B4RON
Saçmalık, 8 milyon dolar para harca ve 1 senedir disney+'ta yayınlanacak diye lanse et sonra tekrar eski fragmanı 1 ay önce yine disney+'ta yayınlanacak diye lanse et sonuç hüsranlık.

• Beğendim
Reactions: ömer karataş
Olay tamamen Disney’in dünya çapındaki strateji değişikliğinden kaynaklı. Disney CEO’su Bob Iger geri döndüğünden beri global çaptaki içerikleri tamamen geri çektiler/iptal ettiler. Atatürk de aslında bu içeriklerden sadece bir tanesi. Bu meseleyi Ermeni diasporasına bağlamak falan çok anlamsız, üstelik bunu yapan insanların birçoğu konuya hakimler.

Gram sevmediğim Recep İvedik’in dahi kütüphaneden kaldırılması skandal bir olay, keza deli gibi PR çalışması yapılıp hemen hemen 1 yıl önce yayınlanacağı söylenen Atatürk dizisinin/filminin yayınlanmadan böyle şeylerle gündeme gelmesi de skandal. Sonuçta bu içerikler insanlara vaat edilerek abonelik satıldı. Şimdi ise yayınlananlar platformdan kaldırılıyor, yayınlanmayanlar iptal ediliyor.

Fakat genel toplama baktığımız zaman Ölümlü Dünya’nın, Atatürk’ün deli gibi kan kaybeden sinema salonlarında yayınlanacak olması aslında daha güzel bir şey.

Son olarak RTÜK devreye girsin, Disney’i yasaklasın falan gibi istekler çok komik. Bugün Disney bu şekilde yasaklanırsa, yarın öbür gün Netflix yasaklanır. Bıktığımız sansür bütün dijital platformlara yayılır…

Korkunç bir PR başarısızlığı. Disney+'ın tüm yerel içerikleri iptal edip kaldırdığı zaten biliniyordu, Atatürk hariç demeseler belki bu kadar olay olmayacaktı. Ülkede ciddi prestij kaybı yaşadılar ve bu durumu kısa zamanda düzeltmeleri mümkün değil.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Olay tamamen Disney’in dünya çapındaki strateji değişikliğinden kaynaklı. Disney CEO’su Bob Iger geri döndüğünden beri global çaptaki içerikleri tamamen geri çektiler/iptal ettiler. Atatürk de aslında bu içeriklerden sadece bir tanesi. Bu meseleyi Ermeni diasporasına bağlamak falan çok anlamsız, üstelik bunu yapan insanların birçoğu konuya hakimler.

Gram sevmediğim Recep İvedik’in dahi kütüphaneden kaldırılması skandal bir olay, keza deli gibi PR çalışması yapılıp hemen hemen 1 yıl önce yayınlanacağı söylenen Atatürk dizisinin/filminin yayınlanmadan böyle şeylerle gündeme gelmesi de skandal. Sonuçta bu içerikler insanlara vaat edilerek abonelik satıldı. Şimdi ise yayınlananlar platformdan kaldırılıyor, yayınlanmayanlar iptal ediliyor.

Fakat genel toplama baktığımız zaman Ölümlü Dünya’nın, Atatürk’ün deli gibi kan kaybeden sinema salonlarında yayınlanacak olması aslında daha güzel bir şey.

Son olarak RTÜK devreye girsin, Disney’i yasaklasın falan gibi istekler çok komik. Bugün Disney bu şekilde yasaklanırsa, yarın öbür gün Netflix yasaklanır. Bıktığımız sansür bütün dijital platformlara yayılır…
Olay bu içerik mevzusundan çıkalı çok oldu. Şu anda Ermeniler kendileri iptal ettirmiş gibi lanse ediyorlar. Başta her şeyi iptal ettik ama Atatürk'ü yayınlayacağız dedikten sonra böyle bir hamle yapılıyorsa bir yerden baskı sonucu karar alındığı ortaya çıkıyor. Ya baştan yayınlanmayacaktı yada şimdi bu hamle yapılmayacaktı.

Şu anda buna karşı çıkılmaması demek Atatürk'ün bir soykırımcı olduğunun kabul edilmesi demek. O yüzden bu kararın tamamen karşısındayım. Başka bir konu olsaydı fazla üstelemezdim ancak Atatürk'ün böyle bir itham altında olmasını kabul etmiyorum ve Disney'in gerekli yaptırımları almasını da sonuna kadar destekliyorum.

• Beğendim
Reactions: ömer karataş
Olay bu içerik mevzusundan çıkalı çok oldu. Şu anda Ermeniler kendileri iptal ettirmiş gibi lanse ediyorlar. Başta her şeyi iptal ettik ama Atatürk'ü yayınlayacağız dedikten sonra böyle bir hamle yapılıyorsa bir yerden baskı sonucu karar alındığı ortaya çıkıyor. Ya baştan yayınlanmayacaktı yada şimdi bu hamle yapılmayacaktı.

Şu anda buna karşı çıkılmaması demek Atatürk'ün bir soykırımcı olduğunun kabul edilmesi demek. O yüzden bu kararın tamamen karşısındayım. Başka bir konu olsaydı fazla üstelemezdim ancak Atatürk'ün böyle bir itham altında olmasını kabul etmiyorum ve Disney'in gerekli yaptırımları almasını da sonuna kadar destekliyorum.
Ülkemizde de dünyada da süreci berbat yönettiler, yönetiyorlar zaten. Mesajımda da belirttiğim gibi yaşananlar tam anlamıyla skandal.

• Beğendim
Reactions: tifosi12345
Krizi o kadar yönetemediler, öyle saçma kararlar alarak her şeye tüy diktiler ki bu facia ilgili bölümlerde ders niyetine okutulmalı.